Coupe De FranceΔε συνηθίζω ως παίκτης του στοιχήματος να ασχολούμαι με κύπελλα και διοργανώσεις, στις οποίες δεν έχω κοινή μαθηματική βάση-κοινά στατιστικά στοιχεία για τους αγώνες και τις ομάδες που αναμετρώνται. Ωστόσο δεν μπορώ να μείνω απαθείς και αδιάφορος όταν βλέπω αποδόσεις μεγαλύτερες από αυτές που εγώ προσωπικά κοστολογώ βάσει πάντα των δικών μου κριτηρίων και αξιών. Έτσι λοιπόν, και πάντα λόγω αποδόσεων, ασχολήθηκα με το θεσμό του κυπέλλου και συγκεκριμένα το Coupe De France.

PSGΓια το κύπελλο Γαλλίας λοιπόν διεξάγονται τρεις αναμετρήσεις (φάση των 8 του θεσμού), στις οποίες η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης κρίνεται σε νοκ άουτ αγώνες. Εκείνο που μου έχει κάνει εντύπωση βέβαια είναι το γεγονός ότι οι bookmakers άρχισαν να υποπτεύονται σχετικά με το τι συμβαίνει στο θεσμό και άρχισαν να «μαζεύουν» τις αποδόσεις που σχετίζονται με την αγορά του Over 2.5 Goals. Από την άλλη πλευρά βέβαια όταν βλέπω αποδόσεις που αγγίζουν και ξεπερνούν το 2.00 ειδικά σε παιχνίδια νοκ άουτ, δεν μπορώ να μην αποδεχτώ την πρόκληση. Φυσικά για να επαληθευτούν τα  Over σε τέτοιου είδους παιχνίδια θα πρέπει να υπάρχουν γρήγορα γκολ, έτσι ώστε να «ανοίξουν» οι άμυνες και να απολαύουμε γκολ, θέαμα και χρηματική ανταμοιβή.

Lille FcΔε θέλω να σταθώ καθόλου στη στατιστική εικόνα των ομάδων, η οποία πρακτικά δεν μπορεί να υιοθετηθεί επί της παρούσης, μιας και μιλάμε για τελείως διαφορετικό θεσμό, ούτε στο γεγονός για το πώς παίζουν οι ομάδες στα πρωταθλήματά τους. Βασίζομαι μόνο και μόνο στο γεγονός ότι σε γενικές γραμμές οι Γαλλικές ομάδες αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά το θεσμό του Κυπέλλου, πιο χαλαρά, από ότι τα πρωταθλήματα και φυσικά στο γεγονός της ύπαρξης νοκ άουτ παιχνιδιών που μπορεί να καταλήξουν είτε με σύνολο γκολ από 0-1 είτε με αρκετά γκολ αν μια εκ των δύο αντιπάλων σκοράρει γρήγορα, στα πρώτα 20 λεπτά των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Σκέφτηκα λοιπόν και πήγα κόντρα στην τάση. Σε μια ημέρα που δεσπόζουν αγώνες από τη La Liga και το Ελληνικό Κύπελλο εγώ ασχολήθηκα με τα Over του Γαλλικού Κυπέλλου. Τώρα αν τελικά επιβεβαιωθώ ή όχι μόνο το χορτάρι των γηπέδων μπορεί να το δείξει.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

PSG-Le Mans

Over 2.5

2.08

Lille-Lorient

Over 2.5

2.02

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).