uefa-champions-leagueΕχοντας αποδράσει εννέα φορές με τη νίκη στα 10 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο Champions League, η Manchester United θέλει ένα ανάλογο αποτέλεσμα στο Stade Velodrome κόντρα στη Marseille, προκειμένου να πάρει προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Manchester United επιστρέφει στη δράση του Champions League έχοντας περάσει το Σάββατό της σε μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα, καθώς απέκλεισε την ερασιτεχνική Crawley Town στο FA Cup, αν και παρατάχθηκε με μια ενδεκάδα με πάρα πολλές αλλαγές.

Ο Sir Alex Ferguson είναι αισιόδοξος πως η ομάδα του θα αποκλείσει τους πρωταθλητές Γαλλίας, κι έχει λόγο να το κάνει μιας και οι Red Devils μετρούν εννέα νίκες στα 10 τελευταία εκτός έδρας ταξίδια τους στην Ευρώπη. Επιπλέον, η Manchester United διαθέτει το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ της διοργάνωσης, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ στο Champions League φέτος και απέναντι σε μια Marseille που έχει προβλήματα στην επίθεση, είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Ferguson-Champions-LeagueΟ Ferguson έχει τις δικές του απουσίες, ειδικά στην άμυνα. Οι Rio Ferdinand και Jonny Evans δεν υπολογίζονται εδώ και αρκετές εβδομάδες, ενώ για διάφορους λόγους έμειναν στην Αγγλία και οι Ryan Giggs, Anderson και Michael Owen. Ο Rafael είναι αμφίβολος έχοντας γίνει αναγκαστική αλλαγή στη νίκη του FA Cup, αλλά αναμένεται να αγωνιστεί.

Από την άλλη, η Marseille βρίσκει μπροστά της την πρωτοπόρο του αγγλικού πρωταθλήματος έχοντας τερματίσει δεύτερη, πίσω από την… Chelsea στη φάση των ομίλων. Μάλιστα η ομάδα του Didier Deschamps επικράτησε 1-0 των Blues στο Stade Velodrome, χάρη σε γκολ του Brandao, αποτέλεσμα που σίγουρα θα θέλει να επαναλάβει και απέναντι στη Manchester United.

Το κακό για τον Deschamps είναι πως έχει αρκετά προβλήματα τραυματισμών να επιλύσει, ειδικά στην επιθετική του γραμμή και ενδεχομένως, εγκαταλείψει το αγαπημένο του 4-3-3. Ο Andre-Pierre Gignac θα απουσιάσει σίγουρα ενώ οι Brandao και Loic Remy δεν έπαιξαν στο 4-0 επί της Nancy την Παρασκευή. Αμφότεροι είναι αμφίβολοι. Επιπλέον, ο Γάλλος διεθνής Mathieu Valbuena επέστρεψε μόλις στις προπονήσεις έπειτα από απουσία ενός μηνός, δύσκολα θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

MARSEILLE: Mandanda – Taiwo, Diawara, Mbia, Heinze – Cheyrou, Lucho Gonzalez, Cisse – Remy, Brandao, Ayew.

MANCHESTER UNITED: Van der Sar – Rafael, Smalling, Vidic, Evra – Fletcher, Carrick, Scholes – Nani, Berbatov, Rooney.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Marseille – Manchester United        under 2,5

1.57

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).