betfair-trading-stoixima-videoΣτο βίντεο καταγράφεται η πλάγια μεταβολή της απόδοσης του φαβορί αλόγου της ιπποδρομίας και πώς μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα κάνοντας trading ένα τέτοιο στοίχημα στην Betfair πριν δοθεί η εκκίνηση της ιπποδρομίας. Το σύστημα που ακολουθείται στο trading σε αυτήν την περίπτωση διαφέρει σε σχέση με ανοδική ή καθοδική μεταβολή αποδόσεων, καθώς προβλέπουμε την οριζόντια μετακίνηση της απόδοσης μεταξύ κάποιων συγκεκριμένων ορίων. Εφόσον έχουν επισημανθεί τα όρια αυτά, απομένει να αγοράζουμε και να πουλάμε, να στοιχηματίζουμε κατά/lay και υπέρ/back, σε αυτά τα όρια τοποθετώντας το stop loss πολύ κοντά τους. Η διάσπαση των επιπέδων στήριξης κι αντίστασης σε μια πλάγια μεταβολή αποδόσεων είναι πολύ σημαντική και δε θα πρέπει να έχουμε στοιχηματίσει αντίθετα σε αυτή τη διάσπαση, κινδυνεύοντας να παγιδευτούμε σε μια μεγάλη άνοδο ή πτώση.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο σχεδιάζω κάποιες γραμμές πάνω στο γράφημα της απόδοσης για καλύτερη κατανόηση του συστήματος που ακολουθώ στο trading μιας τέτοιας μεταβολής. Η στήριξη στο 3.50 και η αντίσταση στο 4.00 αποτέλεσαν τα όρια μέσα στα οποία προέβλεψα ότι θα κινηθεί η απόδοση κι έτσι στόχευα να παίζω υπέρ/back κοντά στο 3.90 και κατά/lay στο 3.60 περίπου. Κατά αυτόν τον τρόπο θα εξασφάλιζα κέρδος από τη μεταβολή της απόδοσης μέσα σε αυτά τα όρια, όσο μικρή κι αν ήταν αυτή. Μάλιστα ένα επίπεδο στήριξης ή αντίστασης αποκτά μεγαλύτερη σημασία όσο η απόδοση επιβεβαιώνει το εκάστοτε επίπεδο αγγίζοντάς το. Έτσι το επίπεδο στο 4.00 ήταν ιδιαίτερα δυνατό αφού η απόδοση 3 φορές δεν κατόρθωσε να το υπερπηδήσει. Η [intlink id=”1619″ type=”post”]στήριξη κι αντίσταση[/intlink] είναι από τα πιο βασικά στοιχεία της τεχνικής ανάλυσης.



Μεγαλύτερη λεπτομέρεια του γραφήματος φαίνεται στο γράφημα του Betangel Pro που φαίνεται ακριβώς κάτω από το γράφημα της Betfair. Εκεί η μεταβολή της απόδοσης απεικονίζεται με candlesticks, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε χρηματιστηριακές αγορές. Προσφέρουν περισσότερη λεπτομέρεια κι οι πληροφορίες που περιλαμβάνουν γίνονται πιο γρήγορα αντιληπτές από την πρώτη ματιά. Επίσης τα στοιχήματα τοποθετούνται μέσω της ladder που διαθέτει η πλατφόρμα του Betangel, καθώς είμαι σε θέση να δω όλο το βάθος αγοράς αλλά και να μετακινήσω πιο γρήγορα τα αταίριαστα στοιχήματα.

Τέλος η διαχείριση κεφαλαίου υπαγορεύει να στοιχηματίζω μέχρι €600 ανά trade, δεδομένου των [intlink id=”1696″ type=”post”]stop loss[/intlink] που είναι θεωρητικά τοποθετημένα 2-3 ticks αντίθετα από την αρχική τιμή που στοιχηματίζω. Το γεγονός ότι στοιχηματίζω 3 στοιχήματα των €200 έχει σαν συνέπεια να μπορώ να κλείνω μέρος του trade στην πορεία, επωφελούμενος μεγαλύτερη μεταβολή της απόδοσης. Έτσι συνήθως προσπαθώ να βγάζω άμεσο κέρδος με τα €400 και τα υπόλοιπα μένουν αταίριαστα λίγο μακρύτερα, σε περίπτωση που η απόδοση μεταβληθεί αρκετά. Στην αντίθετη περίπτωση που η απόδοση επανέλθει στην αρχική τιμή της έναρξης του trade, τότε αναλόγως τις συνθήκες θα κλείσω το trade μη χάνοντας κάτι (breakeven point), ή θα επιτρέψω στην απόδοση να κινηθεί μέχρι το αρχικό μου stop loss, ούτως ώστε να της δώσω λίγο «αέρα» μέχρι να εξελιχθεί η τάση που περιμένω. Ακόμα όμως κι όταν κλείσω στο stop loss σημείο τα €200, συνολικά θα είναι και πάλι ένα κερδισμένο trade, έχοντας ολοκληρώσει το trading των €400 με μεγαλύτερο κέρδος λόγω διπλάσιου ποσού.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.