arsenal-barcelona-emirates-stadiumΤο πρώτο παιχνίδι αυτού του λαμπερού ζευγαριού έδωσε ένα… σοκ, καθώς η Arsenal ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και επικράτησε 2-1 στο Emirates Stadium της Barcelona αλλά, μετά τα τέσσερα γκολ που σημείωσε ο Lionel Messi κόντρα στον αγγλικό σύλλογο στα προημιτελικά της περυσινής σεζόν, οι Gunners θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους στο Nou Camp. Οσο για προγνωστικά; Ο Messi και η παρέα του μας προσφέρουν απλόχερα…

Κατά γενική ομολογία ο Messi έφτασε στο περυσινό ζενίθ του σε εκείνο το 4-1, με μια εκπληκτική εμφάνιση που έφερε τέσσερα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Ηταν μια βραδιά που οι παίκτες του Arsene Wenger θέλουν να ξεχάσουν, καθώς έγιναν σκόνη και θρύψαλα από μια ομάδα το στυλ παιχνιδιού της οποίας θέλουν να «αντιγράψουν».

Ωστόσο, σχεδόν 12 μήνες αργότερα, είναι εντελώς διαφορετική η ομάδα που θα παραταχθεί σήμερα στην Καταλονία. Μια ολοκαίνουρια αμυντική γραμμή έφτασε στο Emirates, με τους Laurent Koscielny, Sebastien Squillaci και τον τερματοφύλακα Wojciech Szczesny να παίρνουν τα ηνία στα χέρια τους, μαζί με τον «παλιό» Johan Djourou που εμφανίζεται σαφώς βελτιωμένος. Κι ενώ οι Koscielny και Szczesny μπήκαν στο… μικροσκόπιο της σκληρής κριτικής για το ολέθριο σφάλμα τους που έδωσε στην Birmingham το Carling Cup, η αίσθηση είναι πως η συνολική αμυντική λειτουργία της Arsenal έχει βελτιωθεί. Εχει δεχθεί 27 γκολ φέτος, σε αντίθεση με τα 32 που είχε δεχθεί πέρυσι τέτοιο καιρό στην Premier League.

Η προσθήκη του Jack Wilshere έχει δώσει στην αγγλική ομάδα τη νεανική δίψα και το πάθος, ενώ ο επιθετικός Marouane Chamakh έχει προσδώσει νέα διάσταση στο παιχνίδι της. Ο Robin van Persie έσπασε τα κοντέρ και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του, επομένως ίσως οι Chamakh και Nicklas Bendtner ίσως χάσουν την ευκαιρία να εντυπωσιάσουν, με τον Ολλανδό να είναι υγιής.

Lionel+Messi+Arsenal+Barcelona+UEFA+Champions+LeagueΗ Barcelona, όμως, έχει παραμείνει σχεδόν η ίδια. Αλλάζοντας τον Zlatan Ibrahimovic με τον David Villa στην επίθεση, η τεχνική τελειότητα που συνοδεύει κάθε κίνηση των παικτών της φαίνεται να έχει «δέσει» στην εντέλεια με τον Villa. Με τον Messi να συνεχίζει να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα με αναρίθμητα γκολ και τις προσθήκες των Javier Mascherano, Ibrahim Afellay και Adriano να δίνουν βάθος στο ρόστερ, η Barcelona φαντάζει ακόμα πιο δυνατή κι έχει προβάδισμα επτά βαθμών έναντι της Real Madrid στη La Liga. Ωστόσο, εν τη απουσία του τραυματία Carles Puyol και του τιμωρημένου Gerard Pique, οι Gunners ίσως… μυρίσουν αίμα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Lionel Messi   Σκόρερ Πρώτου Γκολ

3.60

David Villa     Σκόρερ Πρώτου Γκολ

4.80

1-15     Λεπτό Πρώτου Γκολ

2.625

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).