premier-league-vathmologiaΗ ολοκλήρωση της 30ης αγωνιστικής στην Premier League είχε δύο κερδισμένες – τη Manchester United και την Chelsea – και μια χαμένη, την Arsenal. Με τη United στους 63 βαθμούς (με 30 αγώνες), τους Gunners στους 58 και τους Blues στους 54 (οι δύο σύλλογοι του Λονδίνου έχουν από 29 αγώνες) η μάχη του τίτλου μαίνεται. Όπως και αυτή των προγνωστικών.

Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα της Manchester United, έχουμε και λέμε: Τα, θεωρητικά, δύσκολα παιχνίδια, είναι αυτά με την Arsenal μέσα στο Emirates και με την Chelsea στο Old Trafford – σε διάστημα μιας εβδομάδας. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα οι υποχρεώσεις σε Champions League (με την… Chelsea) και FA Cup (με την… μισητή συμπολίτισσα Manchester City). Παιχνίδια που πιθανότατα προκαλέσουν φθορά στα ματς της Premier League.

Η Arsenal, που ακολουθεί με πέντε βαθμούς κι έναν αγώνα λιγότερο, εκτός από το εντός έδρας παιχνίδι με τη Manchester United, έχει να φιλοξενήσει και την Liverpool, ενώ έχει να ταξιδέψει και στο White Hart Lane για το Λονδρέζικο ντέρμπι με την Tottenham και στο Craven Cottage για το, επίσης ντέρμπι του Λονδίνου, με την Fulham. Το… θετικό για την ομάδα του Arsene Wenger είναι πως δεν έχει άλλες διοργανώσεις για να σκέφτεται και η προσοχή της θα είναι επικεντρωμένη μόνο στην Premier League.

Οσο για την Chelsea, που έχει εννέα βαθμούς κι έναν αγώνα λιγότερο από τη Manchester United, τα δύο πιο δύσκολα παιχνίδια της είναι αυτά σε Old Trafford και Goodison Park. Πολλά θα κριθούν και από το αν θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο των Red Devils στο Champions League. Σε περίπτωση που αποκλειστεί, μπορεί να υπάρξει φθορά στην αυτοπεποίθηση και επιπλέον κριτική στον Carlo Ancelotti, αλλά το σίγουρο είναι πως οι Blues θα συγκεντρώσουν όλες τους τις δυνάμεις στην Premier League. Κι εκεί θα έχουν τις υπηρεσίες και του David Luiz (που αν και κεντρικός αμυντικός έχει πετύχει ήδη δυο καθοριστικά γκολ) και του Fernando Torres που κάποια στιγμή θα πρέπει να «ξεμπλοκάρει».

premier-league-prognostikaΚαι μερικά στοιχεία, άσχετα με το αγωνιστικό πρόγραμμα. Η Manchester United ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς που εσχάτως την έχουν πλήξει ιδιαίτερα. Αλλά η ομάδα του Sir Alex Ferguson γνωρίζει πώς να αντέχει στην πίεση του πρωταθλητισμού και πώς να παίρνει βαθμούς στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Η Arsenal απέδειξε για ακόμα μια χρονιά πως δεν έχει το «μέταλλο» να επιστρέψει στους τίτλους. Πνίγεται σε μια κουταλιά νερό και οι ποδοσφαιριστές της δεν έχουν «ποτιστεί» με την νοοτροπία του πρωταθλητισμού. Και η Chelsea; Αν και αρκετά πίσω στη βαθμολογία, δείχνει ικανή να απειλήσει τη United. Με παίκτες έμπειρους, με τον Roman Abramovich να «απαιτεί» έναν τίτλο τη φετινή σεζόν και τον Ancelotti να θέλει να γράψει το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου, δεν αποκλείεται να φέρει τα πάνω κάτω στα προγνωστικά.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Manchester United    Κατάκτηση Premier League

1.57

Arsenal           Κατάκτηση Premier League

4.00

Chelsea Κατάκτηση Premier League

6.50

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).