Το βράδυ της Κυριακής επιχείρησα να κάνω trading σε στοίχημα online στο παιχνίδι της River Plate και της Olimpo, το οποίο ήταν στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Apertura. Το trading πραγματοποιήθηκε στην αγορά Under/Over 2.5 και η χρονική του διάρκεια ήταν μία ώρα, μιας και μετά το 60’ λεπτό του αγώνα έφυγα από την αγορά. Ο σκοπός του trading ήταν καθαρά πράξη κυρίως αυτοανάλυσης δοκιμάζοντας αρχές και αξίες που προσπαθώ να ενσωματώσω στο παιχνίδι μου.

Πριν προχωρήσω στο κομμάτι του trading, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δε θεωρώ τον εαυτό μου sports trader, αλλά παίκτη του στοιχήματος. Στη συγκεκριμένη αγορά ήθελα να δοκιμάσω μέχρι πιο σημείο οι αρχές του παίκτη στοιχήματος επικαλύπτουν τις αρχές ενός trader και πιο είναι εκείνο το σημείο (threshold), το οποίο περνώντας το, αυτομάτως χαρακτηρίζεσαι trader και όχι παίκτης του στοιχήματος.

Ως παίκτης του στοιχήματος, και πολύ πριν την ώρα έναρξης του αγώνα, έκανα την καθιερωμένη μελέτη σχετικά με το παιχνίδι που θα πραγματοποιούσα, έχοντας υπόψη το σύνολο των προσωπικών μου κριτηρίων, καθώς και την εικόνα που είχα σχηματίσει για τις ομάδες, μετά από πολλές ώρες παρακολούθησης του πρωταθλήματος Apertura της Αργεντινής. Η αποδόσεις για την αγορά του Under/Over 2.5 τόσο στην Betfair όσο και στην ασιατική αγορά έδιναν ένα προβάδισμα σε ένα από τα δύο σημεία. Να σημειώσω εδώ ότι η εικόνα και τα χαρακτηριστικά των ομάδων έδιναν το ίδιο προβάδισμα.

asian odds

Έτσι, λίγο πριν το σφύριγμα της έναρξης του παιχνιδιού έλαβα θέση στη αγορά του Under/Over 2.5 και ταυτόχρονα παρακολούθησα τον αγώνα. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης πραγματοποίησα μερικές αγοραπωλησίες τόσο πριν την επίτευξη του πρώτου γκολ της River Plate, στο τριακοστό πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, όσο και μετά το 1-0 μέχρι και το πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Σε αυτό το σημείο του αγώνα η θέση μου στο ανταλλακτήριο της Betfair ήταν η ακόλουθη:

betfair1

Στην παραπάνω θέση έφτασα αφού πολλές φορές μου τέθηκε το δίλλημα να κρατήσω το αρχικό μου στοίχημα με πιθανότητα βέβαια να χάσω κάποιο ποσό. Άλλωστε η εικόνα του αγώνα επιβεβαίωνε τις αρχικές μου προβλέψεις ως παίκτη του στοιχήματος. Ωστόσο, στην παρούσα χρονική στιγμή είχα το μεγαλύτερο δίλλημα αν θα κρατήσω το πλέον risk free στοίχημά μου ή θα πραγματοποιώ την τελευταία μου αγοραπωλησία με σκοπό να έχω κέρδος και στα δύο αποτελέσματα. Πρέπει να σημειώσω ότι το παραπάνω δίλλημα με απασχόλησε κάποια λεπτά, τα οποία θα μπορούσαν να ήταν καταστροφικά γεγονός που δε δικαιολογείται στον επαγγελματία trader. Την παρούσα χρονική στιγμή οι διάφοροι bookmakers έδιναν τις παρακάτω αποδόσεις στο αντίστοιχο δικό τους live betting.

betfairlast

Η απάντηση στο προαναφερθέν δίλλημα είναι απλή. Αν είσαι παίκτης του στοιχήματος κρατάς τη θέση σου με την πιθανότητα να μη κερδίσεις ούτε ένα ευρώ αν στο παιχνίδι σημειωθούν άλλα δύο γκολ, ενώ αν είσαι trader προσπαθείς να κάνεις τα πάντα για να έχεις κέρδος σε κάθε πιθανό αποτέλεσμα. Προσωπικά, αν και δεν είμαι trader, έπραξα το ακόλουθο, κλείνοντας παράλληλα και τον υπολογιστή – τηλεόραση, πηγαίνοντας για ύπνο, λόγω του περασμένου της ώρας. Άλλωστε τι να έβλεπα? Τους Almeyda και Ortega να παίζουν ποδόσφαιρο? Αυτοί είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία και από εμένα:

bookmakers

Για την ιστορία το παιχνίδι τελείωσε με νικήτρια ομάδα τη River Plate, με σκορ 1-0.

finalscoreRiver

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).