Ο Ibra απειλεί τους Spurs

Zlatan-Ibrahimovic-AC-Milan-TottenhamΕχει περάσει μισός αιώνας από τις «glory, glory nights», σύνθημα που πρώτοι οι οπαδοί της Tottenham τραγουδούσαν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, αλλά η επίσκεψη της Milan στο White Hart Lane και η πιθανή πρόκριση στα προημιτελικά, ίσως, κατά γενική ομολογία, σηματοδοτήσει την σημαντικότερη επιτυχία των Λονδρέζων στη διοργάνωση. Μήπως, όμως, ο Zlatan Ibrahimovic έχει διαφορετική άποψη;

Λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν τους Spurs να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα πέρυσι, αλλά τα κατάφεραν. Η ομάδα του Harry Redknapp διέψευσε για μια ακόμα φορά τις προσδοκίες στη συνέχεια, τερματίζοντας μπροστά από την Inter και στην κορυφή του ομίλου, χάρη στην περίφημη εντός έδρας νίκη επί των πρωταθλητών Ευρώπης. Η επιτυχία-έκπληξη τους να εξασφαλίσουν τη νίκη 1-0 επί των πρωτοπόρων της Serie A μέσα στο San Siro, τους φέρνει πλέον στο χείλος της πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League, μόλις στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση.

Το γκολ του Peter Crouch επισκιάστηκε από την επίθεση εκτός αγωνιστικού χώρου του Gennaro Gattuso στον Joe Jordan, ενέργεια που απέφερε την τιμωρία στον δυναμικό μέσο, αλλά το γκολ σαφώς και έγειρε την πλάστιγγα του ζευγαριού υπέρ του συλλόγου του Βορείου Λονδίνου, που έχει κερδίσει και τα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια στη διοργάνωση φέτος. Εάν αποφύγουν την ήττα από τους επτάκις πρωταθλητές Ευρώπης, θα πάρουν την πρόκριση και αυτή τους η αποστολή θα είναι κάπως πιο εύκολη καθώς τόσο ο Gareth Bale όσο και ο Rafael van der Vaart αναμένεται να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους και να ξεκινήσουν την αναμέτρηση. Ο Bale έκανε την επανεμφάνισή του στην ισοπαλία με τους Wolves ενώ ο Ολλανδός έχει να αγωνιστεί από το πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού.

Η Milan, όμως, έχει τα δικά της προβλήματα, κυρίως στη μεσαία γραμμή, αφού οι Mark van Bommel και Antonio Cassano δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ωστόσο, η ομάδα του Massimiliano Allegri θα μπει στο ματς με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, έχοντας κερδίσει κατά σειρά τη Napoli και την Juventus στο Τορίνο (1-0). Η Milan πολύ δύσκολα να παίξει ξανά το ίδιο άσχημα όσο στο πρώτο παιχνίδι, αλλά το να κερδίσει την Tottenham και μάλιστα στο White Hart Lane με το κοινό των Spurs στο πλευρό τους, είναι σίγουρα δύσκολη αποστολή.

Πού θα στηρίξει τις ελπίδες του ο Allegri για την πρόκριση κι εμείς για τα προγνωστικά μας; Μα στον Zlatan Ibrahimovic. Στην τελευταία του επίσκεψη στο Λονδίνο πέρυσι, ο Σουηδός σημείωσε δυο γκολ με τη φανέλα της Barcelona κόντρα στην Arsenal. Φέτος, στη Serie A έχει σημειώσει ήδη 14 γκολ κι έχει προσφέρει 11 ασίστ. Στο παρελθόν δέχθηκε αρκετές κριτικές πως δεν αποδίδει εξίσου καλά κόντρα σε ομάδες της Premier League. Με τον Alexandre Pato στο πλάι του, ο Ibrahimovic έχει την ευκαιρία να κάνει αυτές τις κριτικές να «σωπάσουν» και τους Spurs να υποφέρουν.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Tottenham – Milan   X2 (ΔΕ)

1.70

Zlatan Ibrahimovic   Σκόρερ Πρώτου Γκολ

7.50

By Κώστας Βρουλής

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version