Real Madrid FCΟ Jose Mourinho δεν ήταν σε θέση να πει εάν τελικά ο Πορτογάλος σούπερ σταρ Cristiano Ronaldo θα είναι σε θέση να αγωνιστεί με τη Real Madrid στον καθοριστικό επαναληπτικό για τους 16 του Champions League κόντρα στη Lyon, αλλά τα προγνωστικά λένε πως ο CR7 και θα παίξει και θα σκοράρει. Ισως και πρώτος…

Ο 26χρονος επιθετικός, είχε τραυματιστεί στο θρίαμβο 7-0 επί της Malaga στις 3 Μαρτίου και τότε ο σύλλογος είχε ανακοινώσει πως ο ποδοσφαιριστής θα μείνει εκτός για 10 με 15 ημέρες. Ο Mourinho καλείται να αποφασίσει εάν τελικά ο Ronaldo θα παίξει με τους εννέα φορές πρωταθλητές Ευρώπης, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Οι πρόσφατες επιδόσεις της Real στη διοργάνωση απέχουν παρασάγγες από το status της και την ιστορία της, έχοντας αποκλειστεί στους 16 του Champions League στις έξι προηγούμενες φορές!

Η Lyon ήταν η ομάδα που είχε αποκλείσει την Real στην περυσινή διοργάνωση, στερώντας από τους Ισπανούς την δυνατότητα να φτάσουν ως τον τελικό, ο οποίος διεξήχθη στο Santiago Bernabeu. Ο Mourinho, που βρέθηκε στον τελικό και μάλιστα κατέκτησε το τρόπαιο με την Inter Milan, αρνήθηκε πάντως να ασχοληθεί με τις πρόσφατες αρνητικές επιδόσεις της Real, έχοντας κερδίσει επίσης την «κούπα με τα αυτιά» και με την Porto το 2004. Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό πως ο τερματοφύλακας της Real, Iker Casillas, κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει το Bernabeu και να σπρώξει τη «Βασίλισσα» στη νίκη.

france_olympique-lyonΗ Lyon έφτασε πέρυσι μέχρι τα προημιτελικά του Champions League, με τον Miralem Pjanic να σημειώνει το καθοριστικό εκτός έδρας γκολ στην περυσινή αναμέτρηση του Bernabeu (το ματς τελείωσε 1-1, με τη Lyon να έχει κερδίσει 1-0 εντός έδρας). Είναι χαρακτηριστικό πως ο γαλλικός σύλλογος δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο Bernabeu, έχοντας αποσπάσει ισοπαλίες και στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις της στην ισπανική πρωτεύουσα.

Ο πλάγιος μπακ Aly Cissokho (γόνατο) απουσίασε από την αναμέτρηση της Lyon με τη Sochaux το Σάββατο, όπως και ο επιτελικός χαφ Yoann Gourcuff που είχε πρόβλημα στο δάχτυλο. Στη Real, πλην του Ronaldo, ερωτηματικά υπάρχουν και για τον Pedro Leon, που δεν έπαιξε στη νίκη επί της Hercules, έχοντας χτυπήσει στο γόνατο στην προπόνηση. Οι Sami Khedira και Ezequiel Garay επέστρεψαν ως αναπληρωματικοί στο ίδιο ματς. Ο Kaka έχει να αγωνιστεί από τις 26 Φεβρουαρίου λόγω τραυματισμού στο γόνατο ενώ ο Fernando Gago είναι εκτός. Ο Αργεντινός επιθετικός Gonzalo Higuain επέστρεψε σε χαλαρούς ρυθμούς προπόνησης και ίσως προλάβει να επιστρέψει πριν το τέλος της σεζόν.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Real Madrid – Lyon Νίκη της Real με χάντικαπ 1.0 γκολ

1.96

Cristiano Ronaldo Σκόρερ Πρώτου Γκολ

4.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).