superleagueΦτάσαμε λοιπόν στο τέλος του Ελληνικού Πρωταθλήματος ή για να ακριβολογούμε τέσσερις στροφές πριν το τέλος του. Μπορεί η φετινή Super League να μη προσέφερε πολλές ποδοσφαιρικές συγκινήσεις (δηλαδή προσωπικά δε θυμάμαι τίποτα), αλλά τουλάχιστον μας προσέφερε αρκετά θέματα εξωαγωνιστικά, τα οποία συζητήθηκαν και θα συζητηθούν στα κάθε μορφής καφενεία της χώρας από το σύνολο του φίλαθλου κοινού. Δεν είναι η ώρα να αναλύσουμε τα δρώμενα τη φετινής χρονιάς, αλλά δεσμεύομαι να επανέλθω με ειδικά και γενικά σχόλια για κάθε ομάδα, αλλά και του συνόλου του θεσμού στο επίσημο τέλος της περιόδου. Σήμερα είναι ημέρα στοιχήματος και θα επιχειρήσω να δω τα κυριότερα χαρακτηριστικά του κάθε παιχνιδιού και αν αυτά φυσικά δικαιολογούνται από τις προσφερόμενες αποδόσεις.

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Aris FcΕκτιμώ ότι οι κίτρινοι έκαναν μια από τις καλύτερες κινήσεις της χρονιάς, με την πρόσληψη του Θεσσαλού τεχνικού Σάκη Τσιώλη, ενός Έλληνα προπονητή που αν μη τι άλλο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του έδειξε εξαιρετικά προπονητικά στοιχεία. Στο ντεμπούτο του, η ομάδα του Άρη έφτασε σε ένα μεγάλο διπλό μέσα στην Κέρκυρα, αναπτερώνοντας τις ελπίδες οπαδών και διοίκησης για ένα καλύτερο μέλλον. Ο σημερινός τους αντίπαλος προσφέρει μία επιπλέον ευκαιρία για ακόμα ένα εύκολο τρίποντο, αφού εδώ και καιρό έχει δείξει ότι όντως είναι η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας. Θεωρώ ότι ο Άρης θα κυνηγήσει και θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που έχει για είσοδο στην πεντάδα του πρωταθλήματος και το παρόν παιχνίδι αποτελεί το πρώτο αυτής της προσπάθειας. Το βασικό line βρίσκεται στο 1.25, το οποίο κρίνεται δίκαιο. Επιπρόσθετα, η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η ομάδα του Πανσερραϊκού τα τελευταία παιχνίδια δίνει πρόσθετο ενδιαφέρον και στο στοίχημα σε γκολ με το βασικό line να βρίσκεται στο 2.5.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ

Atromitos FCΤο συγκεκριμένο παιχνίδι έχει την εξής ιδιαιτερότητα. Από τη μία ο Ατρόμητος πλέει σε πελάγη ευτυχίας μετά την μεγάλη του πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και από την άλλη ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο χειρότερο σημείο του, μετά τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Τέτοιου είδους παιχνίδια αποτελούν no bet, μιας και δε θέλω να βάζω τα λεφτά μου σε παιχνίδια που όπου και αν καταλήξουν, γνωρίζω ότι θα είναι αποτέλεσμα ψυχολογικών κυρίως παραγόντων. Ωστόσο η απόδοση στο Over με line το 2 ομολογώ ότι έχει κάποιο ενδιαφέρον.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Panionios FCΣτην παρούσα αναμέτρηση το βασικό line βρίσκεται στο 0.25 γεγονός που αυτομάτως γίνεται value bet σύμφωνα πάντα με τη δική μου κοστολόγηση. Ο Ηρακλής βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 32 βαθμούς και θεωρητικά δε θα χρειαστεί παραπάνω από 4 βαθμούς ώστε να μη μπλέξει στο τέλος της περιόδου. Στον αντίποδα ο Πανιώνιος βρίσκεται με 30 βαθμούς στη 12η θέση του πρωταθλήματος, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωσης στους Νεοσμυρνιώτες. Βλέποντας τη φόρμα των ομάδων παρατηρούμαι ότι αμφότερες έχουν μόλις μία ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια τους γεγονός που καταδεικνύει την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Σε ένα παιχνίδι μοιρασμένο, τόσο από ποδοσφαιρικής σκοπιάς, όσο και από άποψη ενδιαφέροντος, το +0.25 στο Πανιώνιο γίνεται αυτομάτως value bet.

Συνεχίζεται…

Προγνωστικά ποδοσφαίρου

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
Over 2.5

1.92

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ+0.25

1.81

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).