la_liga_logoΣτο φινάλε της 18ης αγωνιστικής της La Liga, η Atletico Madrid ταξιδεύει στο Alicante για να αντιμετωπίσει την Hercules. Οι «Colchoneros» έχουν κατά καιρούς αποδείξει πως είναι ομάδα ακατάλληλη για προγνωστικά. Ή μήπως όχι; Αλλωστε τα περιθώρια για είσοδο στην τετράδα του Champions League έχουν αρχίσει να στενεύουν.

Η Hercules μπορεί να πραγματοποίησαν μερικές αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις στα πρώτα παιχνίδια της Primera Division, αλλά ο σύλλογος του Alicante απέχει έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και δείχνει σε καλό δρόμο προκειμένου να εξασφαλίσει ακόμα μια σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Το δεδομένο είναι πως η ομάδα του Esteban Vigo τα πηγαίνει αρκετά καλά στο Jose Rico Perez, αλλά μακριά από το γήπεδό της δεν είναι εξίσου αποτελεσματική.

Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στη βαριά ήττα 3-0 από τη Mallorca την προηγούμενη αγωνιστική, με τον Vigo να ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί παρόμοια εμφάνιση. Ο Royston Drenthe μπορεί να επέστρεψε στις προπονήσεις ωστόσο δεν θα εμφανιστεί σήμερα. Στα θετικά η επιστροφή του αρχηγού Paco Pena όπου και του Tote.

Η συμμετοχή στο Champions League παραμένει ο υπέρτατος στόχος για την Atletico Madrid, αλλά οι ελπίδες της για να αγωνιστούν στην κορυφαία διοργάνωση την επόμενη σεζόν, έχουν δεχτεί πλήγμα από την αστάθεια στην απόδοση. Επιπλέον, οι νίκες των Valencia και Espanyol την Κυριακή απομάκρυναν ακόμα περισσότερο τους «Colchoneros» από την τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα. Γι’ αυτό και η νίκη στο Jose Rico Perez θεωρείται επιβεβλημένη.

Βέβαια, την Atletico την περιμένει την Πέμπτη και ο πρώτος προημιτελικός με τη Real Madrid για το Copa del Rey. Και αν το κύπελλο δεν θεωρείται πρωταρχικός στόχος για την ομάδα του Quique Sanchez Flores, σίγουρα τα παιχνίδια με την μισητή αντίπαλο θα τραβήξουν την προσοχή των παικτών του. Η φόρμα, πάντως, της Atletico την περίοδο των εορτών, επανέφερε την αισιοδοξία για μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Το ευχάριστο για τον Flores είναι ότι επιστρέφει στη δράση ο Diego Forlan, ο οποίος δεν αγωνίστηκε την εορταστική περίοδο – διάστημα στο οποίο οι «Colchoneros» συγκέντρωσαν επτά βαθμούς από τους πιθανούς εννέα.

Με την Hercules να μην έχει βρει δίχτυα στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, και με τις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις της Atletico Madrid να ολοκληρώνονται με under 2,5 γκολ, φτάνουμε εύκολα στα προγνωστικά για αυτή την αναμέτρηση.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Hercules – Atletico Madrid  under 2,5

1.75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).