uefa-champions-leagueΗ Tottenham Hotspur μπορεί να είναι πρωτάρα στο Champions League και να είναι το αουτσάιντερ μπαίνοντας σε αυτό το πρώτο παιχνίδι για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά σίγουρα το φαβορί και εννέα φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Real Madrid δείχνει σημάδια νευρικότητας και αβεβαιότητας, με τον προπονητή Jose Mourinho να έχει στρέψει αποκλειστικά και μόνο το μυαλό του στο παιχνίδι της Τρίτης στο Santiago Bernabeu. Κι εμείς στα προγνωστικά…

Πριν από την αγωνιστική του διημέρου που πέρασε στη La Liga, ο Mourinho είχε ισχυριστεί πως το παιχνίδι κόντρα στην Sporting Gijon – που κινδυνεύει με υποβιβασμό – ήταν πιο σημαντικό από την αναμέτρηση με τους «Spurs», καθώς μια ήττα θα έθετε εκτός τίτλου τη Real. Εχοντας δώσει τόση μεγάλη έμφαση σε αυτό το παιχνίδι, θα πρέπει να ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικό να δει τους «Blancos» του να χάνουν 1-0 και να βάζουν τέλος στο εντός έδρας αήττητο εννέα χρόνων του Mourinho κατά τη διάρκεια της θητεία του σε Porto, Chelsea και Inter Milan!

Στην προετοιμασία για το παιχνίδι της Τρίτης, ο «Special One» ισχυρίστηκε πως ο πρώτος σκόρερ Cristiano Ronaldo, ο φορμαρισμένος επιθετικός Karim Benzema και ο Βραζιλιάνος πλάγιος μπακ Marcelo θα έμεναν εκτός της αναμέτρησης με τους «Spurs», αλλά η ισπανική εφημερίδα «Marca», το ανεπίσημο γραφείο Τύπου της Real, είχε διαφορετική άποψη. Όπως και ο προπονητής της Tottenham, Harry Redknapp, ο οποίος πιστεύει πως τόσο ο Ronaldo όσο και ο Marcelo θα ξεκινήσουν για τη Real.

Και με την απρόσμενη ήττα από τη Gijon να έχει βάλει ταφόπλακα στις ελπίδες της Real για κατάκτηση της La Liga – καμιά ομάδα στην Ισπανία δεν έχει καταφέρει ποτέ να ανατρέψει διαφορά οκτώ βαθμών οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε – ο Mourinho, προς έκπληξη όλων ισχυρίστηκε πως θα ήταν ικανοποιημένος με μια ισοπαλία χωρίς γκολ κόντρα στην Tottenham στο Bernabeu.

TottenhamΕν τω μεταξύ, η Tottenham έχει τα δικά της προβλήματα τραυματισμών και θα μπει στο παιχνίδι έχοντας μόλις δυο υγιείς κεντρικούς αμυντικούς. Οι Ledley King, Jonathan Woodgate και Younes Kaboul έχουν τεθεί νοκ άουτ ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του William Gallas, ο οποίος τραυματίστηκε σε προπόνηση της προηγούμενης εβδομάδας και δεν αγωνίστηκε στο απογοητευτικό 0-0 κόντρα στην εκ των ουραγών της Premier League, Wigan. Με τον δεξιό μπακ Alan Hutton να έχει τεθεί νοκ άουτ για την υπόλοιπη σεζόν και τον Tom Huddleston να είναι εξαιρετικά αμφίβολος, οι επιλογές του Redknapp για την άμυνα είναι λιγοστές.

Τα καλά νέα για τους «Spurs» είναι πως ο Ουαλός εξτρέμ Gareth Bale, ο οποίος έχει αποδειχθεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής πορείας τους, αναμένεται να είναι υγιής να ξεκινήσει βασικός έχοντας ξεκουραστεί κόντρα στη Wigan. Ο 21χρονος αναμένεται να βρεθεί στην ενδεκάδα και να έχει στο πλάι τους στη μεσαία γραμμή τους Luka Modric, Rafael Van der Vaart και Aaron Lennon, με τον αμυντικό μέσο Sandro να θωρακίζει την τετράδα της άμυνας.

Η Tottenham, πρωτάρα στο Champions League, μπαίνει στα προημιτελικά χωρίς πίεση και ενισχυμένη ψυχολογικά μετά τα αποτελέσματα που έφερε απέναντι στα ιταλικά μεγαθήρια των Inter Milan και AC Milan ενώ η Real Madrid – που με… εκπληκτικό τρόπο φτάνει στο σημείο της διοργάνωσης αυτό μετά από επτά χρόνια – πρέπει να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών. Ωστόσο, ο Mourinho κατέκτησε τον τίτλο με την Inter Milan την περασμένη χρονιά και θέλει να το κάνει και τρίτη, με τρίτη διαφορετική ομάδα!

Μερικά στατιστικά στοιχεία: ο Xabi Alonso επιστρέφει στην ενδεκάδα της Real έχοντας απουσιάσει λόγω τιμωρίας στην ήττα από την Gijon. Ο πρώην άσος της Liverpool αντιμετώπισε επτά φορές την Tottenham κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Premier League, χάνοντας μόλις μια φορά. Ο Van der Vaart μετακόμισε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών από το Bernabeu στην Tottenham και έγινε βασικότατο στέλεχος των «Spurs» έχοντας σημειώσει 10 γκολ στην Premier League και δυο στην Ευρώπη. Ο Mourinho έχει κερδίσει και τις πέντε προηγούμενες φορές που αντιμετώπισε τον Redknapp.

Οι εμφανίσεις της Tottenham στο San Siro κόντρα σε Inter Milan και AC Milan – κυρίως με τη δεύτερη – έδειξαν πως γνωρίζει πώς να αμύνεται. Μια πειστική νίκη της Real δεν φαντάζει τόσο πιθανή. Θα έρθει η νίκη, αλλά με μικρό σκορ.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Real Madrid – Tottenham    1-0 (Ακριβές Σκορ)

7.00

Real Madrid – Tottenham    Under 2,5

2.10

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).