anfieldΗ 32η αγωνιστική της Premier League ρίχνει την αυλαία της με την αναμέτρηση του Anfield, όπου η Liverpool υποδέχεται την Manchester City, με τις δυο ομάδες να έχουν παρόμοιους στόχους, αλλά να τους διεκδικούν από διαφορετική αφετηρία. Στόχους, όμως, έχουν και τα προγνωστικά μας σ’ αυτό το παιχνίδι.

Οτιδήποτε άλλο εκτός από μια νίκη για τη Liverpool, θα βάλει ταφόπλακα στις ελπίδες της για μια θέση στο Champions League της επόμενης περιόδου και θα αποτελέσει γερό χτύπημα στις πιθανότητές της να συμμετάσχει στο Europa League της νέας σεζόν.

Οι «Reds» μπορεί να έχουν κερδίσει έξι από τα εννέα τελευταία παιχνίδια στην Premier League, αλλά οι τραυματισμοί αρχίζουν να εκθέτουν το βάθος στο ρόστερ που (δεν) έχει ο Kenny Dalglish στη διάθεσή του – αυτό που κληρονόμησε για την ακρίβεια. Οι Merseysiders τελείωσαν τον αγώνα κόντρα στη West Brom – που τους βρήκε ηττημένους με 2-1 – με τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς στη σύνθεσή τους και ένα αντίστοιχο σενάριο αναμένεται να εκτυλιχθεί και σήμερα.

Αλλωστε, πολλές επιλογές δεν υπάρχουν, με τους Daniel Agger, Martin Kelly και Glen Johnson να είναι εκτός και τον Fabio Aurelio να μην έχει φτάσει ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Για να μην αναφερθούμε και στον αρχηγό Steven Gerrard, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ για την υπόλοιπη – μιας ούτως ή αλλιώς ταλαιπωρημένης από τραυματισμούς – σεζόν.

Οι οπαδοί της City μπορεί να έχουν το ένα… μάτι τους στον ημιτελικό του FA Cup που είναι το ερχόμενο Σάββατο με αντίπαλο τη μισητή συμπολίτισσα Manchester United, αλλά ο προπονητής Roberto Mancini έχει θέσει ως μοναδικό στόχο την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα για αυτή τη χρονιά. Εχοντας ως αποδεικτικό στοιχείο το 5-0 επί της Sunderland την προηγούμενη αγωνιστική, φαίνεται πως αυτό έγινε κατανοητό στους «Citizens», που έπαιξαν με ρυθμό και ένταση που δεν είχε δει ξανά ο Mancini.

man-city-roberto-manciniΗ πρόκληση για τον Ιταλό τεχνικό είναι να βρει η Manchester City ανάλογη φόρμα και μακριά από τα Eastlands: η City δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει εκτός έδρας μέσα στο 2011 είτε στις εγχώριες διοργανώσεις είτε στην Ευρώπη…

Η παράδοση, πάντως, δείχνει ισοπαλία. Οι «Citizens» είναι μεν αήττητοι στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια κόντρα στη Liverpool, ωστόσο τα τρία εξ αυτών ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή. Επιπλέον, η City έχει αποτύχει να κερδίσει στις επτά τελευταίες επισκέψεις της μέσα στο Anfield (δυο ισοπαλίες, πέντε ήττες), όπου οι «Reds» είναι αήττητοι στα έξι πιο πρόσφατα ματς.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Liverpool – Manchester City           under 2,5

1.70

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).