Mircea LucescuΟ προπονητής της Shakhtar Donetsk, Mircea Lucescu, προειδοποίησε τους παίκτες του να είναι προετοιμασμένοι για μια σκληρή μάχη, καθώς θα προσπαθήσουν να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του συλλόγου αντιμετωπίζοντας τη Roma στους 16 του Champions League. Οι Ουκρανοί προετοιμάζονται για μάχη κι εμείς για… προγνωστικά.

Η Shakhtar βρίσκεται ήδη σε άγνωστα για αυτή νερά, έχοντας προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της από τη φάση των ομίλων του Champions League, αλλά τώρα βρίσκεται πολύ κοντά στα προημιτελικά της διοργάνωσης, έχοντας κερδίσει 3-2 στο πρώτο παιχνίδι στη Ρώμη.

Ένα πράγμα το οποίο ο Lucescu πρέπει να προσέξει είναι να κρατήσουν οι παίκτες του τα υψηλά επίπεδα πνευματικής ετοιμότητας των παικτών του και παραδέχθηκε πως χρειάστηκε να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του παίκτες στη νίκη 1-0 επί της Sevastopol. Ο Lucescu επίσης αποκάλυψε πως το παιχνίδι αυτό έρχεται πολύ σύντομα για τον Fernandinho, αν και η επιστροφή του πλησιάζει. Ο Oleksandr Kucher θα απουσιάσει και αυτός, επειδή έχει πρόβλημα στο γόνατο.

Για την Roma, αυτό είναι ένα παιχνίδι το οποίο πραγματικά μπορεί να σώσει τη φετινή σεζόν της. Το Champions League είναι, ουσιαστικά, η μοναδική διοργάνωση που της έχει απομείνει σε μια απογοητευτική χρονιά, η οποία στοίχισε στον Claudio Ranieri τη δουλειά του μετά το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων. Ο Vincenzo Montella βρίσκεται στον πάγκο των Ρωμαίων και πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά, παρά το εντυπωσιακό ρεκόρ της Shakhtar που την θέλει να μην έχει ηττηθεί στην Donbass Arena από την ημέρα που άνοιξε τις θύρες της το 2009 (60 αγώνες). Το θετικό είναι πως επί των ημερών του Montella, η Roma παραμένει αήττητη και ζωντανή στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Francesco TottiΗ Roma θα παίξει στην Ουκρανία λίγες μόνο ημέρες πριν το «ντέρμπι μίσους» με τη Lazio, αλλά ο αρχηγός Francesco Totti ξεκαθάρισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα δουν τα παιχνίδια ένα προς ένα. Ο Adriano, πάντως, έμεινε εκτός αποστολής λόγω… ίωσης ενώ θα απουσιάσουν και οι τιμωρημένοι Marco Cassetti και Jeremy Menez. Τουλάχιστον, η ψυχολογία των Ρωμαίων θα είναι σε καλά επίπεδα, μετά τη νίκη επί της Lecce την περασμένη Παρασκευή, με εύστοχο πέναλτι στα τελευταία λεπτά.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Shakhtar – Roma over 2,5

1.86

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).