houllier-aston-villa«Ο Gerard Houllier… ήταν ο καλύτερος ‘’Βρετανός’’ μάνατζερ με τον οποίο δούλεψα. Η ασθένεια μπορεί να του στέρησε κάποια από την κρίση που τον είχε οδηγήσει σε επιτυχίες νωρίτερα, αλλά για τρία χρόνια ήταν ένας σπουδαίος προπονητής για τη Liverpool»… Το σχόλιο του Jamie Carragher στην αυτοβιογραφία του για τον πρώην προπονητή της Liverpool και νυν της Aston Villa.

Ο Houllier κατέκτησε πέντε τρόπαια στη Liverpool, τα τέσσερα εκ των οποίων το 2001, με την ψυχολογία τότε να είναι «ακαταμάχητη», όπως ο ίδιος παραδέχεται. Ωστόσο τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, η γαλλική επανάσταση σταμάτησε, αφού χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά. Επέστρεψε ως… φάντασμα της προηγούμενης παρουσίας του και του πήρε πέντε χρόνια μέχρι να επανέρθει εντελώς.

Από τον Σεπτέμβριο που επέστρεψε στην Αγγλία, ο Houllier χρειάστηκε να ξεθάψει όλες τις προπονητικές του ικανότητες για να κουμαντάρει τη νεανική ομάδα της Villa, η οποία ακόμα δεν έχει καταφέρει να μετατρέψει τις ικανότητές της σε αποτελέσματα. Εν τη απουσία μέχρι και 12 βασικών παικτών, η Villa έχει καταφέρει να παίρνει μόλις ένα βαθμό ανά αγώνα κατά μ.ο. υπό τις οδηγίες του Houllier και υπέστη την ήττα-αποκλεισμό από την «μισητή» αντίπαλο Birmingham για το Carling Cup την Τετάρτη.

Παρά τα δικά του βάσανα, ο Γάλλος κατάφερε να βρει χρόνο για να γίνει φίλος με τον σημερινό του αντίπαλο, τον Roy Hodgson, τον τελευταίο τεχνικό που ανέλαβε τη Liverpool και κατάλαβε πως το περιβάλλον του Anfield δεν συγχωρεί όσους αποτυγχάνουν στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Houllier κάλεσε τον 63χρονο αντίπαλο προπονητή για ένα ποτηράκι κρασί μετά το παιχνίδι. Ο Hodgson θα ελπίζει πως οι Reds του θα το κάνουν γλυκό.

pepe-reinaΚαι η παράδοση είναι με το μέρος της Liverpool. Η μοναδική νίκη της Aston Villa στα τελευταία 17 παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν το 3-1 στο Andield την περασμένη σεζόν! Οι Reds στοχεύουν στην τέταρτη διαδοχική εντός έδρας νίκη τους ενώ και ο τερματοφύλακας Pepe Reina είναι κοντά σε ένα σπουδαίο ρεκόρ. Εχει διατηρήσει αλώβητη την εστία του 99 φορές σε 197 αγώνες πρωταθλήματος και, εάν τα καταφέρει και σήμερα, θα έχει σπάσει το ρεκόρ του σπουδαίου Ray Clemence που είχε χρειαστεί 217 αγώνες για να συμπληρώσει 100 χωρίς να δεχτεί γκολ!

Από την άλλη, ο Hodgson, ως προπονητής της Fulham πέρυσι, ηττήθηκε και στα δύο παιχνίδια από την Aston Villa. Αλλά οι «χωριάτες» έχουν μόλις μια νίκη στα εννέα τελευταία παιχνίδια τους (τέσσερις ισοπαλίες, τέσσερις ήττες) και έχει τις χειρότερες επιδόσεις από κάθε άλλη ομάδα κόντρα σε συλλόγους που βρίσκονται στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα (τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες).

Ναι μεν σημαντικές οι απουσίες των Steven Gerrard και Jamie Carragher για τη Liverpool, αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές των Ashley Young, Marc Albrighton, Emile Heskey, Fabian Delph, Stiliyan Petrov, Nigel Reo-Coker, Steve Sidwell

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

LiverpoolAston Villa         1

1.57

LiverpoolAston Villa         Να σκοράρει μόνο μια ομάδα

1.90

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).