Chelsea FCΤο επιβλητικό 7-0 της Chelsea επί της Ipswich στο FA Cup ήταν μια υπενθύμιση του συχνού σκοραρίσματός της στην αρχή της σεζόν. Είναι πλέον οι πρωταθλητές επιτέλους έτοιμοι να αφήσουν πίσω τους τις «κακές στιγμές» που τους… παρέλυσαν τους δύο προηγούμενους μήνες και να κερδίσουν την Blackburn; Την οποία βλέπει ο Nicolas Anelka και… σεληνιάζεται, προσφέροντάς μας τη δυνατότητα για προγνωστικά!

Το σίγουρο είναι πως η Chelsea θα πρέπει να προσέξει πολύ λόγω των συνεχόμενων σκαμπανεβασμάτων στην απόδοσή της. Όπως αυτά που είχε όταν πήρε την ισοπαλία στο ντέρμπι του Λονδίνου στο White Hart Lane με την Tottenham και μερικές ημέρες αργότερα με τη νίκη επί της Bolton στο Stamford Bridge. Ο προπονητής Carlo Ancelotti δήλωνε και στις δύο περιπτώσεις πως η ομάδα του θα άρχιζε την ανοδική πορεία, αλλά η εκτός έδρας ήττα από τους Wolves στο τελευταίο παιχνίδι της Premier League, μείωσε κατά πολύ τις πιθανότητες της Chelsea για διατήρηση του τίτλου.

Οι Blues διανύουν τη χειρότερη αγωνιστική τους περίοδο φόρμας τα τελευταία 15 χρόνια! Ακόμα χειρότερα, βρίσκονται εννέα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Manchester United, έχοντας δώσει μάλιστα κι έναν αγώνα περισσότερο. Η σημερινή τους αντίπαλος, η Blackburn, έχει ήδη φροντίσει να… απολύσει έναν προπονητή τη φετινή σεζόν. Ο Roy Hodgson απολύθηκε από τη Liverpool την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ήττα 3-1 στο Ewood Park!

Ο Benjani πέτυχε δύο γκολ σε εκείνο το παιχνίδι, φτάνοντας τα τρία φετινά κι ενώ το προηγούμενο τέρμα το είχε σημειώσει κόντρα… στην Chelsea. Μια ανάλογη εμφάνιση από τον επιθετικό από τη Ζιμπάμπουε, σίγουρα θα κάνει τον Ancelotti να κάθεται λιγότερο άνετα στον πάγκο του το απόγευμα του Σαββάτου.

Βέβαια, ο Ιταλός τεχνικός έχει δύο λόγους για να νιώθει αισιόδοξος. Η Chelsea είναι αήττητη στα εννέα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρας την Blackburn, έχοντας δεχτεί μόλις δύο γκολ (επτά νίκες, δύο ισοπαλίες). Επιπλέον, οι Rovers έχουν να κερδίσουν μέσα στο Stamford Bridge από το Φεβρουάριο του 2003 (2-1).

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τον Nicolas Anelka. Ο Γάλλος επιθετικός έχει σημειώσει 11 γκολ σε αγώνες της Premier League κόντρα στην Blackburn, τα περισσότερα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο σύλλογο! Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο του γκολ στο πρωτάθλημα, πριν από εννέα αγώνες, ήρθε στη νίκη 2-1 της Chelsea επί των Rovers μέσα στο Ewood Park, τον Οκτώβριο!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Nicolas Anelka           Scorer Any Time

2.25

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).