voyli-downtrendΑπό ότι δείχνει τίποτα δεν  μπορεί να αλλάξει σε αυτό το κράτος. Η παραπάνω φράση σίγουρα αναπαράγεται καθημερινά από όλους τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας που έχουν καταλάβει καλύτερα και από τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε εδώ  χρόνια, ότι η κάτι πρέπει να αλλάξει, να μετατραπεί ώστε όλοι μας να ατενίσουμε ένα μέλλον καλύτερο, ποιοτικότερο και ασφαλέστερο όσον αφορά την υπόσταση μας ως κράτος (τουλάχιστον με τη μορφή που όλοι το αντιλαμβανόμαστε).

Τώρα κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί τα γράφω όλα αυτά και τι δουλειά έχουν με την αγαπημένη μας (για μερικούς επαγγελματική) δραστηριότητα, το τζόγο.

Διαβάζοντας σήμερα το πρωί στο capital.gr τα όσα διαδραματίζονται στην ελληνική οικονομία το μάτι μου έπεσε σε ένα άρθρο, το οποίο φυσικά ενδιαφέρει όλους εμάς που εμπλεκόμαστε με τα τυχερά και τεχνικά παίγνια. Ο τίτλος του άρθρου είναι «Εμπλοκή με το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια;» και ούτε λίγο ή πολύ αναφέρεται στον τρόπο που πραγματικά λειτουργεί το νομοθετικό και διοικητικό πλαίσιο αυτής της χώρας.

Ως γνωστόν η χώρα μας, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εναρμονίζει το νομοθετικό πλαίσιό της με αυτό του Ευρωπαϊκού, το οποίο φυσικά αποσκοπεί στην εξίσωση όλων τον νομοθεσιών εντός των Ευρωπαϊκών συνόρων. Άλλωστε, τι αξία έχει η ύπαρξη μιας ενωμένης Ευρώπης, αν εντός των ορίων αυτής δεν υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως αυτό του νομίσματος και του νομοθετικού πλαισίου; Φυσικά η χώρα μας και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει συμμορφωθεί με αυτό που επιβάλλεται από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο σε σχέση με τα τυχερά ψυχαγωγικά παίγνια, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουμε (και γράφω πληρώνουμε, γιατί απλά εμείς η φορολογούμενοι πληρώνουμε) πρόστιμο περίπου 32.000€ την ημέρα!!! Δηλαδή κοντά στα 12.000.000 € ετησίως (απλά ας σκεφτεί ο καθένας τι μπορεί να κάνει το κράτος με αυτά τα λεφτά αλλά παράλληλα και συνυπολογίζοντας και τα άλλου είδους penalties που πληρώνουμε για άλλα θέματα-χωματερές, δυσανάλογη φορολογία κατά την εισαγωγή αυτοκινήτων κ.ο.κ.- θα καταλάβουμε πολλά.

tempelia-eykolo-kerdosΈτσι το Μάρτιο κατατέθηκε προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο που αφορά το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί τα επόμενα χρόνια η αγορά των τυχερών-τεχνικών ψυχαγωγικών παιγνίων, το οποίο και στάλθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. προς έγκριση. Ωστόσο, και αντιγράφω από το άρθρο του capital.gr : «Έτσι καθώς το σχέδιο νόμου, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν περιλαμβάνει μόνο διατάξεις συμμόρφωσης με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα τεχνικά ψυχαγωγικά παίγνια, αλλά πλείστα άλλα ζητήματα που αφορούν το σύνολο της αγοράς (αδειοδότηση online στοιχήματος, παιγνιομηχανημάτων κ.α.), το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό» και επιστράφηκε στους εγχώριους αρμοδίους προς διόρθωση. Όπερ και σημαίνει ότι και εμείς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε το καθημερινό πρόστιμο αλλά και παράλληλα, από ότι διαφαίνεται, δεν θα μπορούμε να γνωρίζουμε, τουλάχιστον εντός του 2011, το τι μέλει γενέσθαι στην εγχώρια αγορά των ηλεκτρονικών και μη παιγνίων.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο για περισσότερες πληροφορίες και φυσικά τα συμπεράσματα δικά σας τόσο για το χρόνο διόρθωσης και επαναυποβολής  στην Ε.Ε. του νομοσχεδίου , της εφαρμογής αυτού, όσο και για την καθεαυτή την είδηση.

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).