USA-dikaiosyni-online-pokerΔυστυχώς το πρώτο μου άρθρο για το πόκερ εδώ στο StoiximaOnline.com αναφέρεται στη χειρότερη ίσως μέρα των Αμερικανών κι όχι μόνο παικτών online poker. Κατά τη χθεσινή μέρα, Black Friday του online poker όπως έχει πια χαρακτηριστεί, κολοσσοί του online poker όπως οι PokerStars, Full Tilt, Ultimate Bet και Absolute Poker βρέθηκαν κατηγορούμενοι από την δικαιοσύνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήδη μέσα σε ελάχιστες ώρες τα προαναφερθέντα sites αλλά και πολλά ακόμα που φοβούνται ότι θα είναι οι επόμενοι στόχοι, έχουν αποκλείσει του Αμερικάνους παίκτες από τα online παιχνίδια με πραγματικά χρήματα, ενώ δεν μπορούν να κάνουν κι ανάληψη των χρημάτων τους. Από την άλλη έντονη ανησυχία υπάρχει και από τους Ευρωπαίους παίκτες, που δυσκολεύονται να κάνουν αναλήψεις, αν και προς το παρόν οι ειδήσεις λένε πως τα χρήματά τους είναι ασφαλή, εκτός αν οι Pokerstars ή Full Tilt χρεωκοπήσουν λόγω των δυσμενών συνθηκών και προστίμων.

Με μια γρήγορη αναγνωριστική ματιά σε twoplustwo.com και pokernews.com, διαπιστώνουμε πως κατ’ αρχήν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμού που υπάρχουν σε Αμερικάνικες τράπεζες των εν λόγω εταιριών κλείνουν και τα χρήματα κατάσχονται από την κυβέρνηση των Η.Π.Α.. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το Pokerstars έχει 25% των αποθεμάτων του σε τέτοιους λογαριασμούς, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του Full Tilt είναι στο 40%. Από την άλλη ήδη έχουν συλληφθεί συνεργάτες του Pokerstars που βρίσκονταν στις Η.Π.Α., όταν πλέον έχουν ενημερωθεί οι υπόλοιπες αστυνομικές αρχές στον υπόλοιπο κόσμο και με τη συνεργασία της Ιντερπόλ για τη σύλληψη μερικών ακόμα συνεργατών του Pokerstars. Αναλόγως τις κυρώσεις που θα δεχθούν οι συγκεκριμένες εταιρίες, θα εξαρτηθεί και η βιωσιμότητά τους και κατ’ επέκταση η εφικτή ανάληψη των χρημάτων των παικτών από τους λογαριασμούς τους.

pokerstars-nea-ameriki-anakoinosi

Δυστυχώς οι εξελίξεις είναι πολύ αρνητικές και μάλιστα πολύ ξαφνικές. Οι Αμερικάνοι παίκτες είναι πολύ εξαγριωμένοι ενώ είναι ίσως η καλύτερη ευκαιρία να συσπειρωθούν όσο ποτέ άλλοτε. Οι Η.Π.Α. θέλοντας τους επόμενους μήνες να ρυθμίσει το γκρι τοπίο του online poker, επιτίθεται στις μεγάλες εταιρίες. Πλέον μέχρι να ρυθμιστεί η Αμερικάνικη αγορά του πόκερ, θα είναι πολύ δύσκολο να εισέλθει κάποια εταιρία στη χώρα, όπως αντίστοιχα είχε γίνει το 2006 όταν αποχώρησε η PartyPoker και τη θέση της πήρε το Pokerstars και Full Tilt.

Προς το παρόν οι αιτήσεις για αναλήψεις είναι αναρίθμητες, γεγονός που εμποδίζει πολλούς παίκτες να κάνουν ανάληψη, ενισχύοντας το φόβο για αδυναμία των εταιριών να πληρώσουν. Πέρα από τους Αμερικάνους που σίγουρα δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους online λογαριασμούς τους, λόγω του υπερβολικού φόρτου των αναλήψεων δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι παίκτες του υπόλοιπου κόσμου. Μένει να αποδειχθεί ότι τουλάχιστον τα δικά τους χρήματα είναι ασφαλή. Ενθαρρυντικό το γεγονός πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 42,000 παίκτες online στο Full Tilt και 75,000 περίπου στο Pokerstars. Εντούτοις πολλοί είναι εκείνοι που μπορούν να κάνουν ανάληψη μόνο ένα μέρος των χρημάτων τους.

Καθώς οι εξελίξεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, θα υπάρξουν περαιτέρω ενημερώσεις πάνω στο θέμα αυτό, όπως άλλωστε περιμένω να γίνει κι από τα Ελληνικά sites του online poker.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.