superleagueΈχω την αίσθηση ότι ενώ βλέπουμε το χειρότερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των τελευταίων ετών, υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που το καθιστούν ξεχωριστό. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες έχουν να κάνουν με την παρουσία κάποιον ομάδων που πραγματικά παράγουν ωραίο ποδόσφαιρο και δείχνουν ότι έχουν ξεπεράσει το φόβο που τους διακατείχε όταν αντιμετωπίζανε τους κατ’ όνομα μεγάλους της κατηγορίας. Αυτό επιβεβαιώθηκε και εχθές στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου. Μια από τις ομάδες που μου αρέσουν τη φετινή χρονιά είναι και η Καβάλα, η οποία υποδέχεται τον Ηρακλή στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Super League.

KAVALA FCΤην προηγούμενη αγωνιστική η Καβάλα ηττήθηκε με 4-2 από ένα κακό Παναθηναϊκό και με τρόπο που επιδέχεται μεγάλη συζήτηση παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο με φαντασία και πάνω από όλα χωρίς φόβο.  Η στατιστική εικόνα των αργοναυτών παρουσιάζει μια ισόποση κατανομή, μιας και σε σύνολο 18 παιχνιδιών στο πρωτάθλημα έχουν έξι νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες. Η Καβάλα στην έδρα της παρουσιάζεται πολύ σοβαρή και δυνατή χάνοντας μόνο από τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (την ήττα από τον Άρη δεν την υπολογίζω αφού έγινε την πρώτη αγωνιστική και μάλιστα ήρθε με μία μόνο φάση που έκανε ο Άρης) και το σημερινό παιχνίδι αποτελεί την ευκαιρία τόσο των παικτών όσο και της διοίκησης να δουν την ομάδα τους να φιγουράρει στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League.  Μια θέση που οδηγεί στα pay offs όπου εκεί όλα μπορούν να συμβούν. Θα ακουστεί τρελό αλλά εγώ το γράφω. Αν βρισκόμασταν στην Αγγλία οι ομάδες που θα χτυπούσαν την έξοδο στο Champions League θα ήταν η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου.

IraklisΣτον αντίποδα, αυτά που γίνονται στον Ηρακλή δεν τα καταλαβαίνω. Ενώ ποδόσφαιρο αξιώσεων δεν μπορεί να παίξει, υπάρχει δυσκολία στο γκολ και γενικά η υπόθεση παραμονή στην κατηγορία δεν έχει κατοχυρωθεί, οι διοικούντες αναζητούν τρόπους πώλησης ανερχόμενων ποδοσφαιριστών με στόχο μόνο την εισροή χρημάτων στα ταμεία της ΠΑΕ. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο γηραιός στα εννέα εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε στο πρωτάθλημα «κατάφερε» να μαζέψει 4 βαθμούς με ισάριθμες ισοπαλίες. Παραμένει δε μαζί με τη Λάρισα, η ομάδα χωρίς νίκη σε εκτός έδρας αγώνα στο πρωτάθλημα, αλλά πάνω από όλα το ποδόσφαιρο που παίζει χαρακτηρίζεται επιεικώς μη ελκυστικό. Να σημειώσω εδώ ότι η επίθεση του έχει βρει δίχτυα μόνο έξι φορές σε όλα τα προαναφερθέντα παιχνίδια που έδωσε μακριά από τη Θεσσαλονίκη.  Τέλος, η παράδοση που έχει η ομάδα του Ουζουνίδη όταν αντιμετωπίζει την Καβάλα στο γήπεδό της δεν είναι καθόλου κολακευτική, αφού τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και στις πέντε φορές που τέθηκε αντιμέτωπος με τους αργοναύτες έχει χάσει ηττηθεί.

Το line ([intlink id=”2090″ type=”post”]Asian Handicap[/intlink]) βρίσκεται στο 0.5 σε απόδοση που αγγίζει το 1.90 και αποτελεί αποδεκτή τιμή σε συνάρτηση με την εικόνα που παρουσιάζουν οι ομάδες τη δεδομένη χρονική στιγμή.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Καβάλα – Ηρακλής
Καβάλα – 0.5 Ασιατικό Στοίχημα

1.90

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).