Φιλτράρισμα-στοιχημάτωνΣτοιχήματα με τις μεγαλύτερες μεταβολές αποδόσεων, αγώνες με μεγάλους τζίρους και γεγονότα που ξαφνικά δέχονται μεγάλο όγκο στοιχημάτων είναι λίγες μόνο από τις προτάσεις για καλύτερη ταξινόμηση των αγορών που προσφέρονται για στοίχημα από bookmakers και ανταλλακτήρια στοιχημάτων. Η λεπτομερής ταξινόμηση σύμφωνα με κριτήρια που θέτει ο ίδιος ο παίκτης στοιχήματος θα βοηθήσει σε εκείνον να στοιχηματίσει σε αγώνες που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις είτε ενδιαφέρεται για κανονικό στοίχημα, είτε για trading. Προσφέροντας τις παρακάτω δυνατότητες όσον αφορά την ταξινόμηση κι αξιολόγηση των επιλογών των στοιχημάτων, οι bookmakers θα δώσουν νέα ώθηση στο online στοίχημα ενώ και οι παίκτες θα γίνουν πιο επιλεκτικοί στις προβλέψεις τους, έχοντας επίσης περισσότερη πληροφορία στη διάθεσή τους. Το φιλτράρισμα των αγώνων θα γίνει οπωσδήποτε αποδοτικότερο και γρηγορότερο, ξεδιαλύνοντας τα πραγματικά ελκυστικά στοιχηματικά γεγονότα μέσα σε δευτερόλεπτα.

  • Ταξινόμηση των αγώνων ανά τζίρο. Στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων όπως είναι η Betfair υπάρχει ένα μενού στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας με τον τίτλο «Πού είναι τα λεφτά». Το μενού οδηγεί σε μια λίστα με τα γεγονότα που προσφέρονται για στοίχημα ταξινομημένα σύμφωνα με τον τζίρο των ταιριασμένων ή αταίριαστων στοιχημάτων. Ωστόσο η χρησιμότητα αυτού του μενού περιορίζεται από το γεγονός ότι περιλαμβάνονται όλες οι στοιχηματικές αγορές, ακόμα και οι πολύ μακροχρόνιες όπως είναι νικητές πρωταθλημάτων. Αποτέλεσμα αυτού είναι να περιλαμβάνονται στην πλειοψηφία τέτοιου είδους στοιχήματα που δεν ενδιαφέρουν τον περισσότερο κόσμο κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου. Πολύ πιο χρήσιμο θα ήταν ένα εργαλείο το οποίο θα εμφανίζει τους αγώνες της ημέρας ανά άθλημα αναλόγως το πλήθος των στοιχημάτων που είτε έχουν τοποθετηθεί, είτε βρίσκονται στο βάθος αγοράς. Κάτι ανάλογο των χρηματιστηρίων όπου αναζητούνται οι μετοχές με το μεγαλύτερο τζίρο. Αντίστοιχα τους παίκτες τους ενδιαφέρει πολλές φορές να στοιχηματίζουν σε αγώνες που υπάρχει ο απαιτούμενος τζίρος για να ταιριάξουν τα στοιχήματά τους.
  • Μεγαλύτερη πτώση/άνοδος. Συχνά οι αποδόσεις λένε την αλήθεια. Για αυτό το λόγο η μεταβολή τους κρύβει πολλά περισσότερα από οποιαδήποτε είδηση κυκλοφορεί γύρω από τον καθεαυτό αγώνα. Η ταξινόμηση των αγώνων σύμφωνα με τη μεταβολή των αποδόσεων θα προσελκύσει το ενδιαφέρον περισσοτέρων παικτών. Η πρόταση αυτή λοιπόν έχει να κάνει με την εμφάνιση των μεγαλύτερων πτώσεων ή ανόδων είτε μέσα στη μέρα είτε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Ρυθμός στοιχημάτων. Έχει παρατηρηθεί πως στους περισσότερους αγώνες ο τζίρος και ο αριθμός των στοιχημάτων αυξάνεται τρομακτικά λίγα λεπτά πριν την έναρξη των παιχνιδιών. Ωστόσο κάτι τέτοιο ενδεχομένως να συμβεί και πολύ πριν ξεκινήσει ο αγώνας λόγω κάποιας έκτακτης είδησης, κάποιας φήμης ή κάποιας ανακοίνωσης που θα οδηγήσει πολλούς ενήμερους παίκτες να τοποθετηθούν εκείνη τη στιγμή ώστε να επωφεληθούν από την υπάρχουσα απόδοση, πριν εκείνη μεταβληθεί λόγω του όγκου στοιχημάτων. Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ένα τέτοιο φαινόμενο τη στιγμή που λαμβάνει μέρος; Η απάντηση βρίσκεται στην ταξινόμηση σύμφωνα με το ρυθμό στοιχημάτων ανά λεπτό ή ανά 10λέπτου. Κατά αυτόν τον τρόπο ταξινόμησης θα προκύπτουν οι αγώνες που τα τελευταία λεπτά έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, προκαλώντας όχι σπάνια απότομη μεταβολή αποδόσεων.
  • Εύρος μεταβολής απόδοσης. Πέρα από τη μεγαλύτερη πτώση ή άνοδο των αποδόσεων, εάν ένας παίκτης ενδιαφέρεται να κάνει trading επιθυμεί να το κάνει σε στοιχήματα που το εύρος της μεταβολής της απόδοσης προσφέρει την απαιτούμενη μεταβλητότητα ώστε να υπάρξει κέρδος. Συγκρίνετε την μεταβολή μιας απόδοσης από 2.00 στο 1.80 και τη μεταβολή μιας άλλης απόδοσης από το 2.00 στο 1.90, από το 1.90 στο 2.20 και από το 2.20 στο 2.05. Στο τέλος η μεταβολή θα είναι από 2.00 στο 2.05 που δεν είναι τόσο σημαντική, όμως το εύρος μεταξύ 1.90 και 2.20 που κινήθηκε η απόδοση είναι σαφώς ενδιαφέρον για έναν sports trader.
  • Συνδυασμός φίλτρων ταξινόμησης. Γιατί να μην προχωρήσει ακόμα ένα βήμα παραπέρα το θέμα του φιλτραρίσματος των αγώνων προκειμένου ο παίκτης να στοιχηματίσει σε πραγματικά δημοφιλή γεγονότα. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό εάν υπάρχει η δυνατότητα να επιλέγονται αγώνες ανά ημερομηνία ή ανά εύρος ημερών, ανά τζίρο, ανά μεταβολή των αποδόσεων, ανά τιμή της απόδοσης, ανά άθλημα, ανά ρυθμού στοιχημάτων κ.ά. και να προκύπτουν στοιχηματικές αγορές που θα εξυπηρετούν τα ενδιαφέροντα του κάθε παίκτη. Για παράδειγμα θα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο να μπορώ να βρίσκω τους αγώνες ποδοσφαίρου των επόμενων δύο ημερών, όπου το φαβορί είναι μεταξύ 1.50 και 2.00 απόδοση, η πτώση της απόδοσης είναι τουλάχιστον 0.10 μονάδων κι ο τζίρος είναι πάνω από €50.000.
Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.