uefa-champions-leagueΗ φάση των 16 του Champions League ξεκινάει την Τρίτη 15/02, με την Milan να υποδέχεται στο San Siro την Tottenham Hotspur, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται άκρως θεαματική. Μαζί με το Champions League επιστρέφουν και… τα προγνωστικά στην κορυφαία διοργάνωση.

Η Milan προκρίθηκε στη φάση των 16 ως δεύτερη από τον όμιλό της πίσω από τη Real Madrid και, έχοντας μια ισχυρή επιθετική γραμμή, ευελπιστεί να επαναλάβει την πορεία της περιόδου 2006-07, όταν και στον τελικό του Champions League επικράτησε της Liverpool και κατέκτησε το τρόπαιο. Στα χαρτιά, η πρωτοπόρος της Serie A είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρόκρισης. Εχει τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία και επιθετική γραμμή που μπορεί να υπερκεράσει το εμπόδιο της Tottenham Hotspur που ντεμπουτάρει στη διοργάνωση.

Ωστόσο, έχοντας δει την «αιώνια αντίπαλό» της, την Inter, να κερδίζει πολύ δύσκολα τους Spurs στο San Siro και να χάνει με κάτω τα χέρια στην Αγγλία, ο τεχνικός των Diavolo, Massimiliano Allegri, σίγουρα θα φροντίσει να υπενθυμίσει τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν τους Spurs, έστω κι αν ο φοβερός και τρομερός Gareth Bale θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού. «Τις δυο τελευταίες χρονιές, η Milan αποκλείστηκε από τη διοργάνωση από αγγλικό σύλλογο, αλλά οι παραδόσεις δεν λένε τίποτα», σχολίασε ο Allegri.

Harry RedknappΑπό την άλλη, η ομάδα του Harry Redknapp επιστρέφει στην Ιταλία θέλοντας να επαναλάβει την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στην Inter – μια από τις καλύτερες που έχει κάνει ομάδα στη διοργάνωση! «Εχουμε ήδη αποδείξει πως μπορούμε να τα πάμε καλά στην Ευρώπη», είπε με ενθουσιασμό ο Redknapp που είδε την ομάδα του να πετυχαίνει 18 γκολ στη φάση των ομίλων του Champions League.

Τα αποκτήματα του Ιανουαρίου, οι Urby Emanuelson, Mark van Bommel και Antonio Cassano δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League για τη Milan ενώ ο αρχηγός Massimo Ambrosini είναι εκτός με πρόβλημα στο μηρό. Ο Andrea Pirlo υποφέρει από τραυματισμό στο γόνατο και ο Kevin-Prince Boateng υποφέρει από πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα. Δεν είναι διαθέσιμος ούτε ο Gianluca Zambrotta. Ο βασικός κεντρικός αμυντικός Thiago Silva ίσως αγωνιστεί σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τον Mario Yepes να περνάει στο κέντρο της άμυνας στο πλάι του Alessandro Nesta, ενώ οι Nicola Legrottaglie, Ignazio Abate, Luca Antonini και Marco Amelia ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Μπορεί ο αριστερός πλάγιος Bale να μην προλαβαίνει το ματς, αλλά ο Rafael van der Vaart κρίθηκε έτοιμος να παίξει κόντρα στη Milan. Ο Luca Modric ταξίδεψε στην Ιταλία, αλλά παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του. Και ο Peter Crouch είναι αμφίβολος με τραυματισμό στη μέση και θα υποβληθεί σε τεστ της τελευταίας στιγμής. Οι Younes Kaboul, Ledley King και Tom Huddlestone παραμένουν μακροχρόνια τραυματίες ενώ ο Jermaine Jenas είναι τιμωρημένος.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Milan – Tottenham   over 2,5

1.85

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).