portogalia-podosfairo-mpalaΗ αλήθεια είναι πως με το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας ουδέποτε έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα σοβαρά. Αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση μου μοιάζει αρκετά προκλητική για προγνωστικά και για κέρδη. Αναφέρομαι στην αναμέτρηση της Academica Coimbra με την Maritimo.

Παιχνίδι το οποίο ήταν αρχικά να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, ωστόσο τελικά αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Madeira! Όχι ότι «χάλασε» και ιδιαίτερα κάποια από τις δύο ομάδες, Τόσο η Academica όσο και η Maritimo χρειαζόντουσαν μια μικρή παύση έπειτα από τις συνεχείς υποχρεώσεις τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ειδικά η ομάδα της Coimbra που ερχόταν και από εκτός έδρας παιχνίδι, τη νίκη 1-0 επί της Vitoria Setubal. Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία έπειτα από τρεις αγωνιστικές, στις οποίες είχε γνωρίσει δύο εντός έδρας ήττες (0-1 από FC Porto και 1-2 από Sporting Lisbon) και είχε αποσπάσει μια εκτός έδρας ισοπαλία (2-2 στην Portimonense). «Εντός προγράμματος» θα λέγαμε οι δύο ήττες που ήταν και οι πρώτες στο σπίτι της.

Το παιχνίδι κόντρα στην Porto ήταν το πρώτο στο οποίο η Academica δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα – από τους έξι αγώνες στην Coimbra έχει βρει δίχτυα τουλάχιστον μια φορά στα άλλα πέντε (10 γκολ συνολικά). Επιθετικό πρόβλημα, όμως, τουλάχιστον στα εκτός έδρας παιχνίδια της, αντιμετωπίζει η Maritimo. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει σκοράρει μακριά από το σπίτι της μόλις δύο φορές! Ωστόσο, μετά από τις δύο σερί ήττες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (0-1), ακολούθησαν τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες! Οι δύο με σκορ 0-0 και οι άλλες δυο με σκορ 1-1! Εάν συνεχιστεί αυτή η σειρά αποτελεσμάτων, σειρά έχει το 1-1.

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα, πάντως, από την παράδοση των τελευταίων ετών, είναι πως οι δυο ομάδες προσφέρουν γκολ και θέαμα όταν συναντιόνται στην Coimbra. Την περίοδο 2005/06 το ματς έληξε 2-2, την επόμενη χρονιά 1-2, την περίοδο 2007/08 έληξε 3-1 και πέρυσι με σκορ 2-4! Μόνο τη σεζόν 2007/08, το παιχνίδι βρήκε νικήτρια την Academica με το «φτωχό» 1-0.

Κοινώς: Και οι δυο ομάδες αναμένεται να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα τουλάχιστον μια φορά.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Academica – Maritimo         Να σκοράρουν και οι δυο

2.02

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).