luiz-adriano-shakhtar-donetskΟ επιθετικός της Shakhtar Donetsk, Luiz Adriano, παραμείνει αισιόδοξος πως η ομάδα του μπορεί να προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League παρά το ότι θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς αντιμετωπίζει την Barcelona. Τα προγνωστικά, όμως, δεν είναι με το μέρος των Ουκρανών.

Η Shakhtar μπαίνει στον δεύτερο αγώνα για τα προημιτελικά του Champions League στην Donbass Arena έχοντας ηττηθεί 5-1 στην πρώτη αναμέτρηση του Nou Camp την προηγούμενη εβδομάδα και θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από… ξεχωριστό για να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2006 και του 2009, Barca. Μόλις τρεις σύλλογοι έχουν καταφέρει στο παρελθόν να ανατρέψουν διαφορά τεσσάρων γκολ.

Ωστόσο, ο Luiz Adriano, ο οποίος είχε δοκάρι στον πρώτο αγώνα ενώ νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Victor Valdes καθώς η Shakhtar δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Ισπανούς, δεν παραδίδει τα όπλα. Όταν ρωτήθηκε για το αν στόχος της Shakhtar είναι η νίκη γοήτρου ή η πρόκριση, η Βραζιλιάνος ξεκαθάρισε πως «κι εμείς μπορούμε να κερδίσουμε 5-1 ή 4-0!».

Μέχρι και το Σαββατοκύριακο, η Shakhtar είχε και το αξιοπρόσεκτο εντός έδρας ρεκόρ της για να αντλεί αισιοδοξία πως μπορεί να προκαλέσει σοκ στην ομάδα του Pep Guardiola. Η Shakhtar δεν έχει ηττηθεί στο σπίτι της από τον Οκτώβριο του 2008 σε καμία διοργάνωση – ένα σερί 55 αγώνων – προτού γνωρίσει ήττα-σοκ 1-0 από την Obolon Kyiv, που έπαιζε με 10 παίκτες, το περασμένο Σάββατο! Επιπλέον, ήταν η πρώτη ήττα των πρωταθλητών Ουκρανίας στην Donbass Arena, στην οποία μετακόμισαν το Σεπτέμβριο του 2009, έχοντας νωρίτερα σημειώσει 32 νίκες σε 35 αγώνες!

Κι ενώ η ομάδα του Mircea Lucescu γευόταν μια εντελώς απρόσμενη εντός έδρας ήττα, η Barca έκανε ένα ακόμα βήμα προς τη διατήρηση του τίτλου στην Primera Division το Σαββατοκύριακο, κερδίζοντας 3-1 την Almeria στο Nou Camp. Αποτέλεσμα που έφερε τους Καταλανούς οκτώ βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Real Madrid, με επτά παιχνίδια να απομένουν. Barca και Real κοντράρονται στο Santiago Bernabeu το προσεχές Σάββατο, σε μια αναμέτρηση που θα είναι η πρώτη από τις τέσσερις που θα δώσουν οι δυο μεγάλοι ισπανικοί σύλλογοι σε διάστημα λίγων εβδομάδων – δεδομένου πως αμφότερες θα προκριθούν στα ημιτελικά του Champions League.

Pedro-Rodriguez-BarcelonaΌλα συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση, με την Real να έχει στα υπέρ της το 4-0 επί της Tottenham, αλλά ο εξτρέμ της Barca, Pedro Rodriguez, παραμένει επιφυλακτικός. Ο Ισπανός διεθνής, που είχε σκοράρει στο 115ο λεπτό το νικητήριο γκολ της Barca επί της Shakhtar στον τελικό του UEFA Super Cup το 2009, έκανε λόγο για πολύ δύσκολο παιχνίδι, ενθυμούμενος τους πρόσφατους αγώνες κυπέλλου με την Real Betis: Η Barcelona επικράτησε 5-0 στο πρώτο παιχνίδι, αλλά δυσκολεύτηκε στον επαναληπτικό, καθώς έχανε 2-0 μόλις στο 7ο λεπτό και τελικά ηττήθηκε 3-1.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Shakhtar Donetsk – Barcelona        1Χ (Διπλή Ευκαιρία)

1.78

Luiz Adriano Να Σκοράρει Στον Αγώνα

3.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).