france_olympique-lyonΤο Σάββατο το βράδυ, δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικές φιλοδοξίες κοντράρονται στο Stade Nungesser. Η Valenciennes απλά ευελπιστεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ η Olympique Lyonnais φιλοδοξεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις ελπίδες για κατάκτηση του όγδοου τίτλου στη Ligue 1 ή, τουλάχιστον, να τερματίσει στην πρώτη τριάδα και να εξασφαλίσει μια θέση στο Champions League της ερχόμενης περιόδου. Και αυτοί οι αντίθετοι στόχοι είναι που προσφέρουν προγνωστικά.

Η VA είναι μια ομάδα που πληγώθηκε άσχημα από τραυματισμούς όλη τη σεζόν και, αν τα προβλήματα στο ιατρικό τιμ έχουν μειωθεί, υπάρχουν άλλα σημαντικά προβλήματα στο σύλλογο του βορρά, καθώς φλερτάρει εντονότατα με την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας έπειτα από μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων. Στα έξι τελευταία παιχνίδια, η Valenciennes έχει κερδίσει μόλις μια φορά και, το πιο ανησυχητικό, έρχεται από πέντε διαδοχικές ήττες. Επιπλέον, αποκλείστηκε και στο Coupe de France από την Angers!

fr-valenciennesΑπό την άλλη πλευρά, ο Claude Puel ήταν ένας προπονητής υπό ασφυκτική πίεση στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά η Lyon έχει δημιουργήσει ένα αξιοθαύμαστο αήττητο σερί από τον Σεπτέμβριο. Κι αν οι εμφανίσεις της OL δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικές, μέσα στο 2011 τα πράγματα έχουν βελτιωθεί κάπως. Μετά το 109 επί της Caen στο Coupe de France, οι les Gones πέτυχαν τρία γκολ στην Lorient, με τον Bafetimbi Gomis να κάνει όργια. Η ήττα-αποκλεισμός, στη συνέχεια, από το κύπελλο (με το 1-0 από τη Nice) έδειξε πως το μυαλό όλων στη Lyon είναι στο πρωτάθλημα.

Τη διαφορά στα… προγνωστικά, την κάνουν οι απουσίες των δυο ομάδων. Η Valenciennes έχει αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Οι Renaud Cohade, Guillaume Loriot, Foued Kadir και Jonathan Lacourt θα απουσιάσουν, ενώ οι Rafael και Karba Bangoura μόλις επέστρεψαν από μακροχρόνιους τραυματισμούς. Οι Mamadou Samassa και Jose Saez είναι αμφίβολοι λόγω τραυματισμών ενώ οι Gael Danic και David Ducourtioux ταλαιπωρήθηκαν από ίωση τις προηγούμενες ημέρες. Επιπλέον, ο Vincent Aboubakar είναι τιμωρημένος, όπως και ο Rudy Mater. Στον αντίποδα, η OL δεν υπολογίζει στον Ederson που είναι τραυματίας και στον Dejan Lovren που αποβλήθηκε στην ήττα από τη Nice και είναι τιμωρημένος.

Τα πράγματα είναι απλά για προγνωστικά…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ValenciennesLyon 2

2.05

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).