MarinakisΈχω την εντύπωση ότι μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της 22η αγωνιστικής της Super League, ένα προγνωστικό ποδοσφαίρου είναι σίγουρο. Ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη είναι πρωταθλητής Ελλάδας για την περίοδο 2010-2011. Αφού πέρασε από το Κλεάνθης Βικελίδης (αποτέλεσμα 1-2) είναι εξαιρετικά απίθανο να χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Και αυτό κάποιος μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί αν ρίξει μια ματιά στο πρόγραμμα που έχει η ομάδα του Πειραιά στις εναπομείναντες οκτώ αγωνιστικές. Ωστόσο, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο όσον αφορά τις ομάδες, οι οποίες είναι υποψήφιες για υποβιβασμό αλλά και αυτές, οι οποίες θα μπουν στην τετράδα των payoffs.

Kerkira FCΣυνέχεια λοιπόν της 22ης αγωνιστικής σήμερα με παιχνίδια που παραμένουν σημαντικά για πολλές ομάδες αλλά και για εμάς τους παίκτες του στοιχήματος. Ξεκίνημα λοιπόν από το νησί των Φαιάκων όπου η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό σε ένα παιχνίδι, το οποίο κρύβει πολλές παγίδες. Η ομάδα των Σερρών μετά την ήττα από τον Ηρακλή την προηγούμενη αγωνιστική με 1-2 έχασε και τις τελευταίες της ελπίδες για την παραμονή της στην κατηγορία. Αυτό βέβαια κάνει του Σερραίους ακόμα πιο επικίνδυνους αφού ομάδες, οι οποίες δεν έχουν να χάσουν και πολλά από ένα παιχνίδι, συνήθως είναι υπεύθυνες και για πολλές «κηδείες». Η ομάδα της Κέρκυρας δίνει το παιχνίδι – παραμονή στην κατηγορία, στο οποίο αν δεν κατακτήσουν του τρεις βαθμούς της νίκης τους βλέπω να κάνουν παρέα τους αντιπάλους τους στη Football League. To line βρίσκεται στο 0.75, γεγονός το οποίο δε δικαιολογείται, αν σκεφτεί κανείς ότι η γηπεδούχος έχει σημειώσει μόλις 2 γκολ στις τελευταίες έξι αγωνιστικές. Δεδομένου όμως της θρασύτητας, με την οποία αναμένεται να αγωνιστεί ο Πανσερραϊκός ίσως το Over με το line στο δύο να έχει κάποια αξία.

IraklisΣτη Θεσσαλονίκη η Ηρακλής αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος και αυτός για να διατηρήσει την ελπίδα της παραμονής στην κατηγορία, θα πρέπει να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Ωστόσο ο Γηραιός αποτελεί μαζί με τον Ολυμπιακό, τις ομάδες με την καλύτερη εντός έδρας αμυντική συμπεριφορά, έχοντας παθητικό μόλις τέσσερα γκολ. Το μεγάλο πρόβλημα των Αρκάδων παραμένει το γκολ, το οποίο για να γίνει πράξη στην συγκεκριμένη έδρα ίσως αποτελέσει ακόμα πιο δύσκολη διαδικασία. Το line στο Under βρίσκεται στο 2 δικαιολογημένα με την απόδοσή του να βρίσκεται σε πτωτική πορεία.

Το παιχνίδι όμως της αγωνιστικής είναι το ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει πολλές ιδιαιτερότητες μιας και αποτελεί επανάληψη του πιο πρόσφατου παιχνιδιού του κυπέλλου Ελλάδας, στο οποίο η ΑΕΚ με τη βοήθεια του θεού της τύχης κατάφερε και πείρε σημαντική πρόκριση στους τέσσερις του θεσμού. Προσωπικά πιστεύω ότι η ΑΕΚ αποτελεί την πιο «τρελή» ομάδα του φετινού Πρωταθλήματος. panathinaikos_greece_clubΑν την υποτιμήσεις μπορεί να σε διαλύσει. Αν τη σεβαστείς μπορεί να κάνεις μια ωραία προπόνηση και να νικήσεις χωρίς να ιδρώσεις. Παραμένει η ομάδα που θέλει τη μεγαλύτερη ανανέωση, όσον αφορά το έμψυχο υλικό της, του οποίο η ποιότητα συγκεντρώνεται μόνο στους γερασμένους παίκτες της. Αν παραμείνει ο Ισπανός (που πολύ αμφιβάλω) ίσως τεθούν νέες βάσεις για τη νέα χρονιά. Από την άλλη πλευρά τι να γράψει κανείς για αυτό το Παναθηναϊκό. Από πρωταθλητής, κομπάρσος σε όλο τη φετινή σεζόν. Είναι το παράδειγμα ομάδας που ενώ είχε όλα τα φόντα, απλά αυτοκτόνησε. Ο σοβαρός Παναθηναϊκός δε θα έχει πρόβλημα απέναντι σε αυτή την ΑΕΚ, η οποία μάλλον θα σκέφτεται από τώρα το παιχνίδι του Κυπέλλου. Το line βρίσκεται στο 0.5 σε μια απόδοση που αν θέλουμε να γράψουμε την αλήθεια παραμένει οριακή για το συγκεκριμένο ντέρμπι.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κέρκυρα – Πανσερραϊκός

Over 2

1.87

Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης

Under 2

1.72

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Παναθηναϊκός

1.80

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).