parken stadium champions leagueΤο παιχνίδι της Copenhagen με την Chelsea στο Parken Stadium για τους 16 του Champions League αποτελεί έναν από τους συνεχόμενους «τελικούς» που έχει να δώσει ο Carlo Ancelotti μέχρι το τέλος της σεζόν, προκειμένου να κρατήσει τη θέση του.

Η Copenhagen υποδέχεται την Chelsea στο Parken Stadium, έχοντας να αγωνιστούν από τις 7 Δεκεμβρίου λόγω της χειμερινής διακοπής, κάτι που σημαίνει πως θα είναι πιο φρέσκοι. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποτελέσει και εμπόδιο για τους Δανούς, καθώς πάντα χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου μια ομάδα να βρουν ρυθμό και, με την Chelsea να έχει δώσει δύο παιχνίδια τις τελευταίες οκτώ ημέρες, η φυσική κατάσταση ίσως αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη του αγώνα.

Οι Δανοί είναι ασταμάτητοι τη φετινή σεζόν, παραμένοντας αήττητοι σε 19 αγωνιστικές και έχοντας αποκτήσει διαφορά 19 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας! Η εγχώρια κυριαρχία, που έχει δώσει στην Copenhagen επτά τίτλους τα εννέα τελευταία χρόνια, δεν έχει κάνει σε όλες τις περιπτώσεις την εμφάνισή της στην Ευρώπη, αλλά φέτος το Parken μοιάζει απροσπέλαστο έδαφος. Ηταν αήττητοι εντός έδρας (και) στη φάση των ομίλων, συμπεριλαμβανομένης της ισοπαλίας 1-1 με την Barcelona, που τους έφερε στη δεύτερη θέση του γκρουπ, πίσω από τους γίγαντες της Καταλονίας.

FC Copenhagen coach Stale Solbakken speaΟ προπονητής Stale Solbakken έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και αναμένεται να αλλάξει το αγαπημένο του 4-4-2 και να χρησιμοποιήσει πέντε παίκτες στη μεσαία γραμμή, με τον πρώην άσο της Chelsea, τον Jesper Grinkjaer να ξεκινάει πίσω από τον Dame N’Doye. Ο Cesar Santin, που είναι πρώτος σκόρερ μαζί με τον N’Doye στην Superliga της Δανίας, αναμένεται να βρίσκεται αρχικά στον πάγκο. Ο William Kvist θα είναι σε ρόλο αμυντικού χαφ ενώ ο Christian Bolanos θα παίξει στα πλάγια. Ο τερματοφύλακας Johan Wiland αναμένεται να αποτελέσει «κολώνα» της Copenhagen, έχοντας δεχθεί μόλις 15 γκολ σε 19 αγώνες πρωταθλήματος.

Η σεζόν για τα δεδομένα της Chelsea είναι μια καταστροφή, μέχρι στιγμής, με την πίεση στο πρόσωπο του προπονητή Carlo Ancelotti να αυξάνεται συνεχώς. Ο αποκλεισμός το Σάββατο από το FA Cup σημαίνει πως το Champions League είναι πλέον η μοναδική διοργάνωση από την οποία οι Blues μπορούν να ελπίζουν (ρεαλιστικά) σε κάποιο τρόπαιο. Και ίσως αποτελεί και τη μοναδική ελπίδα του Ιταλού τεχνικού να διατηρήσει τη θέση του!

Αλλά η Chelsea δείχνει να βρίσκεται σε πτωτική πορεία, με παίκτες κουρασμένους και κορεσμένους. Ο Ancelotti, όμως, είχε τη στήριξη του ιδιοκτήτη Roman Abramovich την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, και πλέον έχει στο ρόστερ του τον Fernando Torres. Βέβαια, ο Ισπανός ακόμα δεν έχει βρει δίχτυα για τους Λονδρέζους και όλοι στο Λονδίνο εύχονται να μην αποδειχθεί δεύτερος… Andrei Shevchenko.

Οι παίκτες του Ancelotti έδειξαν πολύ καλά δείγματα στο Champions League μέχρι στιγμής, έχοντας πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια στη φάση των ομίλων και, εάν επαναλάβουν ανάλογες επιδόσεις, τότε στο σύλλογο του Stamford Bridge μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλό στο τέλος της σεζόν.

chelsea-didier-drogba-fernando-torresΔεν αποκλείεται ο Torres να ξεκινήσει στην αρχική ενδεκάδα, κάνοντας ντεμπούτο του στο Champions League με τη φανέλα των Blues, κάτι που σημαίνει πως ο Didier Drogba θα μείνει αρχικά στον πάγκο, με τον Nicolas Anelka να παίρνει στην επίθεση τη θέση του Salomon Kalou, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Everton. Ο έτερος νεοαποκτηθείς, David Luiz, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, έχοντας αγωνιστεί νωρίτερα με την Benfica, με τον Branislav Ivanovic να μετατίθεται σε ρόλο κεντρικού αμυντικού εν τη απουσία του Alex. Ο Jose Bosingwa αναμένεται να πάρει τη θέση του Paulo Ferreira σε ρόλο δεξιού μπακ ενώ οι Yuri Zhirkov και Yossi Benayoun θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

COPENHAGEN: Wiland; Jorgensen, Antonsson, Wendt, Pospech; Claudemir, Bolanos, Kvist, Vingaard; Gronkjaer; N’Doye.

CHELSEA: Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole; Essien, Mikel, Lampard; Anelka, Torres, Malouda.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Copenhagen – Chelsea         2

1.77

Fernando Torres       Anytime Scorer

2.90

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).