Η διαφήμιση της Betfair αφορά τη σύγκριση αποδόσεων στον αυριανό αγώνα ποδοσφαίρου για το FA Cup μεταξύ Burnley και Burton. Στο διαφημιστικό banner συγκρίνονται οι αποδόσεις από 6 μεγάλους bookmakers και του ανταλλακτηρίου στοιχημάτων στο σημείο της ισοπαλίας. Σύμφωνα με τη διαφήμιση εάν στοιχηματίσετε στην Betfair την ισοπαλία, θα κερδίσετε περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με τους υπολοίπους bookmakers. Ακόμα και η προμήθεια έχει συνυπολογιστεί, ώστε να προλάβουν τέτοιου είδους δημοσιεύσεις. Ωστόσο τι γίνεται στην περίπτωση του Άσσου ή του Διπλού σημείου στον αγώνα Burnley vs Burton; Η σύγκριση αποδόσεων μήπως δε συμφέρει το ανταλλακτήριο;

sygkrisi-apodoseon-betfair-diafimisi

Με τη βοήθεια του Oddschecker.com βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα πως κατά τη σύγκριση των αποδόσεων στον αγώνα του FA Cup, οι αποδόσεις της Betfair όσον αφορά τη νίκη της γηπεδούχου και της φιλοξενούμενης ομάδας βρίσκονται πράγματι κοντά στις καλύτερες αποδόσεις που προσφέρονται κι από άλλους bookmakers. Όντως η απόδοση της ισοπαλίας είναι η μεγαλύτερη και με αρκετή διαφορά από το μέσο όρο των υπολοίπων. Τι συμβαίνει όμως εάν αφαιρεθεί η [intlink id=”1282″ type=”post”]προμήθεια[/intlink] από τις αποδόσεις του άσσου και του διπλού;

Η απόδοση της νίκης της Burnley είναι στο 1.36. εάν αφαιρεθεί το 5% της προμήθειας επί των κερδών που επιβάλλει το ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair, καταλήγουμε πώς η τελική πραγματικά απόδοση προκύπτει 1.34, η οποία βρίσκεται μια μονάδα παραπάνω από την κατώτερη διαθέσιμη απόδοση. Μάλιστα απέχει αρκετά από τις μεγαλύτερες αποδόσεις του 1.40 της Bet365 και του William Ηill. Οι δύο αυτοί bookmakers αναφέρονται στη διαφήμιση, αλλά όχι σχετικά με την απόδοση του άσσου. Στην περίπτωση του στοιχήματος υπέρ της Burton, η απόδοση της Betfair από 9.0, μετά την επιβολή προμήθειας προκύπτει πως είναι στην πραγματικότητα ίση με 8.6, κατατάσσοντάς την περίπου στο μέσο όρο όλων των bookmakers. Ο Victor Chandler που αναφέρεται στο διαφημιστικό banner προσφέρει τη μεγαλύτερη απόδοση στη νίκη της Burton.

sygkrisi-apodoseon-burnley-burton

Σε όλα τα παραπάνω αξίζει να τονισθεί η επιπλέον προμήθεια που υφίσταται από την Betfair κι ακούει στο όνομα των [intlink id=”1287″ type=”post”]Premium Charges[/intlink]. Αν και θα πρέπει να ανησυχείτε εφόσον είστε μακροχρόνια κερδισμένος παίκτης, εντούτοις θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο mini-site του ανταλλακτηρίου που παρουσιάζει τα συνολικά κέρδη ενός παίκτη αναλόγως σε ποιον bookmaker στοιχηματίζει. Διαπιστώνουμε λοιπόν πως αν και πράγματι ένα εκ των τριών σημείων ενός ποδοσφαιρικού αγώνα προσφέρεται με τη μεγαλύτερη απόδοση στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων, εάν επιλέξετε να στοιχηματίσετε κάποιο από τα άλλα δύο, σας συμφέρει να προτιμήσετε κάποιον από τους άλλους bookmakers.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.