Cristiano-Ronaldo-Champions-LeagueΟ Cristiano Ronaldo είναι αισιόδοξος πως η Real Madrid θα ξορκίσει τα φαντάσματα του πρόσφατου παρελθόντος και θα προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια. Η Real ταξιδεύει στη Lyon για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16, με την εντός συνόρων φόρμα της να είναι εντυπωσιακή, αλλά να έχει να αποδείξει πολλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο έπειτα από χρόνια απογοητεύσεων.

Σε κάθε μια από τις έξι τελευταίες εκδοχές του Champions League, οι πλούσιοι γίγαντες της Ισπανίας απέτυχαν να περάσουν από τον πρώτο γύρο των νοκ άουτ αγώνων, συμπεριλαμβανομένης της ήττας 2-1 (συνολικό σκορ) από τη Lyon την περυσινή σεζόν.

Εκείνη ήταν μια επώδυνη έξοδος για τη Real – η οποία έχει ηττηθεί και στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στο Stade Gerland – καθώς ο περυσινός τελικός διεξήχθη στο Santiago Bernabeu, και ο Cristiano Ronaldo και η παρέα του δεν ήταν εκεί. Ο Πορτογάλος, πάντως, ευελπιστεί πως φέτος η ομάδα του Jose Mourinho θα τα πάει πολύ καλύτερα. Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρυσι οδήγησε την Inter Milan στην κατάκτηση του Champions League και έγινε μόλις ο τρίτος προπονητής που «κατακτά» την Ευρώπη με δυο διαφορετικούς συλλόγους – είχε προηγηθεί η Porto.

Cristiano-Ronaldo-Jose-MourinhoΗ Real τα έχει πάει αρκετά καλά υπό τις οδηγίες του Mourinho, ο οποίος έχει οδηγήσει το σύλλογος στον τελικό του Copa del Rey και έχει σημειώσει 30 νίκες σε 38 επίσημα παιχνίδια, χάνοντας μόλις σε τρία. Στη La Liga, πάντως, είναι πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Barcelona, την οποία θα αντιμετωπίσει και στον τελικό του κυπέλλου. Ο Ronaldo έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την πορεία, έχοντας σημειώσει 34 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των 24 σε ισάριθμα παιχνίδια στη La Liga.

Ο Mourinho επέλεξε 22 άτομα για το ταξίδι στη Γαλλία, με τους δυο Αργεντινούς, Gonzalo Higuain και Fernando Gago είναι οι μοναδικοί που απουσιάζουν. Στην επίθεση, ο πρώην επιθετικός της Lyon, Karim Benzema, ενίσχυσε τις πιθανότητές να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, μετά το γκολ που σημείωσε το Σάββατο στη νίκη 2-0 επί της Levante, αν και ο δανεικός Emmanuel Adebayor προσφέρει ακόμα μια επιλογή.

Hugo-Lloris-LyonΗ Lyon, η οποία έφτασε στα ημιτελικά του Champions League την περασμένη σεζόν αποκλείοντας τη Real Madrid, έκανε καλό ζέσταμα για την αναμέτρηση, κερδίζοντας 4-0 τη Nancy για τη Ligue 1 το βράδυ της Παρασκευής. Ο Βραζιλιάνος μέσος Ederson δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Claude Puel έχοντας πρόσφατα επιστρέψει από θλάση που τον άφησε εκτός μάχης σχεδόν για την υπόλοιπη σεζόν, με τον Αργεντινό επιθετικό Lisandro Lopez να παραμένει, επίσης, εκτός λόγω θλάσης. Ο τερματοφύλακας Hugo Lloris αναμένεται να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, όμως, αν και απουσίασε από το ματς με τη Nancy λόγω ίωσης.

Παρά την επιτυχία της περασμένης σεζόν επί της Real Madrid, ο Lloris πιστεύει πως η ομάδα του είναι και πάλι το αουτσάιντερ, αν και επιμένει πως έχει την δυνατότητα να κάνει ακόμα μια έκπληξη.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Lyon – Real Madrid over 2,5

1.95

Cristiano Ronaldo     Anytime Scorer

2.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).