bayes-poisson-regression-model-pdfΈνα ενδιαφέρον PDF που χρησιμοποιεί μοντέλα Poisson κατανομής υπάρχει ελεύθερο στο internet μέσω του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το PDF αποτελεί μελέτη που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2003 και στην οποία γίνεται στατιστική ανάλυση μιας βάσης δεδομένων ποδοσφαιρικών αγώνων χρησιμοποιώντας δισδιάστατα παλινδρομικά μοντέλα Poisson. Στο τέλος του PDF περιλαμβάνεται και παράδειγμα βασισμένο στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Αν και η μελέτη έγινε από Ελληνικά πανεπιστήμια, το κείμενο είναι στα αγγλικά. Το συγκεκριμένο PDF αποτελεί μια χρήσιμη βοήθεια για όποιον ενδιαφέρεται να εμβαθύνει στην πρόβλεψη αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου και την [intlink id=”2760″ type=”post”]κατασκευή συστήματος σύμφωνα με την κατανομή Poisson[/intlink].

Το παρακάτω PDF είναι το πρώτο από μια σειρά PDF που έχω κατά καιρούς βρει online, τα οποία είναι δυνατόν να βοηθήσουν πολύ στην υιοθέτηση μιας πιο επιστημονικής αντίληψης γύρω από το θέμα του στοιχήματος. Αν και κάποιες φορές τα [intlink id=”1786″ type=”post”]μαθηματικά και η στατιστική[/intlink] φαίνονται δύσκολα, είναι τουλάχιστον απαραίτητα για την ορθή κατασκευή ενός συστήματος ποδοσφαίρου ή άλλου αθλήματος.

Κατεβάστε το PDF

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.