CocktailsΠάντα είχα μια αρχή ως παίκτης του στοιχήματος: Να μην «ανοίγομαι» πολύ όσον αφορά τις θέσεις που παίρνω όταν το ημερολόγιο δείχνει Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Αυτό οφείλεται κυρίως σε προσωπική εκτίμηση που πηγάζει από τη στατιστική εικόνα των αγώνων τα τελευταία χρόνια. Φυσικά το προαναφερθέν το γνωρίζουν όλοι οι παίκτες του στοιχήματος που ψάχνονται λίγο παραπάνω στο κομμάτι της στατιστικής αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι έχουν νιώσει στο πετσί τους την «αιματοχυσία» που παρατηρείται αυτούς τους μήνες, αφού πολλά «hot» φαβορί σπάνε το ένα μετά το άλλο. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η αποφυγή σημείων της μορφής 1,Χ,2 ακόμα και τα ασιατικά (0.5, 0.25) και η συγκέντρωση της προσοχής μου μόνο σε στοιχήματα που περιλαμβάνουν σύνολο γκολ, μιας και τα θεωρώ πολύ πιο ασφαλή.

IraklisΞεκίνημα λοιπόν από το Ελληνικό πρωτάθλημα, όπου ο Ηρακλής υποδέχεται την Ξάνθη, επτά στροφές πριν την ολοκλήρωση της Super League. Οι ομάδες βρίσκονται ισόβαθμες στο βαθμολογικό πίνακα έχοντας αμφότερες 28 βαθμούς. Στόχος και των δύο αποτελεί απλά η ολοκλήρωση της σεζόν και η αποφυγή τυχόν προβλημάτων που σχετίζονται με τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ηρακλής αποτελεί την ομάδα με την καλύτερη εντός έδρας άμυνα στο πρωτάθλημα, αφού έχει δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ σε σύνολο έντεκα παιχνιδιών που έδωσε μπροστά στο κοινό του. Επιπρόσθετα το εκπληκτικό 5-5-1 που έχει μέσα στο Καυταντζόγλειο καταδεικνύει και τη δύναμη της έδρας που έσπασε μόνο μία και αυτό έγινε κάπου στο μακρινό Σεπτέμβριο. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη κατάφερε να πάρει βαθμολογικές ανάσες στα τελευταία δύο παιχνίδια και καθώς το πρόγραμμα που έχει την ευνοεί, εκτιμώ ότι ως στόχο θα έχει την αποφυγή της ήττας. Έχοντας υπόψη τις καλές έως και περίεργες σχέσεις που έχουν μεταξύ τους οι ομάδες, εκτιμώ ότι θα παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο, όπου η ισοπαλία και τα λίγα γκολ θα αποτελέσουν χαρακτηριστικό γνώρισμα του εν λόγω αγώνα.

Bayern Munchen FCΠέραν όμως από το εγχώριο πρωτάθλημα, υπάρχουν και άλλα δύο παιχνίδια του Ευρωπαϊκού βορά που έχουν κατά τη γνώμη μου στοιχηματικό ενδιαφέρον όσον αφορά το στοίχημα σε σύνολο γκολ. Το πρώτο παιχνίδι είναι το ντέρμπι της Bundensliga μεταξύ της Bayern München και της Borussia Dortmund. Παιχνίδι που συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του φίλαθλου κοινού, αφού πρόκειται για έναν αγώνα που υπόσχεται ωραίο θέαμα και αρκετά γκολ. Παρακολούθησα τη Bayern στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι που έδωσε για το Champions League, όπου κατάφερε και άλωσε το Μιλάνο, παίζοντας ένα ποδόσφαιρο αντάξιο του ονόματος της αλλά και της σχολής ποδοσφαίρου που εκπροσωπεί. Εκπληκτικός ρυθμός, ταχύτητα και παραγωγή πολλών φάσεων ήταν τα χαρακτηριστικά της ομάδας του Van Gaal με αντίπαλο την Ιταλική ομάδα. Το σημερινό παιχνίδι βέβαια είναι κάτι το διαφορετικό. Μπορεί οι βαυαροί στο πρωτάθλημα να βρίσκονται 13 βαθμούς πίσω από τη σημερινή τους αντίπαλο και να είναι δύσκολο ως αδύνατο να τους φτάσουν, ωστόσο το σημερινό παιχνίδι αποτελεί παιχνίδι γοήτρου και εγωισμού τόσο για την ομάδα του Van Gall, όσο και για την ομάδα του Jürgen Klopp. Αν μη τι άλλο η καλύτερη εντός έδρας επίθεση του πρωταθλήματος (Bayern München: 29 γκολ σε 11 παιχνίδια) και η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση του πρωταθλήματος (Borussia Dortmund: 28 γκολ σε 12 παιχνίδια), υπόσχονται ωραίο θέαμα στο φίλαθλο κοινό αλλά και αρκετά γκολ στους παίκτες του στοιχήματος.

Den Haag FCΤέλος για το παιχνίδι της Breda με την Den Haag αρωγός της απόφασης μου να ασχοληθώ με το σύνολο γκολ αποτέλεσε η στατιστική εικόνα των ομάδων καθώς και ο επιθετικός οίστρος της φιλοξενούμενης ομάδας. Η μεν γηπεδούχος προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες και οκτώ Over στα δέκα τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα που αν μη τι άλλο αποτελεί δείγμα της αμυντικής λειτουργία της ομάδας. Στο αντίποδα η Den Haag έχει επτά Over στα δέκα τελευταία παιχνίδια της, με την επίθεση της να σκοράρει κατά μέσο όρο δύο γκολ ανά αγώνα. Το Over 2.5 δίδεται σε αρκετά καλές αποδόσεις, αρκεί να αναφέρω ότι σε ορισμένους bookmakers αγγίζει το 1.90, γεγονός το οποίο δε με αφήνει αδιάφορο.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ηρακλής – Ξάνθη

Under 2

1.75

Bayern München – Borussia Dortmund

Over 2.75

1.81

Breda – Den Haag

Over 2.5

1.93

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).