premier-league-prognostikaΜε το όνειρο του Champions League να φαντάζει πλέον άπιαστο για την Tottenham και την Chelsea, οι δυο σύλλογοι του Λονδίνου στρέφουν την προσοχή τους στην Premier League, όπου θέλουν να εξασφαλίσουν εκ νέου τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση. Κι εμείς να κάνουμε διάνα στα προγνωστικά.

Οι ελπίδες της Tottenham για συνέχεια της ονειρικής πορείας στο Champions League έγιναν… σκόνη και θρύψαλα στα χέρια της Real Madrid, με τον προπονητή Harry Redknapp να ευελπιστεί πως η ομάδα του θα δώσει και του χρόνο το παρών στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ωστόσο, έχει χάσει σημαντικό έδαφος στη μάχη της τέταρτης θέσης, πετώντας βαθμούς κόντρα σε ομάδες χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

Μεγάλο ρόλο σε αυτή την πτώση έπαιξε η αφλογιστία των Rafael van der Vaart και Gareth Bale. Οι δυο ποδοσφαιριστές μπορεί να είναι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου στην Premier League, όμως η Tottenham έχει σημειώσει μόλις 15 γκολ σε 16 αγώνες μέσα στο 2011, με τους δυο ποδοσφαιριστές να έχουν συμμετοχή μόνο σε τρία εξ αυτών.

Η Stoke θα θέλει όσο τίποτε άλλο να κερδίσει στο White Hart Lane για δεύτερη διαδοχική χρονιά και να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τη σωτηρία της. Όμως, το μυαλό βρίσκεται αλλού… Ο προπονητής Tony Pulis αποκάλυψε πως η ομάδα του θα μείνει στο Λονδίνο για να προετοιμαστεί όσο το δυνατό καλύτερα για τον ημιτελικό του FA Cup που ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα κόντρα στην Bolton.

Η ομάδα του Harry Redknapp έχει μόλις μια ήττα στα εννέα τελευταία παιχνίδια της (αλλά έρχεται από τρεις σερί ισοπαλίες) ενώ έχει ηττηθεί μόνο σε ένα από τα 25 πιο πρόσφατα ματς στο White Hart Lane. Επιπλέον, ο επιθετικός των «Spurs», Jermain Defoe, έχει φτάσει τα 99 γκολ στην Premier League και θέλει να τα 100στήσει! Αντίθετα, η Stoke έρχεται από έξι διαδοχικές εκτός έδρας ήττες ενώ δεν σκόραρε στα πέντε από τα εννέα τελευταία παιχνίδια της.

Fernando+Torres-ChelseaΗ Chelsea ηττήθηκε 1-0 από τη Manchester United στο πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά του Champions League, με τον Carlo Ancelotti να έχει τρομερά παράπονα από τη διαιτησία. Το θέμα, όμως, είναι αν θα έχει τα κότσια να αφήσει στον πάγκο τον Fernando Torres. Ο Ισπανός επιθετικός δεν έχει σκοράρει σε εννέα παιχνίδια με τη φανέλα των «Blues», αλλά 50 εκατομμύρια λίρες σπατάλησε ο Roman Abramovich για να τον φέρει στο Stamford Bridge. Θα ζεσταίνει τον πάγκο;

Ο 27χρονος έπαιξε και στα 90 λεπτά την Τετάρτη, με τον παρτενέρ του Didier Drogba να γίνεται – παραδόξως – αλλαγή. Πλέον, η αφλογιστία του Torres φτάνει στα 786 λεπτά (πάνω από 13 ώρες), εάν συμπεριλάβετε μαζί δυο αγώνες με την Ισπανία και τον τελευταίο του με τη Liverpool. Ο προπονητής της Wigan, Roberto Martinez, πάντως, δήλωσε πως είναι θέμα χρόνου μέχρι ο Torres να βρει τον καλό του εαυτό.

Κι όμως, Drogba και Nicolas Anelka έχουν εξαιρετική παράδοση κόντρα στη Wigan. Το δίδυμο έχει πετύχει επτά από τα 14 γκολ της Chelsea κόντρα στη Wigan στις δυο τελευταίες συναντήσεις τους! Οι «Latics» έχουν μόνο δυο ήττες στα επτά τελευταία ματς της Premier League, αλλά στα πέντε ματς με τους «Blues», μετράει τέσσερις ήττες – και μια ισοπαλία.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Tottenham – Stoke    1

1.72

Jermain Defoe           Να σκοράρει στον αγώνα

2.40

Chelsea – Wigan        over 3,5

2.45

Fernando Torres       Να σκοράρει στον αγώνα

1.80

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).