marseilleΤο Championnat φτάνει στο τέλος του για το 2010 και ακριβώς στα μισά του για τη σεζόν 2010/11. Η 19η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος προσφέρει ευκαιρίες για προγνωστικά, με την πρωταθλήτρια Olympique de Marseille να φιλοξενείται από την Stade Brestois και την πρωτοπόρο Lille να υποδέχεται την Saint-Etienne.

Η Brest είναι η μοναδική ομάδα της Ligue 1 που παραμένει αήττητη στην έδρα της και αυτή είναι μια επίδοση που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί καθώς περιμένει την Marseille το βράδυ της Τετάρτης. Το συγκρότημα του Alex Dupont πήρε την ισοπαλία με σκορ 1-1 κόντρα στη Nice το περασμένο Σάββατο, αλλά σήμερα θα έχει την ευκαιρία να παρατάξει μια ενισχυμένη ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που έπαιξε στο Cote d’Azur. Ο αρχηγός Oscar Ewolo αναμένεται να επιστρέψει στην καρδιά της μεσαίας γραμμής ενώ ο Ahmed Kantari ίσως επιστρέψει στην οπισθοφυλακή, η οποία είναι η πηγή δύναμης της ομάδας όλη τη σεζόν.

Εχουν περάσει τέσσερις αγώνες από την τελευταία φορά που η Marseille γεύτηκε τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα και, κατά συνέπεια, οι παίκτες του Didier Deschamps έχουν μείνει λίγο πίσω στη μάχη του τίτλου. Η ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Lyon την Κυριακή δεν ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση, αλλά η απόδοση σίγουρα δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο Brandao είναι το νεότερο πρόβλημα που προστέθηκε στους πρωταθλητές για το ματς στη Βρετάνη. Αν συνυπολογίσουμε όλα τα παραπάνω, η ισοπαλία φαντάζει ένα πολύ πιθανό αποτέλεσμα, όπως και το under 2,5 γκολ.

lilleΗ πρωτοπόρος Lille έχει μια… περίεργη αναμέτρηση: πρέπει να κερδίσει εντός έδρας την Saint-Etienne εάν θέλει να τερματίσει στην κορυφή της πρώτης κατηγορίας το 2010. Οι καιρικές συνθήκες «έπληξαν» τους παίκτες του Rudi Garcia την Κυριακή, καθώς το εντός έδρας ματς κόντρα στη Nancy αναβλήθηκε, αλλά οι «Dogues» ευελπιστούν πως θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους τον Gervinho, με τον εξτρέμ να έχει χάσει κάποιες προπονήσεις την προηγούμενη εβδομάδα λόγω τραυματισμού. Εν τω μεταξύ, ο Adil Rami αναμένεται να αγωνιστεί, παρά τις φήμες που τον θέλουν να έχει υπογράψει στη Valencia.

Η Saint-Etienne είναι στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από το εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν. Ερχόμενη από δύο διαδοχικές επιτυχίες, ο Carlos Bocanegra έχει ζητήσει επιτακτικά από τους παίκτες του να αρχίσουν να σκέφτονται την ευρωπαϊκή έξοδο και να ξεχάσουν τη μάχη της παραμονής. Ο Albin Ebondo ίσως επιστρέψει σε ρόλο δεξιού μπακ, ενώ οι Boubacar Sanogo και Yohan Andreu παραμένουν εκτός. Με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στα ψηλά πατώματα και να έχουν «εύκολο» το γκολ, φαντάζει αρκετά πιθανό το να βρουν δίχτυα αμφότερες.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Stade Brestois – Olympique de Marseille Under 2,5

1.57

Lille – Saint-Etienne  Να σκοράρουν και οι δύο

2.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).