David-Villa-IspaniaΟ David Villa παραδέχθηκε πως η Ισπανία θα πρέπει να ξεπεράσει τις ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Zalgiris Stadium ενόψει του αγώνα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 κόντρα στη Λιθουανία.

Ο συμπαίκτης του, Andres Iniesta, αποκάλυψε πως ο αγωνιστικός χώρος στο Κάουνας του θυμίζει τις αλάνες στις οποίες αγωνιζόταν όταν έπαιζε μικρός, αλλά ο Villa γνωρίζει πως οι πρωτοπόροι του 9ου Ομίλου θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες.

Η Ισπανία έχει έξι βαθμούς περισσότερους από την Τσεχία, την οποία κέρδισε την Παρασκευή έχοντας μάλιστα ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, με τα δυο γκολ του Villa να τον φέρνουν πάνω από τον Raul στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Ισπανίας όλων των εποχών. Ο 29χρονος έφτασε πλέον τα 46 γκολ για την παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ασχετα από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία, θα είναι το φαβορί για να διατηρήσει το 100% σε επιτυχίες στον όμιλο. Είχε κερδίσει 3-1 τη Λιθουανία στη Σαλαμάνκα στην μεταξύ των δυο ομάδων αναμέτρηση του πρώτου γύρου, αλλά ο Villa περιμένει από τους γηπεδούχους να προβάλλουν και πάλι σθεναρή αντίσταση. «Στον αγώνα της Σαλαμάνκα ήταν πολύ δύσκολο να σπάσουμε τις δυο γραμμές άμυνας», σχολίασε ο επιθετικός της Barcelona. «Περιμένουμε ανάλογο παιχνίδι και σήμερα και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την άμυνά μας χαμηλά, ώστε να μην δεχθούμε αντεπιθέσεις».

Η Λιθουανία έχει μαζέψει τέσσερις βαθμούς από τρεις αγώνες μέχρι στιγμής – η μοναδική της ήττα ήταν αυτή στη Σαλαμάνκα – αλλά θα μπει με ανεβασμένη ψυχολογία στο παιχνίδι, έχοντας κερδίσει 2-0 την συνδιοργανώτρια του Euro 2012 Πολωνία σε φιλική αναμέτρηση την Παρασκευή.

Raimondas Zutautas Lithuania«Πρέπει να το πιστεύεις, αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσεις», δήλωσε ο προπονητής της Λιθουανίας, Raimondas Zutautas. «Δεν χρειάζεται να δώσουμε κίνητρο στους παίκτες. Ολοι γνωρίζουν πως θα παίξουμε κόντρα στους καλύτερους». Ο Λιθουανός αμυντικός Marius Stankevicius, που αγωνίζεται στη Valencia, απολογήθηκε πάντως για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Με την Λιθουανία να έχει πετύχει μόλις δυο γκολ μέχρι στιγμής και την άμυνα της Ισπανίας να είναι πιο προσεκτική – γνωρίζοντας τι έχει να αντιμετωπίσει απόψε – δεν βλέπω τον τρόπο που οι παίκτες του πρώην άσου του Παναθηναϊκού θα μπορέσουν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Λιθουανία – Ισπανία Να μην σκοράρουν και οι δυο ομάδες

1.53

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).