holland-gynaika-fan-simaiaΗ Ολλανδία μπορεί να κάνει ακόμα ένα βήμα για να πάρει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, καθώς φιλοξενεί την Ουγγαρία, την οποία διέλυσε 4-0 την Παρασκευή.

Οι Ολλανδοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κυριαρχήσουν επί της ομάδας που είναι πιο κοντά τους στη βαθμολογία του 5ου Ομίλου στην Βουδαπέστη και διατήρησαν το απόλυτο ρεκόρ τους, αποκτώντας προβάδισμα έξι βαθμών. Και η διαφορά τους μπορεί να αυξηθεί στους εννέα βαθμούς με μια νίκη στο Αμστερνταμ – ένα σενάριο αρκετά πιθανό να επαληθευθεί, μιας και οι Ούγγροι θα παραταχθούν χωρίς τον αστέρα τους, Balasz Dzsudzsak που έχει ενοχλήσεις στα πλευρά.

Ο τραυματισμός του εξτρέμ της PSV Eindhoven ήταν τα άσχημα νέα για τους Ούγγρους που φοβούνται πως θα υποστούν ακόμα μια βαριά ήττα, έχοντας διασυρθεί με 6-1 από τους Ολλανδούς τον περασμένο Ιούνιο.

Ο ανασταλτικός χαφ των Ολλανδών, Nigel De Jong, γνωρίζει πως οι Ανατολικοευρωπαίοι θα αισθάνονται την πίεση αυτών των δύο αποτελεσμάτων και, ενώ περιμένει ακόμα μια νίκη για την ομάδα του, είναι βέβαιος πως οι αντίπαλοί του θα εμφανιστούν πολύ πιο επιθετικοί και δυναμικοί στο παιχνίδι.

Η επιθετική δύναμη των Ολλανδών φάνηκε την Παρασκευή, καθώς τα τέσσερα γκολ σημείωσαν τέσσερις διαφορετικοί παίκτες: οι Rafael van der Vaart, Ibrahim Affelay, Dirk Kuyt και Robin van Persie βρήκαν δίχτυα. Εχοντας φτάσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το περασμένο καλοκαίρι και έχοντας φτάσει με χαρακτηριστική ευκολία στο 5/5 στον προκριματικό όμιλο του Euro 2012, η σημερινή Ολλανδία θυμίζει σε πολλούς αυτή του παρελθόντος που έπαιζε το περίφημο «Total Football».

Η Ολλανδία θα παραταχθεί ξανά χωρίς τον Mark van Bommel που τέθηκε νοκ άουτ με τραυματισμό στο μηρό, ενώ οι Martin Stekelenburg, Arjen Robben και Klaas-Jan Huntelaar παραμένουν εκτός.

Τα προβλήματα της Ουγγαρίας ίσως αυξηθούν εάν ο μέσος της Stuttgart, Tamas Hajnal, και ο αμυντικός Roland Juhasz θα υποβληθούν σε τεστ της τελευταίας στιγμής πριν το παιχνίδι στο Αμστερνταμ. Ωστόσο, μετά την κάκιστη εμφάνιση της Παρασκευής, ο προπονητής Sandor Egervari αναμένεται να προβεί σε αρκετές αλλαγές.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Ολλανδία – Ουγγαρία over 3,5

2.30

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).