arsenal-logoTottenham και Arsenal μπορεί να μην κατάφεραν να δυσκολέψουν ιδιαίτερα τις Real Madrid και Barcelona, αντίστοιχα, στο Champions League, ωστόσο το δικό τους «El Clasico» είναι η απάντηση του Βορείου Λονδίνου στο μεγάλο ντέρμπι της Ισπανίας. Και μια από τις τελευταίες ευκαιρίες των δυο ομάδων να φτάσουν στην επίτευξη των στόχων τους στην Premier League.

Εάν οι Spurs καταφέρουν να φτάσουν σε μια τρίτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα επί της «μισητής αντιπάλου», θα έχουν κάνει ένα τεράστιο βήμα προκειμένου να κατακτήσουν εκ νέου μια θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Από την άλλη, οτιδήποτε εκτός από μια νίκη μέσα στο White Hart Lane, θα σκοτώσει και τις τελευταίες πιθανότητες των Gunners να τερματίσουν την «ξηρασία» των έξι χρόνων χωρίς τίτλο. Και σίγουρα η «λευκή» ισοπαλία της Manchester United στην έδρα της Newcastle το βράδυ της Τρίτης, έδωσε ελπίδα στην ομάδα του Arsene Wenger.

Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και στο περυσινό παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων στο White Hart Lane στα μέσα Απριλίου. Σε εκείνη την περίπτωση, η Tottenham δοκιμαζόταν από την ήττα από την Portsmouth στον ημιτελικό του FA Cup, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στην πρώτη της νίκη επί της Arsenal από το 1999 στην Premier League, θάβοντας τις ελπίδες των Gunners για τίτλο.

Η ισοφάριση της Liverpool την Κυριακή, όταν ο Dirk Kuyt σκόραρε στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων, έφερε ακόμα πιο πίσω την Arsenal που πιθανότατα μείνει και φέτος με άδεια χέρια. Η ομάδα του Wenger έχει δώσει δείγματα… ανωμαλίας τη φετινή σεζόν: κατάφερε με κάποιο τρόπο να φέρει ισοπαλία στη Newcastle έχοντας προηγηθεί 4-0 στο ημίχρονο και να ηττηθεί 3-2 από τους Spurs στο Emirates, αν και προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο 45λεπτο! Θα χρειαστεί μια τέτοια, εξωφρενική ανατροπή εάν οι Gunners θέλουν να ελπίζουν να κλέψουν τον τίτλο από τη Manchester United.

Μπορεί η Tottenham να έχει κερδίσει την Arsenal στις δυο τελευταίες αναμετρήσεις για την Premier League, ωστόσο οι δυο ομάδες συναντήθηκαν τον Σεπτέμβριο για τον γ’ γύρο του League Cup, με τους Gunners να επικρατούν 3-1 των Spurs. Επτά από τα 10 τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων στο White Hart Lane δεν ανέδειξαν νικητή.

Εκεί όπου η ομάδα του Harry Redknapp έχει ηττηθεί μόλις μια φορά στα 26 τελευταία παιχνίδια ενώ γενικά έχει μόλις μια ήττα στα 10 πιο πρόσφατα (τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες). Η Arsenal μπορεί να έχει δεχθεί επτά γκολ στα τρία πιο τελευταία ταξίδια της, αλλά είναι αήττητη εδώ και 15 αγώνες (οκτώ νίκες, επτά ισοπαλίες). Μάλιστα, είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην Premier League μέσα στο 2011.

Και ο Robin van Persie έχει σημειώσει 18 γκολ σε 19 αγώνες μέσα στο 2011 για την Arsenal και την εθνική Ολλανδίας. Επιπλέον, οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων για την Premier League, ανεξαρτήτως έδρας, ολοκληρώθηκαν με over 2,5 γκολ – συνολικά σημειώθηκαν 33 γκολ, μ.ο. 3,67 γκολ).

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Tottenham – Arsenal over 2,5

1,75

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version