alithina psemataΔυστυχώς η ποιότητα των περισσοτέρων Ελληνικών στοιχηματικών ιστοσελίδων και blogs βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικά όπως πομπώδη ταμεία με τεράστιες επιτυχίες στα προγνωστικά, αναρτήσεις που παρακαλούν τους επισκέπτες να βοηθήσουν την προώθηση της ιστοσελίδας και όχι σπάνια ψεύτικα αποτελέσματα αλλά και εικόνες, τα βρίσκω τουλάχιστον θλιβερά. Το ακόμα χειρότερο είναι πως αξιόλογα sites που ασχολούνται με το στοίχημα καταρρακώνονται και χάνονται μέσα στο χαμό που γίνεται από τις αμέτρητες τυχάρπαστες επινοήσεις που διακρίνονται για την προχειρότητά τους. Απομένει στον Έλληνα παίκτη του στοιχήματος να αξιολογήσει μόνος του κάθε προσπάθεια που συμβαίνει στο διαδίκτυο και να τις εμπιστευτεί τόσο για την ενημέρωσή του αλλά και την μελέτη του στοιχήματος. Το θέμα βέβαια είναι [intlink id=”2231″ type=”post”]τι ψάχνει να βρει online ο Έλληνας παίκτης του στοιχήματος[/intlink].

Αφορμή για το παρόν κείμενο αποτέλεσε ένα ακόμα email που δέχτηκα σήμερα το πρωί από μια ιστοσελίδα για το στοίχημα, μάλλον όχι και τόσο γνωστή. Η ιστοσελίδα έπεσε στην αντίληψή μου όταν δημοσιεύτηκε ένα link προς το StoiximaOnline.com και την επισκέφθηκα για να δω τι ακριβώς είχε γραφτεί. Αποδείχθηκε πως το link αναφέρθηκε στο chat της ιστοσελίδας, με αποτέλεσμα να μην καταφέρω να διαβάσω τα σχόλια που συνόδευσαν το link. Όπως και να έχει, έκανα εγγραφή στην ιστοσελίδα, καθώς ήταν απαραίτητη για να έχω πρόσβαση στο chat, κάτι όμως που τελικά οδήγησε σε συχνή λήψη μηνυμάτων στην αλληλογραφία μου από την εν λόγω σελίδα του στοιχήματος. Φυσικά τα emails αυτά δεν περιλαμβάνουν τις τελευταίες ενημερώσεις ή αναρτήσεις όπως συμβαίνει στα περισσότερα ξενόγλωσσα sites, αλλά προτροπές του ιδιοκτήτη να προωθήσουν οι επισκέπτες το site σε Facebook, Twitter κι άλλες σελίδες κοινωνικού περιεχομένου αφού πρέπει να μάθει ο κόσμος τι φοβερά ταμεία και προγνωστικά δημοσιεύονται εκεί. Διότι όπως και τα περισσότερα στοιχηματικά sites διατυμπανίζουν πως τα έσοδα είναι μηδαμινά και πως για να συνεχίσουν την προσπάθεια πρέπει να ανέβει η επισκεψιμότητα, έτσι κι αυτό δε ξέφυγε από τη γενική τακτική.

parakalo-leftaΗ παράκληση προς τους επισκέπτες κι αναγνώστες ενός στοιχηματικού blog, forum ή site να βοηθήσουν στην προώθησή του είναι μάλλον αστεία. Είμαι θερμός υποστηρικτής του σκεπτικού πως αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι πραγματικά αξιόλογο και οι επισκέπτες βρίσκουν χρήσιμες πληροφορίες σε αυτό, αυτομάτως οι περισσότεροι θα βοηθήσουν από μόνοι τους είτε συμμετέχοντας με σχόλια, είτε διαδίδοντας την ιστοσελίδα από στόμα σε στόμα. Άλλωστε αυτή η αμερόληπτη προώθηση μιας ιστοσελίδας είναι και η αποδοτικότερη. Τυμπανοκρουσίες για τα απίθανα ταμεία που οδήγησαν τους παίκτες με τα τελευταία προγνωστικά φαντάζομαι έχουν κάποιο αποτέλεσμα, αλλά στο κάτω κάτω της γραφής εξαρτάται τι είδους αναγνώστες επιθυμεί να έχει ένα στοιχηματικό blog. Διότι παίκτες που επηρεάζονται από τέτοιου είδους αναρτήσεις και μαγνητίζονται από ποσοστά επιτυχίας της τάξεως του 80 και 90% – λέξη φυσικά για το μέσο όρο των αποδόσεων – είναι στην πλειοψηφία χαμένοι παίκτες.

