Το Ασιατικό στοίχημα online (Asian Handicap), αποτελεί κάτι εντελώς διαφορετικό, όταν αυτό συγκρίνεται με το παραδοσιακό στοίχημα online που προσφέρεται κυρίως από τους Ευρωπαίους bookmakers. Η ονομασία προήρθε από το γεγονός ότι στοιχήματα αυτής της μορφής είναι πολύ δημοφιλείς στην περιοχή από όπου και προέρχεται η ονομασία τους, δηλαδή την Ασία και αποτελεί ένα νέο είδος στοιχήματος, όσον αφορά τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Ως γνωστόν ο παραδοσιακός τρόπος στοιχηματισμού σε ένα αθλητικό γεγονός και στην προκείμενη περίπτωση, ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, αποτελείται από την επιλογή τριών σημείων: Νίκη γηπεδούχου, Ισοπαλία ή Νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας, τα γνωστά σε όλους μας 1, Χ και 2. Στην ασιατική τους μορφή οι προαναφερθέντες αποδόσεις αλλάζουν και παρουσιάζονται διαφορετικά με τη χρήση του επονομαζόμενου handicap ή line, το οποίο αναφέρεται στον αριθμό τερμάτων της μίας ή της άλλης ομάδας.

asian handicap

Τα Ασιατικά τύπου στοιχήματα, προσφέρονται ως καλύτερα εργαλεία στοιχηματισμού για τον παίκτη, ο οποίος σέβεται τα χρήματα του και προσπαθεί να βρει τρόπους ούτως ώστε όταν λαμβάνει θέση σε ένα γεγονός, να έχει και περισσότερες πιθανότητες νίκης. Καλά είναι τα κέρδη, ακόμα καλύτερα τα πολλά κέρδη, αλλά καλό θα ήταν ο κάθε παίκτης του στοιχήματος να έχει ως αφετηρία του, το πώς θα χάσει τα λιγότερα χρήματα και μετά το πώς θα εφαρμόσει [intlink id=”5″ type=”category”]συστήματα στοιχηματισμού[/intlink], τα οποία θα του αποφέρουν την πολυπόθητη κερδοφορία. Επανερχόμενος, στο θέμα μας, το οποίο είναι αυτό του ασιατικού στοιχήματος, αναφέρω τα βασικά πλεονεκτήματα που έχει ο παίκτης όταν επιλέγει να ασχοληθεί με αυτό το είδος στοιχήματος online:

  • Στο Ασιατικού τύπου στοίχημα έχει εξαλειφτεί η πιθανότητα της ισοπαλίας με αποτέλεσμα τα προβλεπόμενα γεγονότα-αποτελέσματα να είναι δύο και όχι τρία. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αυξάνεται η πιθανότητα για κέρδος, αφού ουσιαστικά ο παίκτης επιλέγει ένα από τα δύο πιθανά αποτελέσματα, με πραγματική πιθανότητα επαλήθευσης 50% και όχι 33,33%.
  • Οι προσφερόμενες αποδόσεις είναι σαφώς μεγαλύτερες από αυτές των παραδοσιακών στοιχημάτων.
  • Οι πληρωμές προς τους παίκτες είναι μεγαλύτερες, αφού η γκανiότα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που χρησιμοποιείται από τους παραδοσιακούς bookmakers.
  • Τα όρια στοιχηματισμού είναι μεγαλύτερα από αυτά που δέχονται οι bookmakers σε αποδόσεις της μορφής 1, Χ και 2.
  • Πολλές φορές, όχι πάντα, οι κινήσεις τόσο των αποδόσεων όσο και των lines αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να αξιολογηθούν και να χρησιμοποιηθούν έξυπνα από τον παίκτη.

Asian Handicap 10bet

Για να γίνει κατανοητό πως λειτουργεί το ασιατικό στοίχημα, θα δώσω ένα παράδειγμα. Οι αποδόσεις που φαίνονται στην εικόνα είναι για το παιχνίδι της Premier League, Fulham – Sunderland, από την εταιρία 10Bet και αφορούν αγορές του νικητή του παιχνιδιού καθώς και του συνόλου των γκολ που θα σημειωθούν. Το βασικό line που προσφέρεται είναι αυτό του 0.25 ή αλλιώς 0 και 0.5, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι αν η Fulham κερδίσει το παιχνίδι, το στοίχημα Fulham – 0.25 πληρώνεται στη συνολική προσφερόμενη απόδοση του 1.83, στο ακέραιο. Εάν το παιχνίδι έρθει ισόπαλο τότε η παραπάνω επιλογή θεωρείται χαμένη κατά το ήμισυ, με αποτέλεσμα το ποσό πονταρίσματος να επιστρέφεται (κατά το ήμισυ) στον παίκτη. Εάν υπάρξει νίκη της φιλοξενούμενης τότε το αρχικό μας ποσό χάνεται ολόκληρο. Κατά αντιστοιχία γίνεται και ο υπολογισμός στα κέρδη/ζημίες και στην περίπτωση που γίνει η επιλογή του στοιχήματος Sunderland + 0.25.

Σε μελλοντικό άρθρο θα παρουσιάσω αναλυτικούς πίνακες Asian Handicap, καθώς και αναλυτικές επεξηγήσεις για το πώς υπολογίζονται οι αποδόσεις των ασιατικών και πως μπορεί κάποιος να μετατρέψει αυτές σε παραδοσιακές και το αντίστροφο.

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).