spain_deportivo-la-corunaΗ Super Depor υποδέχεται τους αναγεννημένους Nervionenses καθώς θα προσπαθήσει να μείνει μακριά από τους μπελάδες της επικίνδυνης ζώνης. Η αλήθεια πάντως είναι πως η La Coruna είναι ντεφορμέ και αυτό δίνει την ευκαιρία στη Sevilla να ελπίζει στους τρεις βαθμούς και σε εμάς για πετυχημένα προγνωστικά.

Η πορεία μέχρι τα Χριστούγεννα, έφερε ελπίδες στη Deportivo La Coruna πως θα απέφευγε με σχετική ευκολία το μπλέξιμο με την αποφυγή του υποβιβασμού, ωστόσο μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων γρήγορα τις έβαλε σε μπελάδες. Η ομάδα του Miguel Angel Lotina μπορεί να βρίσκεται στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ωστόσο απέχει μόλις τέσσερις βαθμούς από την τελευταία τριάδα και ο προπονητής θέλει άμεση βελτίωση.

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων αγώνων, η Depor δεν έχει καταφέρει καν να πετύχει γκολ! Η άμυνά της διαλύθηκε σε κομματάκια στο 5-0 από την Barcelona στο Riazor, προτού η Valencia την κερδίσει 2-0 στην ανατολική ακτή. Ωστόσο, ούτε η μια ούτε η άλλη ήττα ήταν τόσο καταστροφική, όσο το 1-0 στη Zaragoza την προηγούμενη εβδομάδα, ένα αποτέλεσμα που «πλήγωσε» αφάνταστα του Γαλιθιάνους. «Εχω την εντύπωση πως οι παίκτες δεν κατάλαβαν τη σημασία του αγώνα», σχολίασε ο Lotina.

Εντεκα βαθμούς πίσω από την τέταρτη Valencia, σίγουρα δεν αφήνουν πολλές ελπίδες στη Sevilla για να πάρει μια θέση στο Champions League της ερχόμενης περιόδου. Εχοντας ηττηθεί ήδη εννέα φορές τη φετινή σεζόν, οι Nervionenses έχουν μείνει πολύ πίσω και μόνο αν φέρουν τα πάνω κάτω τους τελευταίους μήνες θα καταφέρουν αυτό που φαντάζει ακατόρθωτο. Ακόμα και το να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι, αυτό τον Copa del Rey, φαντάζει εξαιρετικό δύσκολο, μετά την ήττα 1-0 από τη Real Madrid μεσοβδόμαδα, με τον επαναληπτικό να είναι την επόμενη εβδομάδα στο Bernabeu.

Sevilla FCΕχοντας, όμως, ανεβάσει στροφές στη La Liga μέσα στο 2011, η Sevilla μπορεί να ελπίζει βάσιμα για, τουλάχιστον, κατάληψη μιας θέσης στο Europa League της επόμενης περιόδου. Το κακό είναι πως για το σημερινό παιχνίδι δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Frederic Kanoute ενώ με προβλήματα αποχώρησαν την Τετάρτη οι Sergio Sanchez και Romaric. Αλλά και στην Depor υπάρχουν προβλήματα… Ο Μεξικανός αριστερός εξτρέμ Andres Guardado υπέστη υποτροπή και θα μείνει για μερικές ακόμα εβδομάδες εκτός μάχης ενώ από τραυματισμούς ταλαιπωρούνται και οι Saul, Knut Olav Rindaroy. Ο Manuel Pablo ξεπέρασε τις ενοχλήσεις ενώ και οι Michel, Riki είναι στη διάθεση του Lotina.

Η πίεση στους γηπεδούχους έχει ανέβει επικίνδυνα και ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα ίσως σημάνει και το τέλος του Lotina. Η απουσία του Kanoute στους φιλοξενούμενους, κάνει δύσκολη την υπόθεση «γκολ». Δύσκολα θα… ανοίξει το παιχνίδι.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Deportivo La Coruna – Sevilla        under 2,5

1.72

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).