Ξεκινώντας την καθημερινή ενημέρωση με άρθρα εδώ στο Online Στοίχημα διαπίστωσα πως διαφέρουμε αρκετά ως προς τη φιλοσοφία με τις υπόλοιπες προσπάθειες. Καθώς ήταν αδύνατο να μη γίνει προώθηση μέσω Facebook, καθημερινά γίνομαι αποδέκτης μηνυμάτων από άλλους στοιχηματικούς χώρους που αναφέρουν την τεράστια επιτυχία των χθεσινών προγνωστικών, την καταπληκτική ευστοχία στις προβλέψεις, τα υπέρογκα ταμεία στα οποία οδηγήθηκαν οι επισκέπτες. Βέβαια κουβέντα όταν το ταμείο είναι μείον. Αλλά αυτό δεν ενοχλεί, καθώς είναι απολύτως φυσιολογικό να καυχιόμαστε όταν κερδίζουμε και να έχουμε τις μαύρες μας όταν χάνουμε. Όμως είναι αρκετά ενοχλητικό το ύφος των μηνυμάτων στην περίπτωση του κέρδους, θαρρείς και έχουμε βρει την κότα με τα χρυσά αυγά. Για να ακολουθούν αυτή την τακτική πολλά στοιχηματικά sites σημαίνει ότι αποδίδει, όμως προσωπικά θα προτιμούσα να ενημερώσω ήρεμα τον κόσμο ότι χθες ένας συνεργάτης του StoiximaOnline.com είχε 4/5 στις προβλέψεις του με μέσο όρο απόδοσης 2.50, παρά να γράψω στο Facebook «Τεράστια επιτυχία!!!!! 80% επιτυχία χθες και ΤΑΜΕΙΟ φυσικά!!! Κερδίστε κόσμε!!!». Προς το παρόν τουλάχιστον ούτε καν αναφέρω τις επιτυχίες (ή αποτυχίες) της προηγούμενης ημέρας.

pinocchioΑπό την άλλη είναι όντως πραγματικά ταμεία και πραγματικά κέρδη όποια κέρδη εμφανίζονται κατά καιρούς; Αν και δεν ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο άθλημα της δημοσίευσης συγκεντρωτικών οικονομικών αποτελεσμάτων τόσο στο στοίχημα όσο και σε άλλες μορφές τζόγου, δεν μπορώ να παραβλέψω συζητήσεις που έχω παρακολουθήσει στο παρελθόν, κατά τις οποίες υποστηριζόταν πως πολλά blogs ή sites για το στοίχημα μηδένιζαν τα ταμεία που εμφάνιζαν στην αρχική τους σελίδα μετά από σειρά χαμένων στοιχημάτων, ή δεν περιελάμβαναν χαμένα στοιχήματα. Εγώ ο ίδιος κατά την αναζήτηση αξιόλογων tipsters διαπίστωσα μερικές φορές πως οι αποδόσεις που δημοσιεύονταν δίπλα στις προβλέψεις ήταν κατά 5-15% μεγαλύτερες από εκείνες που θα μπορούσα να είχα στοιχηματίσει. Αυτή η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά αρκεί μόλις 5% για να μετατραπεί ένα χαμένο σύστημα σε κερδισμένο. Δεν έχω δηλαδή παρά να επιλέξω τυφλά σημεία, να ανεβάσω τις αποδόσεις κατά 5-10% και να σας παρουσιάσω ένα σίγουρο κερδισμένο σύστημα. Απλά δε θα βρείτε ποτέ τις αποδόσεις που θα αναφέρονται.

