inter-logoΟι Nerazzurri επέστρεψαν στο δρόμο των επιτυχιών την ίδια ώρα που οι Lupi αρχίζουν να χάνουν έδαφος στην κούρσα για την κατάκτηση του Scudetto… Οντας στην πρώτη τετράδα της Serie A, η Inter μπορεί να ελπίζει πως με νίκη επί της Roma θα μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά της από την κορυφή κι εμείς θα δικαιωθούμε στα προγνωστικά μας.

Εχοντας καταρρεύσει στην ήττα 3-1 στην Udinese πριν από δυο βδομάδες, υπήρχαν αμφιβολίες για το κατά πόσο η Inter του Leonardo μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Με την ομάδα να μαστίζεται από πληθώρα τραυματισμών και να δείχνει ευάλωτη στα μετόπισθεν, υπήρχαν πολλές υπόνοιες πως οι Nerazzurri ήταν κοντά στα… τελευταία τους, πως θα δυσκολευόντουσαν πολύ να επιστρέψουν στα καλύτερά τους.

Αυτό που συνέβη στη συνέχεια, ωστόσο, ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία, καθώς η Inter ξεκίνησε ένα άλλο νικηφόρο σερί. Οι πρωταθλητές Ιταλίας και Ευρώπης απέκλεισαν τη Napoli στα πέναλτι για να φτάσουν στα ημιτελικά του Coppa Italia, ανέτρεψαν το εις βάρος τους 2-0 για να κερδίσουν τελικά 3-2 την Palermo την προηγούμενη βδομάδα και μεσοβδόμαδα επιβλήθηκαν 3-0 της Bari εκτός έδρας. Οι δυο διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, σημαίνει πως οι Beneamata είναι πλέον μόλις επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Milan στη Serie A, με 41 βαθμούς έπειτα από 22 αγώνες. Αυτή η διαφορά μπορεί να μειωθεί, εάν κερδίσουν το εξ αναβολής παιχνίδι που έχουν να δώσουν.

Ο χαρισματικός ηγέτης της Roma, Francesco Totti, έχει τη νοοτροπία νικητή και, αν και ο Ιταλός βετεράνος δεν έχει κερδίσει πάρα πολλά τρόπαια με τους Giallorossi στην καριέρα του, σίγουρα έχει εμπνεύσει την ομάδα του σε μερικές μεγάλες νίκες. Η αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στην Inter στο San Siro, είναι ένα από τα μεγάλα παιχνίδια τα οποία η Roma δεν μπορεί να χάσει – και ο Totti το γνωρίζει αυτό.

Η Roma μπαίνει στο ματς όντας στην πέμπτη θέση της Serie A με 39 βαθμούς έπειτα από 22 αγώνες. Παρά το ότι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, οι πρώην πρωταθλητές Ιταλίας είναι εννέα βαθμούς πίσω από την κορυφή και μια ισοπαλία ίσως βάλει τέρμα στις ελπίδες τους για κατάκτηση του Scudetto. Ακόμα περισσότερο, οι εκτός έδρας επιδόσεις των Lupi δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, έχοντας κερδίσει μόλις τρεις φορές σε 11 προσπάθειες. Η Roma μπορεί να έχει σκοράρει 11 φορές στα παιχνίδια αυτά, αλλά η άμυνα είναι… χωνί, αφού έχει δεχτεί 17 γκολ μακριά από το Stadio Olimpico – και η τρίτη από το τέλος Cesena, τόσα έχει δεχτεί! Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς πως είναι τιμωρημένος ο πιο φορμαρισμένος αμυντικός, Philippe Mexes.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Inter – Roma 1

1.95

Inter – Roma 2-1 Ακριβές Σκορ

8.75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).