england_manchester-unitedΗ Manchester United θα κάνει το κοντινό ταξίδι στο Blackpool καθώς οι δυο αυτές ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 36 χρόνια! Σε αυτό το εξ αναβολής παιχνίδι οι «Red Devils» έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διατηρήσουν το αήττητό τους στην Premier League και να ανοίξουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τους διώκτες τους. Κι εμείς να κάνουμε τα σχετικά προγνωστικά.

Όταν αυτό το παιχνίδι ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί, η ομάδα του Sir Alex Ferguson μόλις είχε πετύχει επτά γκολ κόντρα στην Blackburn και ο Ian Holloway μάλλον θα ήταν χαρούμενος και θα αισθανόταν τυχερός για τον παγετό του Δεκεμβρίου, που δεν πέτυχε σε δαιμονιώδη φόρμα τη United.

Εξι βδομάδες αργότερα και ο Holloway μάλλον θα καταριέται την τύχη του. Η πρωτοπόρος της Premier League φτάνει στην πόλη έχοντας φτιάξει ένα αήττητο σειρά που τώρα φτάνει στον αξιοθαύμαστο αριθμό των 27 αγώνων στη μεγάλη κατηγορία. Και που, επιπλέον, προέρχεται από (αναμφισβήτητα) την πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση της φετινής σεζόν, έχοντας κάνει φύλλο και φτερό την Birmingham στο Old Trafford το Σάββατο.

Blackpool FCΗ Blackpool, από την άλλη, διανύει την χειρότερη περίοδό της, σε μια κατά τα άλλα εξαιρετική παρθενική σεζόν στην Premier League. Οι Tangerines έχουν ηττηθεί στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια τους και βρίσκονται μόλις επτά βαθμούς πάνω από την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, West Ham. Η τελευταία φορά που το Bloomfield Road φιλοξένησε τη United ήταν το 1974, αλλά θα πρέπει να ανατρέξει κανείς στο 1963 για να βρει την τελευταία νίκη των Seasiders επί του συλλόγου του Manchester. Επιπλέον, στη συνέχεια η United κέρδισε τις οκτώ από τις 10 τελευταίες συναντήσεις μεταξύ των δύο ομάδων.

Πού αξίζει να σταθεί κανείς; Στο ότι η Blackpool έχει πετύχει και έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της τη φετινή σεζόν. Αλλά και στο ότι η Manchester United έχει κερδίσει μόλις σε δύο από τα 10 εκτός έδρας παιχνίδια της στην Premier League – τη Stoke τον Οκτώβριο και τη West Brom την Πρωτοχρονιά! Ωστόσο, ο Dimitar Berbatov έχει φτάσει τα 17 γκολ τη φετινή σεζόν – ήδη η καλύτερη επίδοσή του στην κατηγορία.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Blackpool – Manchester United       Να σκοράρουν και οι δυο ομάδες

1.78

Dimitar Berbatov      Να σκοράρει στον αγώνα

1.90

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).