Ο Breakout σχηματισμός στο γράφημα της απόδοσης ενός στοιχήματος αποτελεί ευκαιρία για trading , που συνήθως οδηγεί σε μεγάλη μεταβολή της απόδοσης. Στο σημερινό βίντεο κατέγραψα ένα τέτοιο Breakout που συνέβη στο γράφημα του φαβορί αλόγου μιας Αγγλικής ιπποδρομίας. Ο σχηματισμός αυτός της τεχνικής ανάλυσης συνδυάζεται απαραιτήτως με τα [intlink id=”1619″ type=”post”]επίπεδα στήριξης κι αντίστασης[/intlink], τα οποία βοηθούν στην επιλογή των σημείων εισόδου κι εξόδου για καλύτερη τοποθέτηση των στοιχημάτων. Έτσι ο trader ορίζει πολύ κοντά το [intlink id=”1696″ type=”post”]stop loss[/intlink] του, με αποτέλεσμα να ρισκάρει λίγα στοχεύοντας σε μεγάλο κέρδος που συχνά προδιαθέτει ένα breakout. Αν και στο βίντεο η μεταβολή της απόδοσης δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, εντούτοις ήταν ικανή για την περιγραφή του συστήματος που πρέπει να ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα βίντεο που κάνω γύρω από το trading των αποδόσεων στο ανταλλακτήριο της Betfair, έτσι κι εδώ φαίνονται τα trades που πραγματοποίησα στα 10 λεπτά πριν την έναρξη μιας ιπποδρομίας, που οδήγησαν σε κέρδος €17. Αυτή τη φορά όμως σχολιάζω κατά τη διάρκεια του trading όλες τις κινήσεις μου, κάτι που σίγουρα περιμένω να βοηθήσει τους παίκτες που θέλουν να βελτιώσουν τις μεθόδους τους. Δε χρειάζεται νομίζω να επαναλάβω πως για να κερδίσει κανείς χρήματα από το trading ιπποδρομιών, δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει κανείς αναβάτες και άλογα. Εάν ωστόσο στηρίζετε τις προβλέψεις σας σε στατιστικά και πληροφορίες γύρω από το άθλημα, τότε σαφώς και επιβάλλονται ανάλογες γνώσεις. Παρόλα αυτά τη στιγμή που το trading μου βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην [intlink id=”1417″ type=”post”]τεχνική ανάλυση[/intlink] όπως παρουσιάζεται στο βίντεο, δε μου είναι χρήσιμο να γνωρίζω το βάρος του αλόγου, τις επιδόσεις του ή το μήκος της ιπποδρομίας.

Σε σχέση με προηγούμενα βίντεο που έχω κάνει γύρω από το [intlink id=”724″ type=”category”]trading[/intlink] των ιπποδρομιών στην Betfair, διαφορετική είναι η διάταξη των παραθύρων του Betangel που είναι και το software που χρησιμοποιώ. Έτσι έχω συμπεριλάβει πέραν των γραφημάτων του φαβορί αλόγου, τα γραφήματα του δευτέρου και τρίτου αλόγου για καλύτερη παρακολούθηση των αποδόσεων και εξαγωγή συμπερασμάτων. Άλλωστε δεν αποκλείεται η περίπτωση να κάνω trading την απόδοση κάποιου αλόγου πέραν του φαβορί, εάν δημιουργηθεί ο αναγκαίος σχηματισμός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον μου. Λόγω όμως του σαφώς μικρότερου τζίρου σε εκείνα τα άλογα, το ρίσκο είναι μεγαλύτερο όπως επίσης και η μέθοδος διαφέρει κυρίως ως προς την οριοθέτηση του σημείου εξόδου λόγω [intlink id=”1730″ type=”post”]slippage[/intlink]. Πιθανολογώ πως σε κάποιο μελλοντικό βίντεο θα υπάρξουν οι ανάλογες προϋποθέσεις για ένα τέτοιο trade.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών ιπποδρομιών κατέγραψα δύο βίντεο, στα οποία καταλήγω να πρασινίζω όλα τα άλογα. Με άλλα λόγια πριν ξεκινήσει η ιπποδρομία έχω εξασφαλίσει κέρδος οποιαδήποτε κι αν είναι η έκβαση της κούρσας. Αύριο θα δημοσιευτεί το δεύτερο βίντεο trading, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πιο ενδιαφέρον από το σημερινό, καθώς όχι μόνο το τελικό κέρδος είναι υπερδιπλάσιο αλλά και οι σχηματισμοί στα γραφήματα είναι οπωσδήποτε πιο ξεκάθαροι. Μείνετε συντονισμένοι!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.