Stamford BridgeΟι πλέον πολυέξοδες ομάδες, η Chelsea και η Manchester City, του αγγλικού ποδοσφαίρου κοντράρονται στο Stamford Bridge κι ενώ καμιά από τις δυο δεν δείχνει διατεθειμένη να παραδοθεί στο κυνήγι του τίτλου της Premier League. Μια ήττα, όμως – ειδικά και μετά τη νίκη της Manchester United – θα σημάνει αυτό ακριβώς: το τέλος! Τι λένε, όμως, τα προγνωστικά και… ο Carlos Tevez;

Η Chelsea είναι σε ένα από… τα «καλά φεγγάρια» όπως σχολίασε ο Carlo Ancelotti, μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League (μετά το 0-0 στο Stamford Bridge με την Copenhagen κι έχοντας επικρατήσει 2-0 στη Δανία). Εκεί θα βρει ξανά μπροστά της την… Manchester United, θέλοντας να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στον τελικό της Μόσχας. Πάντως, οι ελπίδες για την κατάκτηση ενός τροπαίου είναι ακόμα ζωντανές. Εχοντας ξοδέψει 70 εκατομμύρια λίρες τον Ιανουάριου, το ηθικό έχει ανέβει παρά τα… άσφαιρα που ρίχνει μέχρι τώρα ο Fernando Torres. Το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να προσαρμοστεί ο Ισπανός επιθετικός, θα αποτελέσει και βαρόμετρο για τις επιτυχίες των Blues ως το τέλος της σεζόν.

Για την Manchester City, το FA Cup φαντάζει ως η μοναδική ρεαλιστική πιθανότητα για να προσθέσει έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη της, μετά το αποκλεισμό από το Europa League την περασμένη Πέμπτη από την Dynamo Kiev (η νίκη 1-0 με το γκολ του Aleksandar Kolarov δεν έφτανε, μετά την ήττα 2-0 στην Ουκρανία). Ωστόσο, ακόμα και ο τίτλος στην Premier League – που θα είναι και ο πρώτος έπειτα από 43 ολόκληρα χρόνια – θεωρητικά δεν είναι ακόμα άπιαστο όνειρο. Η ομάδα του Roberto Mancini μπαίνει στο παιχνίδι έχοντας δυο βαθμούς περισσότερους από τους νυν πρωταθλητές, αλλά και έναν αγώνα περισσότερο, αλλά με εννέα αγώνες να απομένουν και έχοντας μπροστά της τις Manchester United (10 βαθμούς) και Arsenal (πέντε βαθμούς), η νίκη φαντάζει και είναι αυτοσκοπός και οι πιθανότητες σαφώς και είναι εις βάρος της.

Η City έχει πάρει μόλις δυο βαθμούς από τα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, αλλά εσχάτως τα πηγαίνει καλά κόντρα στην Chelsea, έχοντας σημειώσει τρεις διαδοχικές νίκες! Ο Mancini έχει και αυτός το πάνω χέρι στις μονομαχίες του με τον Ancelotti – όταν ήταν προπονητές σε Internazionale και AC Milan, αντίστοιχα – με τέσσερις νίκες έναντι δύο στο πρωτάθλημα, καθώς η Inter κατέκτησε τρεις διαδοχικές φορές τη Serie A υπό τις οδηγίες του Mancini.

Η αντίστοιχη αναμέτρηση της περυσινής σεζόν, έμεινε στην ιστορία για την άρνηση του Wayne Bridge να δώσει το χέρι του στον αρχηγό της Chelsea, John Terry – ας όψονται οι γυναίκες… Η City κέρδισε εκείνο το ματς 4-2, βάζοντας τέλος στο αήττητο σερί 37 αγώνων της Chelsea μέσα στο Stamford Bridge! Αξίζει, ακόμα, να αναφέρουμε πως ο Tevez έχει σημειώσει έξι γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Premier League κόντρα στους Blues. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο: Chelsea και Manchester City έχουν κερδίσει οκτώ πέναλτι στη φετινή Premier League, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Carlos Tevez  Scorer Any Time

3.20

Να δοθεί πέναλτι στο παιχνίδι

4.20

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).