manchester cityΗ νέα χρονιά στην Premier League αρχίζει με την αναμέτρηση του πλουσιότερου συλλόγου εναντίον του φτωχότερου, αλλά η Manchester City γνωρίζει πολύ καλά πως η Blackpool κάθε άλλο παρά κόμπλεξ κατωτερότητας δεν θα νιώθει. Ωστόσο η σύγκρουση μεταξύ των σύγχρονων Δαβίδ και Γολιάθ, προσφέρει ευκαιρίες για προγνωστικά και στοίχημα.

Οι Seasiders θα μπουν στο 2011 από την όγδοη θέση της βαθμολογίας, έχοντας και τρεις αγώνες λιγότερους, μετά και τους πολύτιμους τρεις βαθμούς που προσέθεσαν στο ενεργητικό τους με τη νίκη μέσα στο Sunderland. Η Blackpool μπορεί να είχε ως σύμμαχο την τύχη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού οι αντίπαλοί της έκαναν 32 σουτ, αλλά η αλήθεια είναι πως έχει πέντε εκτός έδρας νίκες περισσότερες από την πρωτοπόρο Manchester United!

Κι ενώ η Blackpool δείχνει σίγουρη πως θα διατηρήσει το στάτους της στην Premier League, η City επικεντρώνεται στο να την κατακτήσει. Μπαίνει στο νέο έτος στην κορυφή παρέα με την συμπολίτισσα United, κάτι που είναι η ψηλότερη θέση της από τότε που ήταν στην κορυφή της πρώτης κατηγορίας το… 1982! Ο βοηθός Brian Kidd ισχυρίστηκε πάντως πως τον τίτλο θα πρέπει να τον χάσει η Manchester United, αν και κάτι τέτοιο μόνο ως αστειότητα μπορεί να χαρακτηριστεί. Πόσο μάλλον όταν η City χάνει πάρα πολύ δύσκολα και όταν δείχνει διατεθειμένη να δώσει 30 εκατομμύρια λίρες για να αποκτήσει τον επιθετικό της Wolfsburg, Edin Dzeko. Αυτό το ποσό από μόνο του είναι οκτώ φορές μεγαλύτερο από το συνολικό κόστος του ρόστερ της Blackpool

Ωστόσο, η Blackpool έφτασε πολύ κοντά στο να εκμηδενίσει αυτή την απόσταση στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου τον Οκτώβριο, όταν και κυριάρχησε σε μεγάλα χρονικά διαστήματα του αγώνα, για να ηττηθεί εν τέλει 3-2. Αυτή ήταν η έκτη διαδοχική νίκη της Manchester City επί των Seasiders, με τους τελευταίους να μην έχουν πανηγυρίσει νίκη εκτός έδρας από τον Μάιο του 1963!

Η αλήθεια είναι πως η City έχει έξι νίκες στα 10 τελευταία παιχνίδια της, χάνοντας μόνο στο ένα ενώ είναι αήττητη τις πέντε τελευταίες σεζόν την Πρωτοχρονιά. Επιπλέον, στον αγωνιστικό χώρο θα βρίσκεται σήμερα ο Carlos Tevez, που ξεκουράστηκε στο εμφατικό 4-0 επί της Aston Villa με τον Mario Balotelli να πετυχαίνει χατ-τρικ, ο οποίος το 2010 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Premier League με 26 γκολ.

Αλλά και η Blackpool εκτός έδρας είναι κίνδυνος-θάνατος. Εχει μαζέψει εκτός έδρας 17 βαθμούς, λιγότερους μόνο από τις Manchester City και Arsenal. Επιπλέον στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της έχει ηττηθεί μόλις μια φορά – στην Aston Villa σε ματς που παρατάχθηκε με δέκα αλλαγές κατόπιν απόφασης του Ian Holloway – ενώ είναι αήττητη στα έξι πιο πρόσφατα. Και τα πέντε γκολ του DJ Campbell έχουν επιτευχθεί εκτός έδρας!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Manchester City – Blackpool           Να σκοράρουν και οι δυο ομάδες

1.95

Manchester City – Blackpool           Over 3,5

2.40

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).