Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή ήθελα να βάλω τίτλο ελληνικό στο παρόν κείμενο, αλλά τελικά μου βγήκε αυθόρμητα ο αγγλικός, οπότε απολογούμαι για την αγγλική εκδοχή του τίτλου. Για την ιστορία οι άλλοι δύο τίτλοι που είχα κατά νου ήταν: «[intlink id=”10″ type=”category”]προγνωστικά ποδοσφαίρου[/intlink], εφαρμογή τους και η καταστροφή…» και «πως μπορείς να καταστραφείς από την τοποθέτηση στοιχήματος, αγνοώντας τον όρο [intlink id=”928″ type=”post”]trading[/intlink]». Βέβαια εγώ είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσει διεξοδικά για [intlink id=”724″ type=”category”]trading[/intlink] σε ένα αθλητικό γεγονός, άλλος είναι ο ειδικός, αλλά αυτό που είδα να λαμβάνει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, δεν μπορώ να μη το σχολιάσω.

Σίγουρα οι ποδοσφαιρόφιλοι και οι παίκτες του στοιχήματος καταλάβατε για ποιο θέμα γράφω. Μα φυσικά για το παιχνίδι που διεξήχθη στο St. James’ Park, μεταξύ της Newcastle United και της Arsenal, το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο με το εκπληκτικό 4-4! Η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική αναμέτρηση πιστεύω αποτελεί την καλύτερη απόδειξη, αλλά ταυτόχρονα και την απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε στον τίτλο του κειμένου.

Ας θεωρήσουμε ότι κάποιος παίκτης του στοιχήματος, μετά από μελέτη ή ακολουθώντας κάποιον tipster και παράλληλα βρίσκοντας την καλύτερη απόδοση, μέσω [intlink id=”1248″ type=”post”]σύγκρισης αποδόσεων[/intlink], τοποθέτησε το στοίχημα του υπέρ της νίκης της Arsenal σε απόδοση που έφτανε σε ορισμένους bookmakers ακόμα και στο 1.87. Για την ιστορία η απόδοση του Έλληνα bookmaker ήταν στο 1.60!! Η εικόνα που ακολουθεί δείχνει την εξέλιξη του αγώνα καθώς και τους χρόνους επίτευξης των γκολ.

Όπως παρατηρείτε από την παραπάνω εικόνα, τα παιδιά του Arsène Wenger σαν σε προπόνηση κατάφεραν και προηγήθηκαν με 0-4 στο 26’ λεπτό, χαρίζοντας σε πολλούς παίκτες του στοιχήματος απλόχερα χαρά και κέρδη (έστω και προσωρινά) αφού η Arsenal αποτελούσε ένα από τα φαβορί της αγωνιστικής της Premier League. Ταυτόχρονα βέβαια το παραπάνω σκορ χαροποίησε τους επαγγελματίες traders, οι οποίοι ξεκινώντας με back έκλεισαν τις θέσεις τους σε αποδόσεις του 1.01, 1.02 χαρίζοντάς τους κέρδη σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα μεγάλη χαρά ένιωσαν και αρκετοί backers, οι οποίοι κυνηγούν αποδόσεις εξαιρετικά χαμηλές που είναι φαινομενικά risk free. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν 2.500.000 € ανταλλάχτηκαν στις περιοχές από 1.10 μέχρι και 1.01. Όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι και το 68’ λεπτό, όπου παρόλο που οι Gunners αγωνίζονταν  με 10 παίκτες, στο 50ο λεπτό αποβλήθηκε ο Diaby, το παιχνίδι εξακολουθούσε να είναι 0-4. Εκείνη τη στιγμή, όλοι ήταν χαρούμενοι παίκτες του στοιχήματος, traders, backers χαμηλών αποδόσεων. Οι μόνοι δυσαρεστημένοι φυσικά ήταν οι bookmakers, αν και πάλι ξέρανε ότι ναι μεν μπορεί η Arsenal να νικάει αλλά υπάρχουν άλλες μεγάλες «φάλαινες» που βυθίζονταν στον ωκεανό χαρίζοντάς τους πάρα πολλά κέρδη (Wolverhampton – Manchester United 2-1, Koln – Bayern Munchen 3-2 και τα δύο με ανατροπή!!??).

Στο 69ο λεπτό όμως τα πάντα άρχισαν να αλλάζουν. Ο βασιλιάς όλων των σπορ άρχισε να δείχνει για ποιο λόγο όλα μπορούν να συμβούν σε αυτό το άθλημα που ονομάζεται ποδόσφαιρο. Οι ανθρακωρύχοι κάνοντας την ολική επαναφορά κατάφεραν και μέσα σε 20 λεπτά να φτάσουν στην ισοφάριση γράφοντας στην ιστορία μια από τις πιο μεγάλες και ωραίες ανατροπές στην κατηγορία της Premier League. Βέβαια δε χρειάζεται να αναφέρω ποια ήταν τα συναισθήματα, αλλά και τα κέρδη και οι ζημίες των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο παιχνίδι και αναφέρθηκαν στην αρχή του κειμένου. Μία εικόνα χίλιες λέξεις λέει ο θυμόσοφος λαός. Όχι μία αλλά τρεις γράφω εγώ και τις παρουσιάζω.

Παρατηρώντας τις παραπάνω εικόνες μπορείτε και μόνοι σας να κάνετε κάποιες ασκήσεις επί χάρτου, με τις διακυμάνσεις των αποδόσεων, με το τι κέρδη ή ζημίες θα είχε κάποιος που έπαιρνε μία θέση υπέρ του φαβορί και δεν έκανε trading κ.ο.κ. Τα παραπάνω γραφήματα αποτελούν ιστορία και παρακαταθήκη για κάθε παίκτη του στοιχήματος αλλά και κάθε trader και παράλληλα, πιστεύω ότι απεικονίζουν και απαντάνε με βεβαιότητα στο ερώτημα που τέθηκε στην αρχή στον τίτλο του κειμένου…

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version