Έτσι λοιπόν, μετά τα γελοία παρακάλια για συμμετοχή των επισκεπτών θαρρείς και χρωστάνε κάτι στο site κα μετά τα πομπώδη κείμενα για την ανεπανάληπτη επιτυχία που σημειώνει η ιστοσελίδα, έρχεται να προστεθεί και το ψέμα στη φιλοσοφία ενός ιδιοκτήτη site. Πάντα το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και κατ’ επέκταση μια ιστοσελίδα είναι καθρέπτης του διαχειριστή, δημιουργού και πρωτοϊδεάτη. xreokopia-monopolyΨεύτικα αποτελέσματα των συστημάτων και ψευδή οικονομικά μεγέθη εύκολα παρασύρουν τον απλό παίκτη του στοιχήματος που αναζητά απεγνωσμένα να βγει επιτέλους από τον κουβά. Την ψεύτικη αυτή ελπίδα πουλάνε online, ενώ γνωρίζουν και γνωρίζουμε όλοι πως για να κερδίσεις στο στοίχημα δεν απαιτούνται μόνο εύστοχα προγνωστικά, αλλά μέθοδος, διαχείριση κεφαλαίου και [intlink id=”1248″ type=”post”]σύγκριση αποδόσεων[/intlink]. Το ψέμα όμως δε σταματά μόνο στα λόγια, αλλά και διάφορες εικόνες και φωτογραφίες είναι μερικές φορές επεξεργασμένες για να προκαλούν αίσθηση. Χωρίς να έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου, αρκετοί φίλοι του διαδικτύου έχουν μοιρασθεί ανάλογες εμπειρίες, ενώ μάλιστα υπήρχε και ιστοσελίδα όπου μπορούμε να επεξεργαστούμε το Κέρδος και Ζημία του λογαριασμού της Betfair και να γράψουμε ό,τι ποσά θέλουμε. Τέλος ψέματα ακούγονται και για τη δήθεν μη κερδοφορία των στοιχηματικών sites, των οποίων το δήθεν κόστος είναι δυσθεώρητο, τα έσοδα ανύπαρκτα και όλοι δυσκολεύονται να συνεχίσουν την προσπάθεια. Εγώ απλά να αναφέρω πως οι διαφημίσεις τζόγου, δανείων τραπεζών και προϊόντων χρηματιστηρίου είναι από τις ακριβότερες online.

betfair-pseytiki-screenshotΕπεξεργασμένη εικόνα Κέρδους & Ζημίας betfair

Κλείνοντας αυτό το μάλλον μακρύ άρθρο όσον αφορά την ποιότητα των Ελληνικών στοιχηματικών ιστοσελίδων κι ευχόμενος να μην έγινα κουραστικός, οφείλω να πω άλλη μια φορά πως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στα παραπάνω. Αξιόλογες κι αξιέπαινες προσπάθειες υπάρχουν και θα πρέπει να τις επικροτούμε. Δυστυχώς όμως η αδυναμία κατασκευής μιας όμορφης σχεδιαστικά, λειτουργικής και φιλικής προς το χρήστη ιστοσελίδα σε συνδυασμό με μη πλήρη γνώση SEO (search engine optimization) και [intlink id=”1299″ type=”post”]κακής ποιότητας άρθρων[/intlink], εμποδίζουν την προβολή χρήσιμου και πολύτιμου περιεχομένου στο ευρύτερο κοινό. Όποτε συναντούμε όμως τέτοιο υλικό, θα είμαι ο πρώτος που θα το μοιραστώ μαζί σας.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.