katathesi-xrimata-trapezaΤο τραπεζικό έμβασμα ως μέθοδος κατάθεσης χρημάτων στο λογαριασμό της Betfair έχει κάποιες ιδιαιτερότητες τις οποίες αγνοούσα. Έχοντας χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής Paypal, Moneybookers και πιστωτική/χρεωστική κάρτα για κατάθεση, το τραπεζικό έμβασμα ήταν τουλάχιστον καινούριο για μένα όσον αφορά τους τρόπους κατάθεσης σε εταιρίες στοιχημάτων ή ανταλλακτήρια. Διαπίστωσα πως το όνομα του δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού πρέπει να ταυτίζεται με το όνομα του χρήστη στο ανταλλακτήριο, ενώ βρήκα περίεργο πως δε χρειάζεται να ενημερώσουμε πριν προχωρήσουμε στην μεταφορά των χρημάτων! Από την άλλη η οικονομική κρίση με έχει κάνει να εμπιστεύομαι περισσότερο τα χρήματά μου σε online λογαριασμούς παρά σε Ελληνικές τράπεζες.

Τα παραπάνω γνωρίσματα του τραπεζικού εμβάσματος διατυπώνονται στη αντίστοιχη σελίδα όταν επιλέγουμε το τραπεζικό έμβασμα ως κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό μας στην Betfair. Καθώς δεν εμφανίζομαι εγώ σαν πρώτος δικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό, επικοινώνησα μέσω email με την Ελληνική υποστήριξη πελατών του ανταλλακτηρίου οι οποίοι με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα, εφόσον είμαι συνδικαιούχος. Καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ τραπεζικό έμβασμα για μεταφορά χρημάτων, ήμουν σχεδόν σίγουρος πως στην απόδειξη της κατάθεσης εμφανίζεται το όνομα μόνο του πρώτου δικαιούχου. Όπως και να έχει, προχώρησα πριν 3 μέρες στην κατάθεση ενός συμβολικού ποσού για αρχή, ώστε εάν πάνε όλα καλά, να εμπιστευτώ αυτή τη μέθοδο κατάθεσης και μελλοντικά, αφού δεν υπάρχει προμήθεια παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσό που χρεώνει η τράπεζά μας (π.χ. €0.30).

Χθες προς έκπληξή μου δέχθηκα τηλεφώνημα από την Betfair, οι οποίοι είχαν λάβει τα χρήματα αλλά φυσικά είχαν πρόβλημα με την ταυτοποίηση του καταθέτη. Με ενημέρωσαν πως εάν τελικά δεν λυνόταν το πρόβλημα, θα επικοινωνούσαν και σήμερα το πρωί μαζί μου, προφανώς για να μου ζητήσουν να τους στείλω την απόδειξη κατάθεσης των χρημάτων. Ευτυχώς έχω κρατήσει εικόνα από την απόδειξη της συναλλαγής, καθώς έγινε μέσω web banking, οπότε δεν έχω κάποιο χαρτί στα χέρια μου. Από την άλλη το γεγονός πως δε χρειάζεται να ενημερώσουμε για την επικείμενη κατάθεση που ενδιαφερόμαστε να κάνουμε, ούτε καν να αναφέρουμε το ποσό που είμαστε διατεθειμένοι να στείλουμε προκαλεί εντύπωση.

betfair-trapeziko-emvasma-katathesi-xrimata

Επίσης χρειάζεται προσοχή κατά την καταχώρηση του τραπεζικού εμβάσματος, καθώς στην σελίδα του ανταλλακτηρίου αναφέρεται ως παραλήπτρια τράπεζα η ABN Amro Bank ενώ στην πραγματικότητα είναι η Royal Bank of Scotland (RBS). Ωστόσο κατά την επικοινωνία που είχα μέσω email με την υποστήριξη πελατών, με ενημέρωσαν για αυτήν την λεπτομέρεια από μόνοι τους. Παρόλα αυτά κρίνω πως θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει την ιστοσελίδα τους, καθώς όταν ο πελάτης φτάνει σε εκείνο το στάδιο, δεν πρέπει να εμφανίζονται λανθασμένες πληροφορίες αν θέλεις να μείνει πιστός στην εταιρία.

Το τραπεζικό έμβασμα έχει το πλεονέκτημα της μηδαμινής έως και ελάχιστης προμήθειας σε σύγκριση με τις καταθέσεις μέσω πιστωτικών καρτών, αλλά το μειονέκτημα πως τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα μετά έναν αριθμό εργάσιμων ημερών. Συνήθως θεωρείται και μία από τις ασφαλέστερες μεθόδους κατάθεσης, τη στιγμή που δίνετε εσείς την εντολή της μεταφοράς των χρημάτων μέσω της τράπεζάς σας, χωρίς τον κίνδυνο της εισαγωγής ευαίσθητων πληροφοριών online.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.