agglia-podosfairo-mpalaΥπάρχουν φορές που η παράδοση «υποδεικνύει» σημείο σε κάποια παιχνίδια. Δύο εξ αυτών είναι της Ipswich με τη Swansea στο Portman Road και της Wigan με τη Stoke στο DW Stadium. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι παραδόσεις μας βοηθούν να καταλήξουμε στα προγνωστικά μας.

Και στις δύο αναμετρήσεις, τόσο σε αυτή του DW Stadium όσο και σε αυτή του Portman Road, υπάρχει το εξής κοινό στοιχείο. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια μεταξύ των ομάδων δεν ανέδειξαν νικητή! Για του λόγους το αληθές, Wigan και Stoke City «έγραψαν» 0-0, 1-1 και 2-2 την τελευταία διετία ενώ Ipswich και Swansea έφεραν 2-2, 1-1 και 0-0, αντίστοιχα.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που συνηγορούν στην ισοπαλία. Η Wigan θα παραταχθεί με αρκετές ελλείψεις στην επίθεση, μιας και ο Hugo Rodellega (4 γκολ) είναι τιμωρημένος και ο Victor Moses τραυματίας. Κι αν οι Latics έχουν απουσίες στην γραμμή κρούσης, από τη Stoke θα απουσιάσει ο βασικός αμυντικός Marc Wilson λόγω τιμωρίας. Επιπλέον, οι Potters έρχονται από τη δεύτερη φετινή τους ισοπαλία, το 1-1 με τη Manchester City, και είναι σαφώς σε καλύτερη κατάσταση έχοντας συμπληρώσει τέσσερις αγωνιστικές αήττητοι – είχαν προηγηθεί τρεις νίκες. Η ανάγκη, όμως, της Wigan για βαθμούς προκειμένου να βγει από την επικίνδυνη ζώνη της Premier League, εξισορροπεί τα πράγματα.

Στην αναμέτρηση της Championship, η αλήθεια είναι πως η Ipswich έχει να φέρει ισοπαλία στο Portman Road από το πρώτο φετινό της παιχνίδι! Αλλά έρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες και μια ακόμα θα σημάνει, πιθανότατα, το τέλος του Roy Keane από τον πάγκο! Τουλάχιστον, επικράτησε 1-0 της West Brom και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Carling Cup, αποτέλεσμα που ανέβασε την ψυχολογία στους «γαλάζιους ουρανούς».

Όμως η Swansea είναι αήττητη στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της – με τέσσερις σερί νίκες και μια ισοπαλία, στο πιο πρόσφατα εξ αυτών. Οι Ουαλοί έχουν την δεύτερη καλύτερη άμυνα της Championship με 16 γκολ παθητικό – μόνο η πρωτοπόρος QPR έχει καλύτερο ρεκόρ – και έχουν διατηρήσει ανέπαφη την εστία τους σε 10 αγώνες! Οσο για την Ipswich, έχει να λέει πως στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σκόραρε μόλις δυο φορές…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Wigan – Stoke           X

3.25

Wigan – Stoke           Under 2,5

1.60

Ipswich – Swansea    X

3.20

Ipswich – Swansea    Under 2,5

1.72

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).