Makis HavosΑν κάποιος έκανε την πρόβλεψη ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει για προπονητή του τον Μάκη Χάβο και θα κατάφερνε το Φεβρουάριο να βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, σίγουρα θα τον περνούσαμε για τρελό. Όχι μόνο η παραπάνω πρόβλεψη είναι αληθινή αλλά ο ΠΑΟΚ με πιλότο τον Χάβο βρίσκεται στους 32 του Europa League, στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας και στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Σίγουρα το θέμα Χάβου και ΠΑΟΚ επιδέχεται μεγάλη συζήτηση σχετικά με το πώς ο ΠΑΟΚ, χωρίς να παίζει σπουδαίο ποδόσφαιρο καταφέρνει και παίρνει αυτό που θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν είναι του παρόντος. Του παρόντος όμως είναι το σημερινό ντέρμπι του δικεφάλου με τον Παναθηναϊκό, το οποίο εμπεριέχει στοιχηματικό ενδιαφέρον.

PAOK FCΟ δικέφαλος του βορά μετά την άνετη πρόκριση του στους τέσσερις του κυπέλλου Ελλάδος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ακόμα προσπαθεί να συνέλθει κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο αποκλείστηκε στο κύπελλο από την ΑΕΚ, με ένα γκολ στο 98’ κυριολεκτικά από το πουθενά.  Η ομάδα του Μάκη Χάβου βρίσκεται σε πολύ καλό momentum και έχει την ευκαιρία με νίκη να πλησιάσει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, θέση που μεταφράζεται σε πλεονέκτημα όταν έρθει η εποχή των pay offs. Αγωνιστικά αν εξαιρέσει κάποιος τους γνωστούς τραυματίες Φωτάκη και Vitolo, ο τεχνικός του δικεφάλου έχει στη διάθεση του το σύνολο των παικτών της ομάδας, συν τους νεοαποκτηθείς παίκτες, οι οποίοι θα πάρουν χρόνο συμμετοχής μόνο εάν και εφόσον οι συνθήκες του αγώνα το επιτρέψουν.

panathinaikos_greece_clubΤο μεγαλύτερο πλεονέκτημα που διαθέτει ο ΠΑΟΚ στη σημερινή αναμέτρηση αποτελεί ο αντίπαλος του. Για να το γράψω καλύτερα, το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ είναι η ψυχολογική κατάσταση του αντιπάλου του. Οι πράσινοι ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε η πρόκριση την περασμένη Τετάρτη. Σε ένα παιχνίδι που ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του J. Ferreira απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο και κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της, έχοντας ανατρέψει το ταπεινωτικό 0-2 του πρώτου αγώνα, κατάφερε να αποκλειστεί με γκολ από τον ουρανό στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα από μια ΑΕΚ, η οποία προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για την πιο αλλοπρόσαλλη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος. Το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού ο Cisse συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του τριφυλλιού, παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του αλλά η συμμετοχή του στο παιχνίδι θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει κάποιος είναι αν και κατά πόσο ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ θα λειτουργήσει αρνητικά ή θετικά στην ψυχολογία των παικτών. Γνωρίζω την ποιότητα των δύο ομάδων, καθώς επίσης και το τι ποδόσφαιρο μπορούν να παίξουν, αλλά αυτό που μου δίνει το κίνητρο για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου στοιχήματος είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή παρουσιάζεται πιο ομάδα από τον αντίπαλό του και με περισσότερα ψυχικά αποθέματα, τα οποία μπορούν να τον οδηγήσουν στη νίκη σε ένα ομολογουμένως δύσκολο παιχνίδι.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ DNB

1.85

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).