milan-napoli-gattusoΟι Rossoneri και οι Azzurri συνθέτουν μια αναμέτρηση η οποία μπορεί να κρίνει και την ομάδα που θα κατακτήσει το Scudetto τη φετινή περίοδο. Milan εναντίον Napoli στο Giuseppe Meazza, με την πρώτη να έχει προβάδισμα τριών βαθμών στη Serie A κι εμείς την ευκαιρία για προγνωστικά.

Ενόψει της αναμέτρησης με την Tottenham Hotspur για το Champions League, ο επιθετικός της Milan, Zlatan Ibrahimovic, είχε ισχυριστεί πως η εμπειρία θα ήταν το όπλο τους για να κερδίσουν την ομάδα της Premier League. Κι ενώ σε εκείνη την περίπτωση οι Rossoneri απέτυχαν, αυτή τη φορά, με τους Antonio Cassano, Mark van Bommel και Urby Emanuelson διαθέσιμους, οι πρώην πρωταθλητές Ιταλίας και Ευρώπης ελπίζουν η εμπειρία να κάνει τη διαφορά.

scudetto-2004-milanΤη φετινή σεζόν η Milan είναι πραγματικά διεκδικήτρια του Scudetto για πρώτη φορά από το 2004. Με την επιτυχία στην Ευρώπη να φαίνεται πως ξεγλιστράει από τα χέρια τους – ενόψει και του επαναληπτικού με τους Spurs μετά την ήττα 1-0 εντός έδρας – η προσοχή τους είναι στραμμένη αποκλειστικά και μόνο στις εγχώριες υποχρεώσεις, με τον προπονητή Massimiliano Allegri να φιλοδοξεί να γράψει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας των Diavolo, κερδίζοντας τον τίτλο στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο τους.

Ωστόσο, παρά το ότι διατηρεί προβάδισμα τριών βαθμών στη Serie A έναντι της Napoli, η Milan σίγουρα δεν πρόκειται να μπει με υπεραισιοδοξία στο Giuseppe Meazza. Η νίκη την προηγούμενη αγωνιστική επί της Chievo στη Βερόνα ήταν μόλις η δεύτερη στα πέντε τελευταία ματς ενώ η Milan κέρδισε μεν 2-1 το αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Νάπολι, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει μόνο την ισοπαλία, αφού μετά το γκολ του Ezequiel Lavezzi (είναι τιμωρημένος) δεινοπάθησε. Επιπλέον, οι Azzurri έχουν κερδίσει τα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

maradona-napoli-scudetto-1990Η Napoli έχει να κερδίσει το Scudetto από το 1990, όταν ο Diego Armando Maradona είχε οδηγήσει τους Partenopei στον δεύτερο τίτλο τους σε τέσσερα χρόνια. Πάνω από 20 χρόνια έχουν περάσει και οι Ναπολιτάνοι δεν πλησίασαν ούτε καν κοντά στο να το επαναλάβουν. Μέχρι σήμερα… Αυτή τη φορά φαίνεται πως οι συνθήκες είναι ιδανικές για τη Napoli για να γράψει ιστορία. Με 52 βαθμούς έπειτα από 26 αγωνιστικές, μια νίκη θα τη φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας, παρέα με τη Milan!

Ο Walter Mazzarri δεν έχει ομάδα με «νοοτροπία πρωταθλητή» ούτε την εμπειρία που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο έχει τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία που του δίνουν η δεύτερη καλύτερη αμυντική επίδοση του πρωταθλήματος και οι περισσότερες νίκες. Επιπλέον, έχει τον Edinson Cavani, τον πρώτο σκόρερ της Serie A με 20 γκολ σε 26 εμφανίσεις. Ο Ουρουγουανός διεθνής βρίσκει δίχτυα από παντού! Μάλιστα, ο 24χρονος επιθετικός ήταν αυτός που σημείωσε και τα δυο γκολ της ομάδας του στην εκτός έδρας νίκη 2-0 επί της Roma την προηγούμενη αγωνιστική. Και με τον Cavani σε φόρμα, ο Mazzarri μπορεί να ελπίζει για τους τρεις βαθμούς στο Μιλάνο.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Milan – Napoli over 2,5

2.00

Zlatan Ibrahimovic   Να σκοράρει πρώτος

5.50

Edinson Cavani         Να σκοράρει πρώτος

7.50

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).