TottenhamΠριν από μερικά χρόνια, στο λονδρέζικο ντέρμπι της Tottenham με την Chelsea, το ξεκάθαρο φαβορί θα ήταν η δεύτερη. Εσχάτως, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και σήμερα οι Spurs έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να το αποδείξουν αυτό, καθώς υποδέχονται την μεγάλη τους αντίπαλο στο White Hart Lane.

Υπήρχαν εποχές που ένα ταξίδι στην Tottenham θα ήταν το τέλειο τονωτικό για την Chelsea προκειμένου να τη βοηθήσει στην πορεία της. Όχι πριν από πολύ καιρό, οι «μπλε» συμπλήρωναν ένα αήττητο σερί 19 αγώνων στο πρωτάθλημα απέναντι στους Spurs, αλλά εκείνες οι ημέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, καθώς η Tottenham έχει αρχίσει να αντιστέκεται κάτι παραπάνω από καλά κόντρα στην Chelsea. Είναι χαρακτηριστικό πως στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις, οι «μπλε» έχουν κερδίσει μόνο μια φορά.

Η ομάδα του Harry Redknapp δεν έχει ηττηθεί στο White Hart Lane από την αντίπαλό της από το δυτικό Λονδίνο από το 2005 και η νίκη της την περυσινή σεζόν χάρη στον εμπνευσμένο Gareth Bale λίγο έλειψε να στοιχίσει τον τίτλο στην Chelsea. Εάν οι «μπλε» φιλοδοξούν να διατηρήσουν τα πρωτεία τους, ο προπονητής Carlo Ancelotti θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να σταματήσει τη δραματική πτώση της ομάδας του που έχει εκπλήξει άπαντες.

Επειτα από τα πρώτα 10 παιχνίδια της σεζόν, είχε ηττηθεί μόλις σε ένα, έχοντας σημειώσει 27 γκολ και έχοντας δεχθεί μόνο τρία. Στα έξι πιο πρόσφατα, όμως, έχει κερδίσει μόλις μία φορά, έχοντας πετύχει τρία γκολ και έχοντας δεχθεί οκτώ! Πρόκειται για το χειρότερο σερί της από τον Σεπτέμβριο του 2000. Ενώ η Chelsea πετύχαινε κατά μέσο όρο 2,81 γκολ ανά αγώνα μέσα στο 2010, από τις 7 Νοεμβρίου και την ήττα 2-0 στη Liverpool, έχε πέσει στο 0,62 γκολ ανά αγώνα.

Ο Ancelotti ήταν αρκετά πονηρός για να πει πως ανησυχεί για την κατάσταση της ομάδας του και, με τα παιχνίδια απέναντι σε Manchester United και Arsenal να ακολουθούν μετά τους Spurs, σίγουρα η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα για τον συνήθως ψυχρό Ιταλό προπονητή. Εάν οι Nicolas Anelka, που έχει πάνω από οκτώ ώρες ποδοσφαίρου στην Premier League να πετύχει γκολ, και Didier Drogba, που έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του, δεν πάρουν τα όπλα τους, δύσκολα τα πράγματα…

Η Tottenham, αντίθετα, «πετάει» και σαν καταιγίδα έπληξε και την Ευρώπη, καθώς κατάφερε να τερματίσει πρώτη στον όμιλο της στο Champions League, αφήνοντας δεύτερη την κάτοχο του τροπαίου, Inter. Αυτό το παιχνίδι θα δείξει εάν μπορούν οι Spurs να θεωρηθούν διεκδικητές της Premier League. Τουλάχιστον πριν μερικές ημέρες ο Redknapp αυτό υπαινίχθηκε…

Οι Spurs είναι αήττητοι στα 11 τελευταία ντέρμπι του Λονδίνου στο White Hart Lane για το πρωτάθλημα, έχοντας κερδίσει τα έξι τελευταία, με την τελευταία ήττα να είναι το 3-1 από την Arsenal εκτός έδρας το Σεπτέμβριο του 2007. Επιπλέον, η μοναδική τους ήττα στα 19 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια ήταν το 1-0 από τη Wigan τον Αύγουστο.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Tottenham – Chelsea X

3.25

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).