raul-SchalkeΟ επιθετικός της Schalke, Raul, επιθυμεί να ακούσει τον ύμνο του Champions League και μετά την αποψινή αναμέτρηση με τη Valencia για τους 16 του θεσμού στην Arena AufSchalke. Ο 33χρονος, που έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της διοργάνωσης με 69 γκολ, σκοράροντας στο 1-1 μεταξύ των δυο ομάδων στην Ισπανία, ίσως δεν παίξει ξανά στη διοργάνωση, εάν η Schalke αποκλειστεί. Κάτι στο οποίο τα προγνωστικά δεν… συμφωνούν.

Οι «Royal Blues» θα χρειαστούν ένα θαύμα για να προκριθούν στη διοργάνωση της επόμενης περιόδου δεδομένης της κάκιστης πορείας τους στην Bundesliga, κι αυτός είναι ο λόγος που ο Raul δεν θέλει με τίποτα να αποχαιρετήσει από σήμερα την φετινή διοργάνωση. Αλλά και το μέλλον του προπονητή Felix Magath ίσως κριθεί από το αν η ομάδα του ισοφαρίσει την σπουδαιότερη επιτυχία της στο Champions League, φτάνοντας στα προημιτελικά. Με τα… χάλια της Schalke στην Bundesliga, ο Magath βρίσκεται υπό τρομερή πίεση να συνεχίσει την καλή πορεία στην Ευρώπη, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν φοβάται μήπως χάσει τη δουλειά του.

Από την βραδιά του πρώτου αγώνα, η Valencia έχει καταγράψει δυο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα στη La Liga, αποτελέσματα που την έφεραν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και με διαφορά τεσσάρων βαθμών από την τέταρτη Villareal. Αλλά και οι δυο αυτές νίκες ήρθαν μακριά από το Mestalla, κάτι που σίγουρα θα δώσει καλύτερη ψυχολογία στους «Los Che» ενόψει της αναμέτρησης στη Γερμανία. Ωστόσο, ο προπονητής Unai Emery παραδέχθηκε πως η ομάδα του θα πρέπει να βελτιώσει τις εμφανίσεις της εάν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης επί της Schalke. Οι «Los Che» επικράτησαν των Athletic Bilbao και Real Mallorca 2-1 στα ταξίδια τους, έχοντας ανατρέψει το εις βάρος τους σκορ και στις δυο περιπτώσεις.

arena-aufschalke-champions-leagueΟ Emery πήρε μαζί του στην αποστολή 23 παίκτες για το ταξίδι στο Gelsenkirchen, με τους Chori Dominguez και Miguel Brito να είναι οι μοναδικοί που απουσιάζουν. Η Schalke παραμένει χωρίς τον επιθετικό Klaas-Jan Huntelaar, που είναι τραυματίας, ενώ ο πλάγιος μπακ Lukas Schmitz είναι τιμωρημένος.

Το αν θα προκριθεί τελικά η Schalke εις βάρος της Valencia δεν το γνωρίζω. Ξέρω όμως πως ο Raul, εν τη απουσία και του Huntelaar, θα πάρει στις πλάτες του την ομάδα του Magath, τουλάχιστον επιθετικά. Θα τα κάνει 70 τα γκολ και… βλέπουμε.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Raul    Σκόρερ Πρώτου Γκολ

3.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).