Europa-LeagueΕπειτα από τις μεγάλες εκτός έδρας νίκες των Αρη και ΑΕΚ επί των Atletico de Madrid και Hajduk Split, αντίστοιχα, ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ να υποδεχθεί την Club Brugge στο γήπεδο της Τούμπας για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Και η δική μας για προγνωστικά…

Πριν την έναρξη των σημερινών αγώνων του 4ου Ομίλου, η βαθμολογία έχει ως εξής: ΠΑΟΚ 7 βαθμούς και τέρματα 3-2, NK Dinamo Zagreb 7 βαθμούς και τέρματα 4-1, Villareal 6 βαθμούς και τέρματα 3-4 και Club Brugge KV 2 βαθμούς και τέρματα 2-5. Στο άλλο σημερινό παιχνίδι του ομίλου, η Villareal φιλοξενεί την Dinamo Zagreb.

Μια τέταρτη διαδοχική εντός έδρας νίκη με σκορ 1-0 θα είναι ό,τι πρέπει για τον ΠΑΟΚ που φιλοξενεί την Club Brugge, η οποία χρειάζεται μόνο τη νίκη στην Ελλάδα για να έχει ελπίδες πρόκρισης στους 32 του Europa League.

Τα πράγματα για την ομάδα του Μάκη Χάβου είναι απλά: ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί εάν κερδίσει και η Dynamo Zagreb επιβληθεί της Villareal FC. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, θα σημάνει το τέλος της διαδρομής για την Club Brugge.

Ο Στέλιος Μαλεζάς ήταν αυτός που είχε δώσει στον ΠΑΟΚ τον βαθμό της ισοπαλίας όταν οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, αφού ο Dorge Kouemaha είχε βάλει μπροστά στο σκορ τους Βέλγους. Οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις του «Δικεφάλου του Βορρά» είχαν έρθει τη σεζόν 1991/92 για τον πρώτο γύρο του UEFA Cup, όταν παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα, αλλά κέρδισε 1-0 εκτός. Από την άλλη, η Club Brugge έχει έρθει τρεις φορές στην Ελλάδα, έχοντας δύο ισοπαλίες και μία ήττα – το 1977!

Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα πέντε τελευταία ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια του. Επειτα από δύο διαδοχικές ισοπαλίες, «τρέχει» ένα σερί τριών νικών, όλες τους με σκορ 1-0! Νίκες που ήρθαν επί των Fenerbahce, Dinamo Zagreb και Villareal. Επιπλέον, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει τα λιγότερα σουτ εντός εστίας από κάθε άλλη ομάδα της διοργάνωσης μέχρι και την 4η αγωνιστική, με τις 13 προσπάθειές των παικτών του να δίνουν τρία γκολ! Από την πλευρά της, η Club Brugge δεν έχει κερδίσει στα τέσσερα παιχνίδια της στη φάση των ομίλων ενώ στα δύο τελευταία δεν σκόραρε καν.

Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα (και) στο εγχώριο πρωτάθλημα, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Adrie Koster ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξεκουράσει παίκτες μιας και η Club Brugge βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Όχι πως και ο Χάβος δεν έχει τα δικά του προβλήματα να επιλύσει. Για διάφορους λόγους δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή οι Anis Boussaidi, Zlatan Muslimovic, Mirko Savini, Lino, Στέλιος Μαλεζάς, Miroslaw Sznaucner και Cristiano Moraes.

Πάμε για κλειστό ματς, με λίγα γκολ και τον ΠΑΟΚ να παίρνει το αγαπημένο του 1-0.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΠΑΟΚClub Brugge under 2,5

1.75

ΠΑΟΚClub Brugge 1-0

6.25

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).